Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

13 ianuarie 2021

Beneficii cu justificare...

 Mare bucurie mare pentru pensionarii militari vestita de multi de-ai nostril (fruntas pe ramura… diliul exaltat) : (aproape) toti pensionarii militari vor primi “beneficiile” banesti prevazute in l.168/2020 (aia cu “recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat”).

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228752

 Asta mai ales dupa ce cetatenii au vazut si Normele de aplicare aprobate prin ordinul ministrului apararii nr. M7/2021!
*Se gasesc la  http://sg.mapn.ro/transparenta   *
 http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/236126

De unde atita optimism?
De la citirea pe sarite atit a legii cit si a Normelor de aplicare!

 Legea spune ca: “Art.2 b) acțiuni militare, misiuni și operații - misiunile, operațiile și activitățile … pentru contracararea și limitarea efectelor acțiunilor teroriste, cele de poliție aeriană și intervenție cu nave, precum și alte misiuni CU POTENTIAL RIDICAT DE RISC, stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale, desfășurate începând cu anul 1990 pe TERITORIUL STATULUI ROMÂN; “.

Iar Normele de aplicare spun ca “prin misiuni cu potential ridicat de risc, desfasurate pe teritoriul statului roman,” sint multe activitati  (se vad in fotografia atasata … art.2 (1)).
Aceasta enumerare ar justifica bucuriile propovaduite de entuziasti…

 Numai ca acel art.2 din Norme mai are si un alineat (2): “Indeplinirea conditiilor prevazute la alin.(1) (*acea insiruire de misiuni si activitati desfasurate, incepind cu anul 1990, pe teritoriul national*) se stabileste de Comisia special desemnata… la producerea evenimentului cu consecinte grave care a avut ca rezultat personal militar/civil ranit sau invalid ori s-a produs decesul acestuia”.

 Asta insemnind ca: NU primeste beneficiile prevazute de l.168/2020 cel care a desfasurat (dupa 1990, pe teritoriul national) misiuni de genul celor enumerate, daca, in acele misiuni, nu au rezultat  raniti, invalizi sau moarti!

Atentie…l.168/2020 mai are si un art.1 (2) De drepturile conferite de prezenta lege NU beneficiază personalul participant rănit, invalid, … familia și urmașii acestuia, în situația în care rănirea, invaliditatea, afecțiunea fizică și/sau psihică ori decesul a survenit ca urmare a săvârșirii de către acesta, cu intenție, a unei fapte ce constituie infracțiune, pedepsită potrivit legii române.”.

 Asta insemnind ca “mai usor cu bucuria pe scari”… nu toata lumea pensionara ar urma sa primeasca “beneficiile “  banesti prevazute de l.168/2020!

 



 

 

4 comentarii:

  1. Vise,vise,vise, vrăbiile mălai visează dragă moșule, numai "meleoane" după LG.168/2020, "meleoane" însă, care vor fi doar pentru câțiva, și ăia, puțini.
    Ministra muncii, Turcan, invitată la emisiunea Legile puterii, pe Realitatea Plus a afirmat cu subiect și predicat, la ora 22:06, fiind întrebată cum vor fi eliminate inechitățile din sistemul pensiilor militare, sintetizez, că plx199 este deja "pe țeava tunului" și este printre prioritățile actualei coaliții de la guvernare.
    Ar fi de urmărit "zona" aceasta. De acolo, poate, or mai veni niște firfirei, că nu cred eu acum că politicienii or arunca cu "meleoane" în gloata rezerviștilor militari.
    Păcat de seniorii noștri că-s cei mai afectați de situația prezentă! Bătrânețea și boala nu iartă pe nimeni!
    Ei ar trebui să fie prioritatea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Șeful SMG nu a emis Dispoziția. Nu a avut timp din Iulie si pana acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simplu! Nu i s-a ordonat de către factorul decident, adică politicul! Până atunci...pe loc repaus!

      Ștergere
  3. @mosule Alecu,e chiar mai grav. Cmz-urile nici nu vor sa audă despre misiuni pe teritoriul național. Doar Congo, Georgia, Sudanul de Sud, etc.!

    RăspundețiȘtergere