Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

09 octombrie 2020

Discuții și discuții...

 Exista o propunere legislativa (inregistrata la  Camera deputatilor sub numarul Plx 199/2020) pentru modificarea l.223/2015.
 Din evidentele Camerei deputatilor rezulta ca discutarea respectivei propuneri legislative este tot pe la’nceput... totul impotmolindu-se la raportul comun al comisiei de aparare si al comisiei de munca... raport comun fara de care propunerea legislativa nu poate fi trimisa la discutiile (pentru aprobare) in plenul Camerei deputatilor...

 Se pare ca, la un moment dat, cele doua comisii emisesera avize (separate) pline de multe amendamente... dar, cind sa se intocmeasca raportul comun, comisia de aparare n-a mai fost de acord cu amendamentele propuse (aprobate???) la comisia de munca...

In prezent se pare ca nici functionarii specialisti in urmarirea stadiului discutarii repectivei propuneri legislative nu mai stiu care-i situatia...
Multele amendamente propuse la cele doua comisii au fost “difuzate” de multe surse... Surse zice-se participante la sedintele in care se discutasera acele amendamente...
De-aici incepe nebunia: “specialisti” de-ai asociatiilor, invatatorii si haulitorii lor, incep sarabanda discutiilor...
Toata lumea face calcule-socoteli ca_care-i mai buna!
Unele din acele socoteli se apropie de ceea ce spun legile salarizarii... dar cele mai multe sint facute de de-alde cei care (vorba cuiva) “pricep dintr-o decizie de pensie numai numele lor inscris acolo”!
Discutii condimentate cu interventiile haulitorilor privind “impartialitatea” invatatorilor... sau cu laudarea priceperii acestora in descilcirea problemei...
****Asa, “pour le fleur de cucu”... Un invatator aplica metoda regulii de trei simpla la niste socoteli de-ale lui!  Bine’nteles c’apare laudatorul care-i da o limba de s-o simta pina’n cerul gurii : “BRAVO MAESTRE !
Procedeul se numește "translatare de matrice numerică".  Se observă mâna unor buni profesori de matematică pe care i-ai avut în adolescență...”.
Brava, bre! Sa numesti metoda regulii de trei simpla ca fiind “translatare de matrice numerica” (concept care nu se prea “ezista”) dovedeste ca prosti profesori de matematica ai avut in adolescenta!****************

Toate bune si frumoase, da’  lumea nu’ntelege ca “foaia de parcurs pe zece ani, ...pentru modernizarea sectorului apărării” (recent semnata) nu se va putea aplica prin cheltuirea banilor pe cresteri de pensii!

 

2 comentarii:

  1. De dragul de a face schimbare la schimbãri,politicul in stransa colaborare cu cei de prin ministere se dau de chinul facerii unui proiect de modificare a modificarii L.pensiilor militare,care cum ai da cum ai invarti-o tot pe minus iese.
    Unii,cum spune şi dl.Alecu mai sus,au început calculul pensiilor pe acest proiect,înca aflat în chinurile facerii,ca orice lucru bun se face la 9 luni,n-asa?
    Unul ne spunea pe alt blog,ca lui ia dat la calculul fãcut la propria pensie nu mai mult,dar nici mai puţin decât 1600 lei paralei!!!!!
    De unde o fi scos suma respectiva numai el stie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se va face NIMIC pana la 06.12.
    Daca modifica in sensul de a da ceva la pensie incepe nebunia - pierd voturi, si unii si altii, de la pensionarii pe legea publica, dar si de la pensionarii militari care iau nimic.
    Daca se modifica in sensul de a lua ceva din pensie incepe alta nebunie - pierd voturi,si unii si altii, conform ipotezei de mai sus, dar intai pensionarii militari.
    Aruncarea pe piata a balariilor, parerilor, dorintelor, achipuirilor etc. da optiunea ocuparii timpului cu ... fantezii.
    Cei care pupa pasarica au tot atat creier cat si ea - le-a pus in bot si-i plimba prin tarla.
    Vor calcula vreo 2 luni apoi le trece instant vazand ca era o cioaca.
    Asa ca 2 luni uita sa mai traiasca si trec la ABAC...si pune-te nenicule, si calculeaza, si da cu rest, si-mi mai trebuie 2 lei sa am mai mult cu 2 lei ca ieri, si tooooot asa...
    Si chiar la hotar, in prag de Sfant Nicolae, vecin cu Mos Craciun (desi pasarica si prozelitii ei cred mai mult in Mos Gerila) vor fi vazand ei ca au cam jumulit-o de i-a dat sangele.
    Si ... iar calculeaza, si iar da cu rest...
    Iar dupa alegeri, dupa ce vor fi populate locurile celor 600 capete vita furajata, abia atunci va curge ... lapte si miere - lapte de cuc si miere de capra...
    Si-apoi iar necaz pe pasarica, dar noroc ca luptatorii nu se dau nici batuti, nici invinsi, dupa cum nici morti nu renunta - o vor lua de la capat cu artimetica (citez din clasici in viata).
    Si uite-asa, unul cate unul, fluturii isi ard aripile si se sting trecand pe langa opait.

    RăspundețiȘtergere