Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

04 august 2020

Propunatori de propuneri noi...

A aparut o noua echipa de “specialisti in pensii” ai asociatiilor noastre...
Echipa care “propune noi propuneri” de imbunatatire a plx199/2020 (aia care se vrea sa modifice l.223/2015)...
Echipa care, de fapt, cere cresteri mai mari, mergind pe ideea ca cei din ministere sint atit de prosti incit “nu se vor prinde” de “șmigulațiile” lor!
Echipa care, băieți culanți fiind, este de acord cu eliminarea (facuta de Comisia de aparare a Camerei deputatilor) a unor amendamente depuse anterior...

Eiiii, s’aicea apare marea inconsecventa caracteristica specialistilor asociatiilor noastre...
Zice, baietii, ca e bine ca sporul acordat medicilor (militari) pentru “lupta cu_covidu’ “ e bine sa nu fie cuprinsa’n baza de calcul a pensiei pen’ca “Nu sporurile trebuie sa stea la baza pensiei, ci soldele.”.

Păi, bine băbăieți, s’atuncea de ce nu sinteti de acord ca baza de calcul a pensiei militare de stat sa fie stabilita NUMAI din elementele de salarizare care reflecta locul ocupat, in ierarhia militara, de catre impricinat (SF,SG, Gradatii, S.C.da)???
De ce cereti, si in propunerile voastre, ca sporurile sa ramina in baza de calcul a pensiei???
- de ce sporul pentru SDSL (lucrul in afara orelor de program) sa fie in pensie? Pensionarul va munci in afara orelor de program pentru a primi acel spor si la pensie?
- de ce sporul pentru “lucrări de excepție sau misiuni speciale” sa fie in pensie??? Pensionarul va executa lucrari de exceptie sau misiuni speciale la fiecare 6 luni???
- de ce sporul “pentru acces la informatii clasificate” sa fie in pensie??? Pensionarul va avea acces, si va folosi in activitatile lui, astfel de informatii si dupa pensionare???
- si tot asa se pun intrebarile pentru multitudinea de sporuri care “paraziteaza” baza de calcul a pensiilor....

Mai ales c’acuma’i un moment extrem de favorabil: cresterile salariale din ultimii ani ar produce cresteri de pensii si pentru cei pensionati “in vechime”! Iar la cei carora le-ar fi eliminate, din baza de calcul, sporurile s-ar putea prevedea aplicarea principiului cuantumului avantajos pina cind pensiile stabilite fara sporuri ar depasi pe cele stabilite cu sporuri!

2 comentarii:

  1. SUBTIL, DAR EU ZIC CĂ M-AM PRINS. GHIOCEII ȘI PUPĂCIOȘI, AU FOST RUGAȚI SĂ FACĂ CEVA PENTRU CEI CARE VOR VENI ÎN RÂNDUL NOSTRU CÂT DE CURÂND.E NORMAL PENTRU CÂT STAU EI PESTE PROGRAM ACUM ȘI MUNCESC SĂ NE FIE NOUĂ PENSIONARILOR BINE, PENTRU DL. ROȘU, ANDRIȚOIU ȘI ALȚII. TREBUIE FĂCUT CEVA ȘI PENTRU EI.

    RăspundețiȘtergere
  2. SUBTIL, DAR EU ZIC CĂ M-AM PRINS. GHIOCEII ȘI PUPĂCIOȘI, AU FOST RUGAȚI SĂ FACĂ CEVA PENTRU CEI CARE VOR VENI ÎN RÂNDUL NOSTRU CÂT DE CURÂND.E NORMAL PENTRU CÂT STAU EI PESTE PROGRAM ACUM ȘI MUNCESC SĂ NE FIE NOUĂ PENSIONARILOR BINE, PENTRU DL. ROȘU, ANDRIȚOIU ȘI ALȚII. TREBUIE FĂCUT CEVA ȘI PENTRU EI.

    RăspundețiȘtergere