Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

29 mai 2020

Să moară și capra vecinului (2)

Cum era de asteptat au aparut si sustinatorii lu' "Sa le taie pensiile, 'tu'le muma'n c.r!"
Ion Tiripan După părerea mea, aveți o abordare greșită a problemei. Nu scăderea pensiilor mari pe orice cale interesează lumea, ci echitatea și moralitatea unor pensii și indemnizații care frizează absurdul! Nu este normal ca indiferent cine, să primească 75%din salariul omologului în funcție, cât și pensie și alte venituri sub formă de diverse facilități!
De asemenea, nu este corect ca o categorie de persoane, pentru vreo 2-3 săptămâni de hălăduială bahică pe străzile și ulițele orașelor și satelor românești din decembrie '89 , să primească 2500 de lei pe lună, iar un om normal, să primească pentru 30-40 de ani de muncă, 1500 - 2000 de lei!
Mai departe, nu este normal ca un cetățean, indiferent de funcția deținută (procuror, judecător, militar, polițist, etc), să primească o pensie mai mare decât salariul pe care la avut pe perioada activă! Nu este corect, nu este moral și normal! V-aș putea detalia inclusiv la militari, uriașele nedreptăți create de stabilirea pensiilor pe baza veniturilor din șase luni consecutive din ultimii cinci ani! Faptul că unii șmecheri, au avut influență și au impus acest sistem, a făcut ca oameni care au condus zeci de ani o structură militară, să aibă o pensie sensibil mai mică decât unii care au ajuns la comanda acelorași structuri, doar în ultimele șase luni de activitate. Așa ceva, este de-a dreptul revoltător! Eu unul sunt pentru impozitarea drastică a pensiilor care depășesc o anumită valoare!
*******************************
Taiatu Ilarie Acum vad ce camarazi am in grup. Ma dam de ,,ceasul mortii,, ca doresc echitate, credeam lozinca ,,la grade si functi egale, pensiiegale indiferent de anul iesirii la pensie,, . M-am inselat, vad cati ,,sar ca arsi,, cand se vorbeste de impozitarea pensiilor de peste 7000 si 10000 lei. Ba, vad camarazi care explica faptul ca, PENSIILE MICI VOR FI AFECTATE CEL MAI GRAV. Lasa Misule... , poate acum vad mai mult care ne este adevarata fata. Au fst sefi in Armata si decat manipulau subordonati.

Pe deplin pe linia lozincarda a asociatiilor cele doua comentarii (de mai sus) sint reflectarea ghiveciului de idei din mintea multora!... Ghiveci ideatic care este subliniat si de continuarea dialogului intre respectivii...
- la : “Nu scăderea pensiilor mari pe orice cale interesează lumea” ni se da rezolvarea : “Eu unul sunt pentru impozitarea drastică a pensiilor care depășesc o anumită valoare!”.
----- exact ca : “Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale... Din această dilemă nu puteți ieși... Am zis!”.
- la : “Nu este normal ca indiferent cine, să primească 75%din salariul omologului în funcție, cât și pensie și alte venituri sub formă de diverse facilități!”.
----- cine, unde si care-i legatura cu impozitarea pensiilor pentru rezolvarea situatiei???
- la : “nu este corect ca o categorie de persoane, pentru vreo 2-3 săptămâni de hălăduială bahică pe străzile și ulițele orașelor și satelor românești din decembrie '89 , să primească 2500 de lei pe lună,...”
----- “revolutionarii” din 1989 primesc o INDEMNIZATIE... care nu-i pensie ...deci nu ar fi supusa impozitarii
- la : “nu este normal ca un cetățean, indiferent de funcția deținută (procuror, judecător, militar, polițist, etc), să primească o pensie mai mare decât salariul pe care la avut pe perioada activă!”.
----- nimeni nu are pensia (bruta) mai mare decit salariul avut... Numai judecatorii si procurorii au pensia NETA mult mai mare ca salariul net avut... dar este putin probabil ca ei sa fie “atinsi” de supra-impozitare...
- la : “uriașele nedreptăți create de stabilirea pensiilor pe baza veniturilor din șase luni consecutive din ultimii cinci ani! ... acest sistem, a făcut ca oameni care au condus zeci de ani o structură militară, să aibă o pensie sensibil mai mică decât unii care au ajuns la comanda acelorași structuri, doar în ultimele șase luni de activitate.”
------ “nedreptatea” nu vine din cele 6 luni... nedreptatea vine din multele sporuri adaugate la salarizare
------ de ce sa afectati, prin impozitare, si pe cei care, pe bune, au “condus zeci de ani” , laolalta cu cei care au condus numai 6 luni???
------ de ce sa nu se introduca, in cazul “promovarii” in functie in ultimele 6 luni, folosirea mediei soldelor din ultimul (ultimii 2,3,... 7 ani) an... prin asta eliminindu-se tentatia “promovarilor” preferentiale in functii???
------ de ce sa nu se calculeze pensia NUMAI pe baza elementelor salariale definitorii ale “pozitiei” in ierarhie (SF, SG, Gradatii, S.C.da.)... prin asta eliminindu-se acordarea preferentiala de sporuri??? Prin asta (reintroducindu-se si actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate) atingindu-se si dezideratul pensiilor egale la conditii de pensionare egale!
- la : “Acum vad ce camarazi am in grup”
------ aici nu este niciun GRUP
- la : “Ba, vad camarazi care explica faptul ca, PENSIILE MICI VOR FI AFECTATE CEL MAI GRAV”.
------ nu! Pensiile mici nu vor fi afectate de impozitarea pensiilor mari! Nu vor fi afectate nicicum – nici prin crestere, nici prin scadere!
------ intrebarea era : “Ce cistiga cei cu pensii mici prin supra-impozitarea pensiilor mari?” Nimic!
------- s’atunci de ce asa dorinta a celor cu pensii mici de scadere a pensiilor mari? Numai din paguboasa “Sa moara si capra vecinului!”.
Etc., etc...
Atita timp cit nu se sistematizeaza dorintele si caile de indeplinire a lor, totul este o “vinare de vint”, că_care-i mai gureș si mai tare’n clanță! Cu efectul ametirii celor mai slabi de inger, spre bucuria “diriguitorilor” nostri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu