Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

17 mai 2020

Cu legea pre Constitutie calcind (2)...

Vorbeam ieri despre un presupus proiect de act normativ care ar modifica salarizarea politistilor...
Dupa scormoneli prin maruntaiele net-ului am gasit ca nu e vorba despre un “presupus” proiect... e vorba chiar despre o oug aprobata de guven in sedinta din 14.05.20.
https://www.mai.gov.ro/salariile-a-peste-68-000-de-politis…/
Proiectul respectivei oug se gaseste la :
https://www.mai.gov.ro/informatii…/transparenta-decizionala/
(* la : “Publicat în data de - 10.02.2020 - 09:32
Proiect de act normativ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene [...]”)
Din lunga “expunere de motive” a actului normativ reiese ca baietii au inteles ca decizia 51/2019 a ICCJ este obligatorie pentru toata umanitatea si ca ei trebuie sa o transforme intr-un act normativ...
Numai ca Deciziile de acel fel ale ICCJ sint obligatorii pentru Curtile de apel, Tribunale si Judecatorii atunci cind au de judecat “spete” de acel gen!... Nu este obligat Parlamentul sau Guvernil sa emita legi, “călcătoare” ale Constitutiei, cu efect retroactiv!
Daca voia neaparat sa respecte acea Decizie 52/2019/ICCJ pentru toti cei pastoriti de el, M.A.I. facea o lista cu toti politistii si, in numele acestora, dadea in judecata M.A.I. In baza hotaririi judecatoresti favorabile acestor impricinati, M.A.I. le punea in plata salariile hotarite de justitie!. Nu facea o oug neconstitutionala cu caracter retroactiv!
Eiii! S’acuma apar intrebari stinjenitoare:
- bre, M.A.I.-ule, da’ de ce numai acele elemente salariale sa fie “recalculate”, atita timp cit in cuantumul compus al SF se mai gasesc si alte elemente???
- bre, M.A.I.-ule, da’ de ce nu ai prevazut aceeasi “reparatie” si pentru militarii din “parohia” ta – pompierii si jandarmii???
- bre, Guvernule, da’ de ce nu ai prevazut aceeasi reparatie si pentru militarii din MApN, SRI, SIE, STS, SPP, precum si pentru politistii de penitenciare din Ministerul justitiei???



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu