Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 aprilie 2020

Noi "victorii" (2)

Tot despre “marea” victorie cu “recomandarea” cuiva de la Curtea de conturi de aplicare, la CPS/MApN, a “sistemului” (ilegal) folosit de CPS/MAI la actualizarea
pensiilor datorita majorarii  SF din iun.2017...
Pentru cei (cel) care continua cu “îmbucurarea” populimii pensionare ca sigur asa se va intimpla!  Trecind chiar la a da “indicății pretioase, de mare valoare teoretica si practica” ca_cum sa se modifice aplicatia informatica pentru realizarea “bunaciunii”!... Pentru aceia...stiu ca, in dopul pe care’l aveti pentru a nu va ploua’n git, exista suficient spatiu in asa fel incit cei doi neuroni din dotare sa poata respecta “distanta sociala” impusa de recentele ordonante militare!

Spuneti, dragii mosului, cum rezolvati urmatoarea situatie in cazul in care CPS/MApN ar hotari sa incalce legea, sa procedeze conform acelei “recomandari”, si sa “refaca” actualizarea tuturor pensiilor pe procedeul (ilegal) folosit de CPS/MAI:

- impricinat nemultumit ca, la actualizarea pensiei (datorita majorarii SF din iun.2017), a apelat la justitie

- justitia a hotarit definitiv ca CPS/MApN a procedat legal prin neincluderea in acea actualizare a majorarii de 5% din 2016

- daca CPS/MApN aplica “recomandarea” (incalcind legea), si “reface” actualizarea pensiei... inseamna sa incalce/sa nu aplice hotarirea definitiva a justitiei

- daca CPS/MApN aplica (legea si) hotarirea definitiva a justitiei, si nu “reface” actualizarea pensiei... inseamna sa incalce/sa nu aplice “recomandarea”

Asa ca_care’i mai tare: legea si hotarirea justitiei sau “recomandarea” nu se stie cui???

5 comentarii:

  1. Mult iubite si stimate mos , trebuie sa luam in considerare si ceea ce nu ne place(unora printre care si dtale):in acest moment ezasta instante si nu chiar putine care au dat castig de cauza rezervistilor pe clauza celor 5% . Cu aceste instante cum ramane? Ezasta instante care au dat castig de cauza rezervistilor cu pensia suplimentara care va fi inclusa ori separat prin adaugare procent la pensia calculata in baza L223/2015 si OUG 57/2015(cum e normal ca de ai e suplimentara si au contribuit multi zeci de ani la ea prinmtre care si matale nea mosule) ori prin adaugare procent la baza de calcul stabilita in conf. cu art. 28 si atunci se impaca si capra si lupul si varza mosule (si art 30 si art 108). Si exemplelel pot continua . Mai e ceva; instantele care au respins cei 5% din 2016 au utilizat in buna masura justificarea aiuritoare si ametita ca indexarea de 5% din 2016 ar fi fost valabila stricta pentru anul 2016 ceea ce nici dumitale vad ca nu7 ai indraznit sa propui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cetatene se vede treaba ca esti unu' dintre "expertii" multelor noastre asociatii... expert in lozincareala, si'nvirtit vorbe precum porcu' bostanu' !

      La : "...:in acest moment ezasta instante si nu chiar putine care au dat castig de cauza rezervistilor pe clauza celor 5% ".
      N-am spus asta niciodata!
      Eu am intrebat ce faceti cu cei carora instantele nu le-au dat dreptate!
      Cit despre cei carora li s-a dat dreptate... e din cauza judecatorilor care habar n-au despre legile salarizarii si pensiilor militarilor!

      La : "...instantele care au respins cei 5% din 2016 au utilizat in buna masura justificarea aiuritoare si ametita ca indexarea de 5% din 2016 ar fi fost valabila stricta pentru anul 2016...".
      Si acesti judecatori tot nestiutori intr'ale legislatiei salarizarii si pensiilor militarilor sint! Numai ca ei au inteles ca timpenia din l.223/2015 (cu indexarea cu rata inflatiei, dar si cu actualizarea cu evolutia soldelor celor in activitate) e o timpenie cit casa de mare... Ei stiind ca o astfel de timpenie nu se mai gaseste in nici una dintre legile care reglementeaza pensii in Romania! Timpenie care a fost introdusa in lege de "nehaliți" de-alde tine... sa iasa pensia cit mai mare!
      Ca atare au hotarit ca art.60/l.223/2015 (forma valabila in iun.2017) este foarte clar... fara nici o alta suma la cea rezultata din "noua" baza de calcul (aia de dupa majorarea SF) si procentul de calcul stabilit la data iesirii la pensie!
      Intimplator (sau nu) si reprezentantii (in justitie) ai CPS/MApN, si tot din nestiinta, au folosit acea argumentatie, in loc sa foloseasca textul clar al art.60/l.22/2015 (forma valabila in iun.2017)

      La aiurelile pe care le debitezi pe tema "pensiei suplimentare"... fata de cele spuse de mine, esti perfect in postura porcului care'nvirte bostanu' , habar neavind de unde sa-l apuce!
      Ce are sula cu prefectura???

      Ștergere
  2. Art. 60 are următorul conținut: „(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 și 108 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:

    a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu și a mediei soldelor de funcție/salariilor de funcție îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi;

    b) în funcție de gradul militar/profesional deținut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu și media soldelor de funcție/salariilor de funcție deținute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

    (2) În situația în care, în termen de 6 luni de la data primei majorări, persoanele îndreptățite nu depun cerere în acest sens, actualizarea se face, din oficiu, pe baza mediei soldelor de funcție/salariilor de funcție din ultimele 6 luni de activitate.

    (3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât și cele ale alin. (1), se aplică dispozițiile cele mai favorabile.

    (4) Procedura de actualizare prevăzută la alin. (1) se stabilește prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, emis în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”.
    Asadar, mult iubite si stimate mos , ce spune alin. 3? Spune ca in anul in care nu in anii......asadar in anul 2016 a fost doar indexarea de 5% care ramane valabila.In 2017 e drept se taie indexarea de 5,25% si se introduce cresterea functiei cu 15% dar se porneste de la valorile din 30.06.2017 nu ne mai intoarcem mosule la 01.01.2016. Ca eu nehalitul habar nu am de legi o fi ....dar nu poti spune d-ta despre cei de la Curtae de Apel Alba Iulia ori cei de CA Buc. ori Tribunalul Bucuresti ca nu cunosc carte! Unde scrie ca la actualizare nu se ia in calcul indexarea de 5% atat timp cat textul legii e clar de se vede si din avionul cu motor-in anul -nu in anii........Multumesc oricum pentru raspuns. Voi reveni,cu amanunte daca imi veti permite.Sanatate , domnule mos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cetatene e mai mult decit clar: esti unu' dintre "expertii" de care tot vorbesc eu de multa vreme!

      La : "Art. 60 are următorul conținut: ,,,,,,,,,".
      In iunie 2017 "continutul" art.60/l.223/2015 era altul!
      Da' voi, "iecspertii", n'aveti de unde sti! De aia ati mai facut si alte propuneri de modificare a l.223/2015... propuneri in care vreti sa modificati (in prezent) "elemente" care nu mai exista in l.223/2015 de multa vreme!

      La : "...ce spune alin. 3? ".
      Spune ce se'ntimpla in anul in care se poate face timpenia pe care ati introdus-o in lege: atit indexare cit si actualizare cu evolutia soldelor celor in activitate... nu spune cum se face actualizarea!
      Cum se face actualizarea spune alin.(1): "noua" baza de calcul (cea rezultata dupa majorarea SF) si procentul de calcul de la stabilirea pensiei!... Atit! Nimic mai mult!
      Culmea este ca, parca stiind ca o sa aiba de-a face cu niste tălîmbi, chiar la acel alin.(3) scrie clar : "(3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât și cele ale alin. (1), se aplică dispozițiile cele mai favorabile.".
      Nu scrie : "În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât și cele ale alin. (1) la care se adauga eventualele majorari anterioare, se aplică dispozițiile cele mai favorabile.".
      Asta, pentru orice om normal la cap inseamna: "in anul in care pot fi facute atit indexarea prevazuta la art.59, cit si actualizarea prevazuta la alin.(1) se...".
      Adica actualizarea asa cum este definita la alin.(1) al art.60!
      Adica se aplica ori indexarea facuta conf.art.59, ori actualizarea facuta conf. alin.(1) al art.60!

      La : "nu poti spune d-ta despre cei de la Curtae de Apel Alba Iulia ori cei de CA Buc. ori Tribunalul Bucuresti ca nu cunosc carte!...".
      N-am spus ca nu cunosc carte! Am spus ca nu stiu legislatia salarizarii si pensiilor militare!
      Si... n-o spun eu! O spun motivarile halucinante ale hortaririlor lor!

      Ștergere
  3. Adrobiței PascaLache19.04.2020, 16:18

    Paște liniștit și multă chibzuință la crăpelniță, mojiule !
    Hristos a inviat !

    RăspundețiȘtergere