Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

21 martie 2020

Întrebări și răspunsuri...


La adresa http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=59492&idl=1  gasim intrebarea pusa de deputatul D.Lupescu si raspunsurile primite de la M.Ap.N. si M.A.I.
Intrebare despre aplicarea majorarii (din iun.2017) a SF la actualizarea pensiilor de catre CPS/MAI fata de CPS/MApN si CPS/SRI.

De multa vreme tot spun ca sint multi judecatori care  nu stiu legislatia salarizarii si pensiilor militare... Nestiinta care este “completata” de nepriceperea reprezentantilor ministerelor noastre in fata completelor de judecata...
Din raspunsurile primite de deputat rezulta ca nu numai “reprezentantii” ministerelor noastre au “lacune”... Au “lacune” chiar si “scritorii” raspunsurilor despre care este vorba!

Ce spunea l.223/2015 (pina la 07.08.17) despre actualizarea pensiilor:
- Articolul 60(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad... și/sau solda de funcție...al militarilor, ..., în PROCENTELE stabilite la art. 2930 și 108 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
a) potrivit gradului militar... avut la data trecerii în rezervă... și a MEDIEI soldelor de funcție... îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi;
b) în funcție de gradul militar... deținut la data trecerii în rezervă... și MEDIA soldelor de funcție... deținute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

Asta insemnind ca, la actualizare, se face media soldelor din cele 6 luni (cu SF rezultata in urma majorarii) si se aplica procentele stabilite la data iesirii la pensie!
Atit si nimic mai mult!
Nici un fel de alt adaos!

Ce raspunde MApN: ca nu au adaugat, la pensia actualizata, majorarea de 5% din 2016 deoarece acea majorare era numai pentru anul 2016!... In loc sa-i prezinte, deputatului, textul legii cu explicarea aplicarii lui!

Ce raspunde M.A.I.: ca au aplicat textul legii (pe care il si prezinta), dar ca au mai “dat” impricinatilor si o suma egala cu suma rezultata din majorarea de 5% din 2016... De ce au procedat asa ... c’asa a vrut mușchiu’ lor!

S’acuma intrebari pe care le-am mai pus... fara a primi raspuns!
Intrebari care ar trebui sa fie transmise si pasaricii (si urmaritorilor lui)... mare sustinator al aiurelii cu adaugarea, la actualizare (din iun.2017), a sumei reprezentata de majorarea de 5% din 2016!

(****Actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate era mecanismul prin care pensiile stabilite INAINTEA MAJORARII SOLDELOR erau mentinute/aduse la cuantumul pensiilor stabilite DUPA MAJORAREA SOLDELOR!***)

La M.A.I.:
- celor iesit la pensie in perioada 01.01. – 30.06.17 (inainte de majorarea SF) li s-au actualizat pensiile in functie de acea majorare a SF (SF egala cu SF majorata a celor de pina la 01.01.17)
----- la actualizare le-a fost acordata in plus si o suma egala cu majorarea de 5% din 2016?
----- daca nu le-a fost acordata acea suma... pensiile lor actualizate sint mai mici decit pensiile actualizate ale celor iesiti la pensie pina la 01.01.17. Adica se incalca tocmai “utilitatea” actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate!

- celor iesiti la pensie in perioada 01.07 – 15.09.17 (dupa majorarea SF, dar  inainte de eliminarea actualizarii din l.223/2015) la stabilirea pensiilor a fost folosita SF de dupa majorarea din iun.2017 (SF egala cu SF majorata a celor de dinainte de 01.01.17)...
------ la stabilirea pensiei le-a fost acordata, in plus, si o suma egala cu majorarea pensiilor din 2016?
------ daca nu le-a fost acordata acea suma... pensiile lor sint mai mici decit pensiile actualizate ale celor iesiti la pensie pina la 01.01.17. Adica, iarasi, se incalca tocmai “utilitatea” actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor celor in activitate!
*******************************
In continuare... atentie la respectarea regulilor specifice starii de urgenta!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu