Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 decembrie 2019

Proiectul "Gropan"...

Prin mai multe locuri au fost postate niste afirmatii elogioase despre proiectul de lege pentru modificarea l.223/2015... ultimul proiect despre care vorbeam zilele acestea...
Pentru "corectarea" acelor afirmatii mi-am spus parerea... pe-acolo pe unde aveam acces...
" Proiectul de lege NU a ajuns deja la Camera deputatilor! Este la Senat, trimis de la Camera deputatilor unde fusese depus din greseala (BP 892/16.12.19).
Acest proiect de lege este la fel de plin de prostii ca si celelalte proiecte!
- nu aduce procentul de inceput a calculului la 80%... il scade la 64% din media soldelor
- majorarea de procent pentru contributia la pensia suplimentara, precum si majorarea pensiei datorata OMM/SOSP NU AU FACUT PARTE niciodata din baza de calcul (baza de calcul fiind suma de bani reprezentind acea medie a soldelor)... deci SCOATEREA lor in afara pensiei nu se va putea face cu textul proiectului de lege...
--------- ca sa nu mai spunem ca la pct.7 (modificarea art.30) spune clar ca “pensia stabilita, recalculata, actualizata IN CONDITIILE PREZENTEI LEGI nu poate fi mai mare decit baza de calcul” (IN CONDITIILE PREZENTEI LEGI insemnind ca si majorarea pentru contrib. la pens. suplim. cit si cea pentru OMM/SOSP nu pot “genera” o pensie mai mare ca 100% din baza de calcul).
- tot la pct.7 (modif.art.30) vorbeste despre niste procente pentru activitatea desfasurata in CD, CS, AC (care ar fi la art.29)... Total aiurea!
----- procente diferentiate de calcul pentru activitatea desfasurata in CD, CS, AC erau prevazute in proiectul l.223/2015 (la art.29)... dar acel continut a fost eliminat la Senat, nemaiexistind in textul actual al l.223/2015...
- proiectul de lege abroga articolele cu efect asupra pensiilor militare de stat din oug 57/2015, oug 59/2017 si oug 114/2018 incalcind prevederea constitutionala de a preciza "măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței.".
- si multe alte aiureli...
Daca iti “reconsideri” parerile despre acest proiect de lege... nu sterge postarea cu aprecierile elogioase... introdu o alta postare prin care prezinti “corecturile” (altfel cei care au citit postarea elogioasa nu vor sti despre “reconsiderarea” ta... raminind cu ideea “bunaciunii” proiectului)."
**************************
Aceste pareri ale mele completeaza, cu citeva detalii, cele spuse in postarea prin care semnalam aparitia acelui proiect de lege... ( https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2678316932402860 )
Respectivele detalii prezentate de mine au produs "mare deranj mare" in rindurile asociatiei "propunatoare a propunerii"... da' despre asta, mai tirziu!...

3 comentarii:

  1. Daca se poate un link direct, sa putem vedea ce prevederi are si stadiul procesului legislativ, va rugam

    RăspundețiȘtergere