Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

21 octombrie 2019

La tribunal, birjar!...

Continua sa apara sentinte ale unor instante judecatoresti prin care soldele de functie ale militarilor in activitate sa fie egale cu salariul minim pe economie...
Unele instante trecind la "un nivel superior" de aiureala: cu aceste solde de functie (la nivelul salariului minim pe economie) sa se stabileasca si celelalte elemente de salarizare ale impricinatilor (gradatii, solda de merit, indemnizatia de dispozitiv, sporuri....).
Mai mult, respectivii "cistigatori" vor face scandal ca, in perioada 2018-2022 nu le vor mai creste soldele conform l.153/2017, iar in 2023 (la trecerea la calcularea soldelor conf. l.153/2017) va trebui sa li se micsoreze soldele "cistigate" in instante... ca, vezi doamne, "dreptul cistigat"!
Vai de capu' la finantistii care vor trebui sa aplice acele sentinte... Sentinte prin care plutonierul va avea solda (mult) mai mare decit comandantul unitatii!
Am mai vorbit si al'data despre cauzele acestor aiureli din justitie:
- judecatorii respectivi nu cunosc specificul modului de stabilire a soldelor militarilor
----- "rataciti" in hățișul actelor normative care au trecut soldele militarilor de la modul de stabilire in dec.2009 la modul actual de stabilire, judecatorii "merg pe mina" avocatilor... care, nici ei nu stiu despre ce-i vorba, da' rolul lor este de a-i "ameti" pe judecatori, nu de a-i face sa stie si sa respecte legea
- "reprezentantii" ministerelor in procesele respective nu stiu, nici ei, despre ce-i vorba'n propozitie, si au niste "interventii" de rîsu' plînsu'!
----- "instruirea" lor de catre DGJ (pe "temele" din procesele respective) este facuta fara a se consulta cu DGFC... adica fara a sti "cursul" trecerii soldelor la mod actual de stabilire
- timpenia inscrierii in documentele de salarizare (ca si in anexele la deciziile de pensie) a elementelor de salarizare din dec.2009... fara explicarea (in acele documente) ca elementele respective sint prezentate numai pentru a se demonstra ca, in dec.2009, solda a fost corect stabilita. Din ian.2010 nemaiexistind acele elemente de salarizare. Existind numai sumele respective, carora li s-au aplicat majorarea din dec.2015 si majorarea din iun.2017.
Acte normative scrise "pe genunchi" (fara definirea termenilor folositi), judecatori "rătăciți" in hatisul legislativ al modului de stabilire a soldelor militarilor, reprezentanti ai ministerelor (in procesele respective) care stiu (despre aceste acte normative) ceea ce-au aflat "din gura lumii"... rezulta sentinte aiuritoare pentru cei care nu au apelat la justitie, sau au avut nenorocul de a li se judeca "plingerile" de catre judecatori cunoscatori ai actelor normative aplicabile stabilirii soldelor militarilor...

8 comentarii:

  1. Domnule Alecu,o zicală zice așa:cine seamănă vânt,culege furtună!
    Eu,aș zice să nu le mai purtați d-voastră de grijă acelora care trebuie să recalculeze pensiile SNAOPSN cnf.prevederilor acelor hotărâri,deoarece tocmai au fost inițiatori,hai șă-i zic coautori la toate "hățișurile" legislative în domeniul pensiilor militare,după cum bine le-ați botezat!
    Vînt au semănat,să fie sănătoși,să culeagă acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca "furtuna" ar fi pentru toti... mai treaca mearga!
      Da' furtuna'i "valabila" numai pentru unii care au noroc de judecatori "rătăciți" in hatisul legislativ specific salarizarii militarilor... Pentru ceilalti raminind fara "furtuna"!

      Ștergere
  2. Pe tine te f..e grija cum ca plt are pensia mai mare ca ofiterul nu ...ca statul isi bate joc de militarii rezervisti ...si ca nu este vina plt ca are pensia mai mare ca of ...ce sa zic s-au desteptat acum of ca au vazut ca au pensia mai mica ca plt!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Aurica 23 octombrie 2019, 02:01
    La : "Pe tine te f..e grija cum ca plt are pensia mai mare ca ofiterul nu ...ca statul isi bate joc de militarii rezervisti ...si ca nu este vina plt ca are pensia mai mare ca of ...ce sa zic s-au desteptat acum of ca au vazut ca au pensia mai mica ca plt!".

    Nu!

    Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca sinteti mult prea multi dobitocii care nu intelegeti ce vi se intimpla!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va salut!
    Luand in considerare recenta Hotarâre, nr. 2344/2019 10.10.2019, a Curtii de Apel Ploieşti, referitoare la sporul OMM/SOSP pentru pensiile stabilite după 15 sept 2017 si avand in vedere faptul ca trebuie sa imi soseasca raspunsul la contestatia deciziei e pensionare (pentru OMM), va rog sa imi spuneti, dupa parerea dumneavoastra, ce sanse as avea daca ar fi sa actionez in instanta.
    Va multumesc si va doresc o seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Pensionar2018 23 octombrie 2019, 18:12
    La : "...trebuie sa imi soseasca raspunsul la contestatia deciziei e pensionare (pentru OMM),...".
    Raspunsul va fi, aproape sigur, negativ.

    La : "...ce sanse as avea daca ar fi sa actionez in instanta.".
    "Sansele" depind foarte mult de judecatorii care vor solutiona "actiunea" dvs.! Legea este prost scrisa (si) in acest caz... asa ca totul este la aprecierea (subiectiva) a judecatorului!

    RăspundețiȘtergere
  6. In cursul anilor 2010-2016, am intrebat juristul unitatii, in ce baza iau eu salariul!
    Raspunsul a fost ca NU stie!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alexcta 24 octombrie 2019, 11:23
    La : "In cursul anilor 2010-2016, am intrebat juristul unitatii, in ce baza iau eu salariul!
    Raspunsul a fost ca NU stie!".

    Exact ceea ce spuneam: "- "reprezentantii" ministerelor in procesele respective nu stiu, nici ei, despre ce-i vorba'n propozitie, si au niste "interventii" de rîsu' plînsu'!
    ----- "instruirea" lor de catre DGJ (pe "temele" din procesele respective) este facuta fara a se consulta cu DGFC... adica fara a sti "cursul" trecerii soldelor la mod actual de stabilire".

    De-alde juristu' despre care vorbiti sint trimisi de DGJ/MApN sa reprezinte ministerul sau CPS/MApN in multele procese intentate de impricinati... (Pen'ca DGJ nu are personal "propriu" care sa "acopere" sutele de procese...).
    DGJ... care nu stie despre ce-i vorba'n legile salarizarii (si a pensiilor) pen'ca nu se informeaza de la DGFC despre ce si cum... (Personal din DGFC care se prea poate ca nici ei sa nu prea stie despre ce-i vorba... cei care erau activi in acea perioada fiind acum plecati; iar cei de acum se bazeaza pe faptul ca salarizarea personalului este in aplicatiile de calculator, ei nefiind interesati sa afle "istoria" continutului acelor aplicatii...).
    E un intreg "lant al slabiciunilor"!

    RăspundețiȘtergere