Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 august 2019

Să zicem "nu", poate mai pică ceva...

Bucurie mare in tabara celor care, neintelegind ordonanta cu taxarea pensiilor, isi recapata suflul in injurarea guvernului "asupritor al pensionarilor militari".
Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz NEGATIV la acest proiect de ordonanta.
http://old.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=0301&tc=s
(*la "cautare hotariri" marcati "din data"=2; casuta urmatoare = august; casuta urmatoare=2019).
Chiar daca marea majoritate a pensionarilor militari nu vor fi niciodata afectati de prevederile acestei ordonante, nu va bucurati nici de posibilitatea de a injura guvernul pentru ca acest aviz:
- se refera la aplicarea acestei ordonante NUMAI pentru autoritatile judecatoresti... nu si pentru celelalte categorii cuprinse in ordonanta
- se bazeaza pe folosirea unui argument fals (minciuna pentru "impresie artistica"???)... "pensiile de serviciu ale magistratilor depasesc 10.000 lei, acestora urmeaza a li se aplica o taxa de 30% pentru partea cuprinsa intre 7000 lei si 10.000 lei si 900 lei + 50% pentru partea ce depasesete 10.000 lei"
----- taxa nu se stabileste in functie de marimea intregii pensii; se stabileste numai pentru acel "venit lunar taxabil" care este pensia minus impozitul, minus 7.000... urmind ca urmatoarea transa de 7.000 sa fie taxata cu 0(zero)%.
- restul "argumentarii" avizului negativ este o insiruire de lozinci si extrase trunchiate din hotariri ale CCR...
In concluzie:
- avizul negativ, folosind argumente false, doreste scoaterea magistratilor (nu si a celorlate categorii), din aceasta ordonanta... sau, macar, cresterea substantiala a sumelor nesupuse taxarii precum si a celor cu taxarea 0%.
*****************************
Pasarica jubileaza: "Bine că au înţeles cum se face taxarea preconizată şi nu au luat-o pe meandrele curbelor de nivel, cum face un celebru blogger, în încercarea de a ne da lecţii de interpretare. ".
Ti-am mai spus: "de ce esti tu prost care esti tu prost" (vorba lu' Jiji)???".
Citeste ordonanta si vei vedea ca avizul CSM se bazeaza pe neintelegerea/necitirea ordonantei!
Si ti-am mai spus: "De ce nu'ntelegi ca ordonanta este pentru "satisfacerea" populimii??? Populime care zice: "Uite, bă, ca le ia banii alora cu pensii "speciale"!!! Bravo lor!!!".
Numai ca intentia este sa nu le ia prea mult! De'aceea, pentru populime, se spune ca se ia de la cei cu pensii peste 7.000. Numai ca, pentru "urmatorii" 7.000, se aplica taxa de 0(zero)% (ceea ce populimea, si prostimea ca tine, nu intelege)! Adica "se ia" de la peste 14.000+impozitul!!!
Intelegei smecheria, tantalaule???
Vezi ca magistratii, prin CSM, se fac ca se opun (probabil ca vor ridicarea plafoanelor de netaxare si de taxare cu 0%), dar si ei (cei in activitate) sint nemultumiti de pensiile astronomice pe care le primesc pensionarii lor (care nu sint limitate net la net)...
Aici este de vazut: pensia lui Lazar (zisa de vreo 35.000) este, la net de 31.700; in acelasi timp un procuror cu indemnizatie de 35.000 are, net, 20.475! 11.225 in plus!!! 112 meleoane pe luna in plus!".
Crezi ca, atacindu-ma pe mine cu timpenii, dovedesti ca ai mai multa minte decit o curca beata???









2 comentarii:

  1. Tantalau ești tu!
    Economiștii știu sa facă Deosebirea între o suma netaxabilă și alta taxată 0, la fel cum suma neimpozabilă este altceva decât suma cu impozit 0. Se cheamă... artificii de calcul.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Huhu Rezea 5 august 2019, 12:27
    La : "Economiștii știu sa facă Deosebirea între o suma netaxabilă și alta taxată 0, la fel cum suma neimpozabilă este altceva decât suma cu impozit 0. Se cheamă... artificii de calcul.".

    Nu te mai baga in probleme la care esti "tămîie"!
    Ramii la nivelul tau de competenta: postac de partid! Ș-acela de proasta calitate!

    RăspundețiȘtergere