Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

31 august 2019

Cînd nu mai rămîn singurul...

Iaca_ca'ncepe lumea sa priceapa ca "la grade, functii, vechime... egale, pensii egale indiferent de anul pensionarii" nu se pot obtine decit prin stabilirea pensiilor numai pe baza "veniturilor" primite pentru calitatea de militar... Nu pe baza sporurilor primite pentru niste activitati "intimplatoare"!
Nu mai sint singurul care primeste injuraturile "sporarnicilor"!
Pasarica prezinta "ideile" cuiva pentru "reformarea" sistemului pensiilor militare!
In principiu ideea este corecta!
Cu unele mici "corecturi":
- s.min.b.e care s-ar folosi (in anul 2019) pentru stabilirea TUTUROR soldelor este de 2.080, nu 2.350 (pentru cei cu studii superioare)
- solda de grad din l.153/2017 este solda de grad din 2022... asa cum sint prezentate TOATE celelalte elemente de salarizare...
Mai apare o problema care ar trebui sa dea de gindit:
- colonel, la max. ar avea o solda bruta de 10.449 (fara sporuri)... daca mai adaugam si sporuri (30% din SF) ar rezulta o solda bruta de 12.962. Solda neta de 7.583!
----- din solda bruta (fara sporuri) ar rezulta o pensie bruta (cu tot cu majorarea pentru OMM/SOSP) de 10.658. Pensie neta de 9.792...
Aiasta insemnind ca_colonelu' in activitate, cu sporuri la solda, va primi un "net" de 7.583, in timp ce colegu' lui (cu gradu' , functie, vechimea, bla, bla, bla, egale), pensionat luna trecuta, va primi un "net" de 9.792!
Nu stiu daca-i "acceptabil"!!!
*******************
Sa-si faca cineva pomana si sa transmita unui comentac, idiotel de felu' lui, ca "mos martin" nu-i "mos alecu"!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu