Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

11 iunie 2019

Speranța de viață și pensiile...

La adresa... https://www.facebook.com/groups/1836218969987845/permalink/2562169474059454/
un cineva preia zisele unui pedelic (actual consilier al lui L.Orban... seful celor care doresc eliminarea "pensiilor speciale")...
Folosind termeni care-i depasesc posibilitatile, acel cineva spune : "Paradoxul morbid al sistemului de pensii din România, implementat de femeile politice: necorelarea speranței de viață, cu vârsta de pensionare." . Cu exemplificarea pedelicului de la
https://m.adevarul.ro/…/economist-pilonul-i-pen…/index.html…
La discutii i-am atras atentia acelui cineva ca pedelicul lui (Cristian Paun profesor de economie la ASE și consilier al lui Ludovic Orban,) "Dupa ce bate cimpii cu "discriminarea" la pensionare a barbatilor de catre femei vă da solutia : "- eliminarea completă a „specialilor” din sistem şi recalcularea pensiilor speciale prin aducerea lor la nivelul celor normale, bazate pe contributivitate;
- toate pensiile alimentate de la buget (inclusiv cele ocupaţionale) să se bazeze pe contributivitate la sistem;..."
In continuarea discutiilor i-am mai spus " Virsta de pensionare are legatura numai cu politicile statelor respective... nici o "speranta de viata" sau alte bazaconii... Si tot nici o legatura cu spusele guristilor penelico basinesti..." dindu-i si exemplele cu virstele de pensionare in Europa ...https://www.capital.ro/varsta-medie-de-pensionare-creste-pe… (fotografia atasata)
In primul rind nu e de inteles prezentarea spuselor acelui pedelic pe un grup de-al militarilor "romanesti"! La militari, inca din 2007, virstele de pensionare ale femeilor si barbatilor sint egale! Tot egale erau virstele si pe vremea "contributelii" (l.263/2010... 2011-2015)!
Si nu stiu sa se fi observat vreo crestere a sperantei de viata a militarilor barbati din cauza ca ies la pensie la aceeasi virsta cu militarii femei!
In continuarea discutiei, acel cineva continua cu aiurelile:
"1) Daca...vei analiza si sperantele de viata in statele in cauza, NU vei constata niciunde diferente semnificative privind speranta de viata, intre barbati si femei. In Romania diferenta este de ... 7 ani! "
----- raspuns: ba da! Tot 7 ani la Bulgaria, Slovacia, Ungaria. Cu 8 ani Polonia. Cu 9 ani Estonia. Cu 10 ani Letonia. Cu 11 ani Lituania.
(*** datele privind sperantele de viata le gasiti lahttps://www.worldlifeexpectancy.com/world-health-rankings ****)
"2)....in link-ul indicat , cat si in tabel, apare o serie de state care indica aceeasi varsta de pensionare la barbati si femei. Ba mai mult, in link-ul tau CE recomanda Romaniei, egalizarea varstei de pensionare."
---- raspuns: da! Chiar si la statele cu diferente mari de speranta de viata (Estonia, Letonia, Polonia, Slovacia, Ungaria) virstele de pensionare sint egale... Cind, si in Romania, se vor egaliza virstele de pensionare, barbatii nu vor "minca" pensie mai mult timp... Femeile vor "minca" pensie mai putin timp. Care-i cistigul barbatilor, istetule???? Iar... UE cere EGALIZAREA virstelor, nu egalizarea perioadelor de "mincat" pensie... adica tot perioade inegale de "mincat" pensie ...
"3). Este cu adevarat morbid ca legile romanesti sa acorde posibilitatea barbatilor de a mai trai doar 6 ani dupa pensie! In timp ce celelalte state europene, conduc aceasta posibilitate la ... 20 ani de mancat pensie. "
----- raspuns: la mintea ta ar trebui ca barbatii "romanesti" sa iasa la pensie la 50 de ani iar femeile la 57!
"4). Peste tot in lume, varsta de pensionare facilireaza un numar de ani de mancat pensie. Adica, varsta de pensionare este realmente legata.de speranta de viata!
----- raspuns: nu! Peste tot in lume virsta de pensionare este legata NUMAI de posibilitatile statului de finantare a pensiilor... Peste tot in lume se merge pe ideea maririi virstelor, pentru a se plati pensii cit mai putin timp...
In concluzie: cind ai speranta redusa de desteptaciune nu te baga in probleme care depasesc posibilitatile de prelucrare ale singurului neuron din dotare!

2 comentarii:

  1. Vârstele de pensionare,atît femei,cât și bărbați,nu ar trebui să difere.
    Nu poți să compari speranțele de viață dintr-o țară în alta.
    În ROU,datorită nivelului de trai scăzut,speranța de viață este una din cele mai mici din UE ,asta și datorită celor care ne-au guvernat din '89.
    Pt.militari,60 ani este rezonabil,50 pt.cei care au lucrat în grupe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te vezi ..militar la 60 de ani ...?? Ori esti prost ori nu gandesti ....!~!

    RăspundețiȘtergere