Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

04 iunie 2019

Legi de-a-n boulea

Despre facutul legilor de-a-n boulea!
Facu cineva un proiect de lege prin care (modificind l.223/2015) elimina pensiile militare de stat de serviciu anticipate partiale!
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=21959
Afla, acel cineva, ca reactiile-s "cam negative"!
Si'ncepu, initiatorul, sa-si repare gafa!
Introduce un amendament prin care se renunta la acea "desfiintare" a pensiilor anticipate partiale... ba, mai mult, introduce actualizarea pensiilor militare cu evolutia soldei de grad!
Reactiile tot "cam negative" ramin!
Initiatorul "pluseaza", si introduce un amendament prin care renunta cam la toate aiurelile din forma initiala a proiectului de lege, si (re-)aduce in actualitate actualizarea pensiilor cu evolutia soldei de grad si a soldei de functie a celor in activitate!
In fotografiile atasate sint numai amendamentele cele mai "promitatoare"...
Care-ar fi unele dintre "năucismele" inscrise in acest proiect de lege conform ultimelor amendamente:
- daca nu are vechime de 25 ani (din care 15 ca militar) orice impricinat ramine "fiul ploii" (fara nici un fel de pensie) daca se desfiinteaza unitatea sau devine inapt pentru serviciul militar...
- se mentin tabelele cu reducerea virstei pentru conditiile de munca din lege (care permit reduceri de pina la 13 ani)... dar se limiteaza reducerile la max. 10 ani...
- se (re-)introduce actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor de grad si de functie dar nu se vorbeste nimic despre ce se intimpla cu art.60/l.223/2015 care cere limitarea pensiilor "net la net"
----- cum se va proceda la efectuarea acelor actualizari cu evolutia soldelor??? Se renunta la limitarea "net la net"???
De-alde astia ne sint "facatorii" nostri de legi! Planifica deplasarea pe itinerarul Bucuresti - Ploiesti - Brasov, dar deplasarea reala o fac pe itinerarul Ciorogirla - Bolintin Vale - Ogrezeni!
Fereasca-ne Dumnezeu s-avem parte de o asemenea noua bramburire a l.223/2015!



7 comentarii:

  1. @Mos Alecu, nu va faceti probleme , aceasta ,,traznaie,, a senatorului Brailoiu( senatorul Fifor a numit-o traznaie..!) ajunge in aceste zile in CD pe mana deputatilor Caprar de la comisia pentru Aparare, a lui Solomon de la Munca si mai ales a Olgutei, acum secretarul CD, care in mod sigur o vor,,repara,,..:)).

    RăspundețiȘtergere
  2. Stau si ma intreb: oare ce crede domnul TIT despre legea ,,domniei" sale?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexcta 5 iunie 2019, 12:40
    La : "Stau si ma intreb: oare ce crede domnul TIT despre legea ,,domniei" sale?".

    Cind a intocmit proiectu', cetateanu' a crezut ca-l prinde pe Dumnezeu de-un picior ca faima in partid...
    Cind i s-a "iecsplicat" ca tocmai a dat cu muci'n fasole... a'nceput sa chitaie si sa "amenduiasca" proiectu' !
    In continuare ... conform celor din ultima parte a raspunsului pe care l-am dat lui @Leon!

    RăspundețiȘtergere
  5. Leon 5 iunie 2019, 09:30
    La : "nu va faceti probleme , aceasta ,,traznaie,, a senatorului Brailoiu( senatorul Fifor a numit-o traznaie..!) ajunge in aceste zile in CD pe mana deputatilor Caprar de la comisia pentru Aparare, a lui Solomon de la Munca si mai ales a Olgutei, acum secretarul CD, care in mod sigur o vor,,repara,,..:)).

    Nu stiu de ce, dar mi se pare ca sinteti dintre cei care-ati pus botu' la "bunaciunea" actualizarii prevazute in acest proiect de lega... ca multi dintre proslavitorii "pasaricii"!
    Care-ati pus botu' la acea idee fara sa incercati sa o plasati in textul actual al l.223.2015! Text la care aceste "modificari" nu se lipesc nici de-al dracului fara alte modificari sau completari!

    Nu stiu de ce insinuati ca mie nu mi-ar conveni actualizarea pensiilor militare (cu evolutia soldelor celor in activitate) prevazuta, chiar si asa de-a-n boulea, in acest proiect...
    Eu fiind, probabil, singurul care sustin aceasta actualizare inca din 2009-2010! Sustinere impotriva curentului majoritatii care vrea (si) indexare cu inflatia! Sustinere chiar si impotriva sistemelor de pensii din unele dintre tarile "fratesti" noua din NATO!

    Venind la insinuarea-intrebarea dvs. ...
    Este foarte probabil/posibil ca initiatorului sa i se fi "iecsplicat" ca textul (initial) al proiectului era nu numai o "trasnaie"... era o adevarata mare prostie...
    Baiatu' a'nteles mesaju' ș'a'nceput sa dreaga busuiocu' !
    Pentru a nu se face complet de ris... nu si-a retras proiectu'...si nici nu se facea sa-i fie respins proiectu' la vot!
    A bagat primele amendamente (alea cu eliminarea unora din timpeniile initiale si actualizarea cu solda de grad)... I s-a "iecsplicat" din nou ca nu-i suficient.
    A eliminat toate timpeniile cu cresterea virstei si eliminarea pensiilor anticipate partiale, si a introdus amendamentul cu actualizarea cu solda de functie si de grad... Facind altceva din proiectul initial!... Altceva... dar tot timpenii!
    Pentru a nu-l face complet de ris pe initiator, Senatul aproba "prostia" rezultata si arunca pisica in curtea Camerei deputatilor.
    La Camera deputatilor proiectul (aprobat de Senat) nu poate fi modificat substantial fara a se intra in procedura de mediere ... procedura mare mincatoare de timp... Ca urmare:
    - daca se schimba configuratia Parlamentului... acest proiect va fi aminat , sine die (fiind un proiect al celor de dinainte), pina cind, prin alte modificari sau inlocuirea l.223/2015, proiectul va deveni "inutil"...
    - daca nu se schimba configuratia Parlamentului... acest prioect va fi aminat, sine die, pina cind, prin alte modificari sau inlocuirea l.223/2015, proiectul va deveni "inutil"...
    -

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mos Alecu, semnul de la finalul comentariului meu arata ca am scris o gluma..!
    Si eu am intrebat la fel ca si dvstra, cum se vor actualiza pensiile militare daca ramane in vigoare si art.84 din OuG.nr.114/2018 si art.59prim din proiect..? Chiar am scris ca este nevoie de clarificari in comisiile din CD, deci nu m-am entuziasmat mai deloc.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Leon 5 iunie 2019, 15:00
    La : "semnul de la finalul comentariului meu arata ca am scris o gluma..! ".
    ÎÎÎ... Io'ntelesei semnu' ca referindu-se numai la ultimul cuvint!
    Ca urmare... paragrafele 2 si 3 din comentariul meu nu vi se "aplica"! Ramin, insa, perfect aplicabile multora care, deja, isi fac planuri ca_cum vor "consuma" banii pe care-i vor primi in urma actualizarii cu soldele de grad si functie!

    RăspundețiȘtergere