Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

04 iunie 2019

Joaca de-a consultările

Tare le mai place sefilor asociatiilor "noastre" atunci cind "mărimile" zilei îi bagă'n seama, și-i mîngîie duios pe crestet!
Si cit de mult contribuie ei (sefii asociatiilor "noastre") la rezolvarea problemelor noastre, etalindu-si, verbal, vastele cunostinte geostrategice... nestiind, de fapt despre ce-i vorba'n propozitie!
Cam asa fu vorba si la o "chemare" la consultari lansata de un partid!
Consultari la care sefii asociatiilor vorbira despre de toate pentru toti... numai despre proiectul de lege pentru care fusesera chemati nu!
De retinut, si de tinut minte: respectivul proiect de lege fusese depus la Senat in dec.2017... dupa intrarea in vigoare a oug.59/2017!
Cu toate acestea proiectul de lege "modifica" numai art.30/l.223/2015, fara a zice nici pîs despre art.60/l.223/2015, cel care introducea limitarea "net la net" a pensiilor militare de stat.
Initiatorii stiau ca, vorbind despre "pensii egale cu solda bruta din ultim luna", "beneficiarii" vor pune botu' imediat si-l vor sustine!
Asa s-a si intimplat! A se vedea discutiile de la consultari si discutiile de pe-acolo pe unde au fost prezentate consultarile!
Nimeni nu i-a intrebat pe intiatori:
- cum va "functiona" acest art.30 in conditiile in care art.60/l.223/2015 stabileste ca "Articolul 60
(1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.".
- cum se va face "actualizarea" soldei lunare din ultima luna cu rata inflatiei si cresterile soldei de grad si de functie ale celor in activitate
------ de la ce data se va incepe aplicarea inflatiei?... De la Burebista, sau numai din 1990? (*pentru cei curiosi... din 1990 pina astazi inflatia a fost de vreo patru sute treizeci si ceva de mii la suta**)
Adica... niste "marimi" lanseaza ceva pentru ametirea populimii! Ceva cu sanse zero de a deveni realitate!
Iar "ai nostri tineri" reprezentanti de-ai asociatiilor. in loc sa ia "la puricat" acel ceva, se lasa "imbroboditi" cu promisiunea ca "detaliile tehnice" vor fi rezolvate la consultari ulterioare!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu