Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

23 martie 2019

Mircea, fă-te că lucrezi!...

Că se doreste, de catre "asociatiile" noastre, mentinerea in rindurile pensionarilor militari a unei stari permanente de nemultumire si nervozitate... este de inteles!
Că aceasta stare de nemultumire si nervozitate se incearca a fi mentinuta prin lozinci, e iarasi de inteles, in lipsa cunoasterii motivelor reale!
Că aceasta stare de nemultumire si nervozitate se incearca a fi dirijata si impotriva instantelor de judecata care nu dau verdictele dorite la multele solicitari, care mai de care mai nastrusnice, "dictate" pensionarilor de aceleasi "asociatii"... poate fi, si asta, de inteles!
Iacata ca una din "asociatiile" pensionarilor militari trece la un nivel superior: cere unei instante de judecata sa solicite CCR sa constate neconstitutionalitatea oug 57/2015 si oug 59/2017.
https://paginajuridicascmd.blogspot.com/…/noutati-privind-p…
Numai ca argumentele folosite pentru demonstrarea neconstitutionalitatii acelor oug sint de-a dreptul fanteziste...
Iata care sint argumentele folosite... si realitatea:
- "La magistrati, pensia se calculeaza pe baza mediei veniturilor brute impozitate, pe ultimii 5 ani, iar la rezervisti, pe baza mediei unei parti a veniturilor NETE din ultimii 5 ani;"
------ la magistrati "veniturile" brute DIN ULTIMA LUNA de activitate; la militari media "veniturilor" BRUTE din 6 luni din ultimii 5 ani
- "La magistrati, daca au contributii la pensiile private (pilonii II, III si IV), acestea nu greveaza asupra pensiei de magistrat, in timp ce la rezervisti, pensia privata, obligatoriu introdusa in 1967 sub numele de “suplimentara”, reprezentand o contributie lunara de 5% din NET si definita ca “altceva decat pensia militara de stat”, a fost inclusa, ilegal, in calculul pensiei militare de stat;"
------ nu exista decit pilonul I (pensii publice obligatorii), pilonul II (pensii obligatorii administrate privat) si pilonul III (pensii facultative private).
------ pensia suplimentara nu era o "pensie privata". Era o pensie pe principiul "mutualitatii" (eu platesc, tu maninci) intre participanti.
------ contributia la fondul pentru pensia suplimentara nu a fost de 5% din NET... a fost de 2%, 3%, 4%, 5% din BRUT
- "Pensiile magistratilor se aliniaza (cresc) la cresterea salariului mediu pe economie si la inflatie, in timp ce pensiile miitare de stat se aliniaza doar la rata inflatiei,..." .
------ pensiile magistratilor SE ACTUALIZEAZA "ori de cite ori" se majoreaza "veniturile" celor in activitate... fara nici o legatura cu inflatia si sal.med.pe ec.
- "Pensiile magistratilor se maresc in functie de cresterile salariilor la activi, in mod nejustificat, in timp ce pensiile rezervistilor, care au avut dintotdeauna si in toate tarile aceasta prevedere……. NU".
------ pensiile rezervistilor NU au avut intotdeauna si in toate tarile aceasta prevedere... A se vedea D.214/77 si documentarele privind sistemele de pensii din tarile NATO...
- "In timp ce pensiile magistratilor au o medie de 30.000 lei/luna, blamatele pensii ale rezervistilor au o medie reala de 2.700 lei/luna, ...."
------ pensia medie a magistratilor este de vreo 18.000 lei iar a militarilor este de vreo 3.800 (MApN), 4.300 (M.A.I.)
------ folosirea de valori false duce la anularea "argumentului"
Apar niste intrebari:
- cererea pentru "interventia" CCR nu este cumva numai pentru "lungirea" perioadei in care sa se dea verdictul la procesul intentat ministrilor apararii? Ceva de genul : "Mircea, fa-te ca lucrezi!"!!!
- argumentele acelea fanteziste sint din cauza de necunoastere? Sau sint pentru "a ajuta" CCR sa le demonteze, si sa declare "interventia" ca neadmisibila ("neserioasa"... cu alte cuvinte)??? Dar lunile de zile pina la verdictul CCR vor fi prezentate ca "succesuri" in procesul intentat acelor ministri!...

Un comentariu:

  1. Daogaru....ne.a "facut"tot timpul
    Mai auziti ceva de procesul cu Lov
    L.a câștigat cumva?

    RăspundețiȘtergere