Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

25 martie 2019

Hai și noi pe la revuluție...



La si din cauza unui comentariu al @Gigi Urse "Mai ales cei de la MI, sunt nauci tare de tot! Noi suntem cei mai destepti! Ce, se pun ei cu noi?!".
Comentariu in care ma ia la misto pentru afirmatia mea ca, la actualizarea din iun.2017, nu trebuia sa se ia in considerare decit ceea ce spune art.60, alin,(1)/l.223.2015... nu asa cum a facut o CPS care a adaugat la acea actualizare si majorarea pensiilor din 2016...
Eiii, ce sa-i faci?...
Asa o fi fiind...da' las' c'o rezolva asociatiile noastre!
O rezolva c'o chemare in judecata a unor ministri pen'ca pensiile magistratilor se actualizeaza cu inflatia si s.med.b.e.... ș'ale militarilor nu!...
Ca nu-i asa... n-are importanta! Important este ca asociatia exista si "se lupta"!
O rezolva c'o chemare la protest... Protest la care sa "lozincăm" sa ne-o dea inapoi... pe ea "onoarea"! Că_cum ne-au luat onoarea, las' ca stiu ei! Că n-o sa ne stricam noi "frumușață" de lozinci cu mărunțișuri din legi!
Chemare la protest la care, unele asociatii, dau "indicății" membrilor lor ca fiecare sa faca_cum îl taie capu'... ca ea, asociatia, nu se mai bagă!
Asa-i bine... o băgăm de proteste cu lozinci din înțelegeri năuce ale legilor... si daca nimeni nu ne ia'n seama, mai infiintam niste asociatii care, cu lozinci noi, or pune-o de alte proteste!
Că... n-avem timp sa'ntelegem ce ne-a lovit si cum s-ar putea rezolva problema!...

13 comentarii:

  1. Legea 223 si OUG 57 sunt destul de clare: actualizare se face la momentul cresterii soldei de functie la activi deci la 30.06.2017, luand ca baza vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie .Majoritatea au primit ultima decizie de pensie in 2017 deci se iau in calcul datele de atunci, tovarase mos. Cedam de la noi si renuntam la indexarea de 5, 25% dar cea de 5 % e mai mult ca legala si la locul ei. Cestiunea cu ultima decizie de pensie se refera strict la vechimea acumulata nu la alte traznai.Nici chiar distinsii si neatinsii de CPS nu au indraznit sa comenteze ca in fara de ....nu se ia nimic in calcul atat timp cat art. 60 alin. 3 din LEGE spune ce se intampla si e clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iosife, Iosife... prostut mai esti tu "vasile nicolaei...@...."!

      Ideea de "ultima decizie" nu se refera la data intocmirii deciziei, se refera la data de la care intra in vigoare acea decizie.
      Toate deciziile de recalculare, indiferent data emiterii lor, au intrat in vigoare la 01.01.16.
      Chiar si decizii de revizuire (pentru noile conditii de munca trimise ceva mai tirziu; sau eventuale corecturi la venituri) pentru pensiile recalculate, s-au emis cu intrarea in vigoare tot la data de 01.01.16.
      Pentru pensiile recalculate "ultima decizie" este cea cu intrare in vigoare de la 01.01.16!

      La : "Cedam de la noi si renuntam la indexarea de 5, 25%...".
      Nu cedezi tu nimic, idiotelule... asa-i dispozitia legii!

      La : "...dar cea de 5 % e mai mult ca legala si la locul ei..." .
      Da, timpitelule, este la locul ei ...dar nu este in art.60, alin.(1)/l.223/2015... deci n-are ce cauta nici in actualizare!
      ***************
      Scrie-i iar Presedintelui si Guvernului si spune-le sa respecte aiurelile pasaricii!

      Ștergere
  2. 😂🤣😂🤣😂😜😜😜😜😜😜😜😜😜

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult iubite si stimate Mos aveti perfecta dreptate cu art. 60, ce-i al dvs. e numai al dvs. si e pus de-o parte. Art. 60 se refera la ACTUALIZARE si numai la actualizare ca urmare indexarea nu are ce cauta la art. 60. Ceea ce uitati dvs. e faptul ca LEGEA 223 si OUG 57/2015 au si art. 59 , peste care nu se poate trece si care vorbesc clar de indexare si numai de indexare.Interpretand corcet LEGEA , Actualizarea se face cf celor spuse de domnia dvs.(in baza L223 si OUG 57 evident nu in baza unor ordine inferioare ) dar pornind de la pensia deja indexata cu 5% deoarece cresterea soldei de functie a avut loc la 30.06.2017(atentie LEGEA spune ca inclusiv luna iunie intra in calcul).Se scade doar indexarea din 2017 , cum prevede LEGEA.Cu multumiri pentru gazduire prea stimate Mos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 26 martie 2019, 19:50
      Mare balamuc e la unii in excrescenta care ar fi trebuit sa le fie cap! Excrescenta care este numai un simplu dop ca sa nu le ploua'n git!

      La : "...LEGEA 223 si OUG 57/2015 au si art. 59...".
      as vrea sa vad si eu (macar) un exemplar din oug 57/2015 in care se vorbeste despre art.59/l.223/2015!

      La : "Actualizarea se face ...pornind de la pensia deja indexata cu 5%...".
      Nu!
      Actualizarea se face conf. art.60, alin.(1)/l.223/2015, pornind de la vechimea din decizia de recalculare (care "genereaza" procentul de calcul) si "noua" baza de calcul. Atit! Punct!
      S-ar putea admite ca, la cuantumul rezultat din actualizare, sa se adauge si suma corespunzatoare majorarii cu 5% din 2016!
      Dar in lege nu scrie nimic despre asa ceva! Ca urmare nu se aplica!

      Asa cum am aratat in articolul urmator (Așa ar fi trebuit sa fie...) "abia de la data intrarii in vigoare a oug.114/2018 (29.12.18), si NUMAI pentru pensiile stabilite cu limitarea "net la net" (stabilite deci dupa 15.09.17), se va aplica, la indexarile succesive, o acea "cumulare" si a sumelor rezultate din indexarile anterioare.".

      La : "...LEGEA spune ca inclusiv luna iunie intra in calcul".
      Care lege?
      Ușurel cu "citate" din legi inexistente! Mucles mo!
      Actualizarile se fac "incepind cu data de 30.06.17" (data intrarii in vigoare a l.152/2017).

      Ștergere
    2. Nu cred că aveți dreptate Moș Alecu. Țineți cu ursul și-i faceți proști pe cei care au alte părari. De ce a mai fost necesară prevederea „(3) În anul în care pot fi aplicate atat prevederile Art. 59, cat si cele ale alin. (1) se aplica dispozitiile cele mai
      favorabile.”?

      Ștergere
  4. Preaiubite si stimate Mos, Legea 223 /2015 publicata in M.OF. 556/27.07.2015 la art. 59 spune negru pe alb " Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza ANUAL cu...." .Art. 60 spune la (3)" In anul in care pot fi aplicate atat prevederile art. 59 cat si cele ale alin.1 , se aplica dispozitiile cele mai favorabile" .Cred ca orice comentariisunt de prisos, D-le Mos ! E voirba de "ANUL" nu anii, cum insinueaza multi ori in anul de gratie 2016 nu a existat decat indexare care trebuie , LEGAL , mentinuta . In anul 2017 se aplica , asa cum prevede LEGEA din Monitorul Oficial(si constat ca OUG 57 nu are nimic contra) dispozitia cea mai favorabila, cu alte cu vinte cresterea aia de 15% care practic aduce ceva mai mult ca acel 5, 25% indexare! Cu alte cuvinte toti cei ce au actionat in judecata pt indexarea de 5% si pentru pensia suplimentara (a se citi DECIZIA CIVILA NR. 515/16.05.2018 a CURTII DE APEL ALBA IULIA cu privire la neacordarea pensiei suplimentare unui pensionar militar de catre Casa de Pensii Sectoriala a MApN )vor avea CASTIG DE CAUZA! NU SE POATE ALTFEL, MOSULE ! Si mai sunt si alte spetze , mai moi si mai cretze in care rezervistii vor avea castig de cauza, evident la obiect nu fantasmagorii. O ZI CAT MAI BUNA, DRAGULE SI SIMPATICULE MOS! '.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 27 martie 2019, 09:24
      Nu inteleg nimic, in afara de faptul ca e foarte mare harababura in dopul care impiedica ploaia sa ti se scurga'n git!
      ************
      Art.60, alin.(3)/l.223/2015 trebuia sa fie formulat ca " În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1), se pune in plata cuantumul mai avantajos rezultat din aplicarea celor doua situatii"... Pentru ca, de fapt, asta se face: se compara cuantumul obtinut prin actualizare, cu cel existent in plata caruia i s-au aplicat si indexarile.
      Dar de unde "stiinta de carte" la scriitorii l.223/2015???

      Da! "Actionatorii" in instante mai au , pe ici pe colo, cistig de cauza! Dar au inceput si judecatorii sa inteleaga "dedesubturile" salarizarii si stabilirii pensiilor la militari... Ca urmare se vor imputina, spre disparitie, impricinatii "cistigatori" in instante!

      Ștergere
  5. Dupa parerea mea este o nebuloasa cu aceasta pensie suplmentara, deoarece fiind cuprinsa in procentul de 85%, pentru o parte dintre pensionari intra toate procentele, pentru alta parte nu intra niciun procent si pentru a treia categorie intra cateva procente !
    Dar in acelasi timp, pentru toate pensiile stabilite/recalculate conform Legii nr.223/2015, in media soldelor lunare brute pentru cele 6 luni alese intra si ,,Compensarea contributiei individuale la buget,,.
    Cunoscand ca aceasta CIBS a fost retinuta dupa data de 01.04.2001 iar pensia suplimentara in perioada 01.01.1967-01.04.2001, de ce oare se regaseste si in deciziile de recalculare pentru pensiile stabilite pana in data de 01.04.2001 ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mult stimate si iubite Mos care permiti sa fie debitate tot felul de ineptii pe aici, izvorate din harababura bura: 1. Cred ca sunteti de acord ca LEGEA trebuie aplicata cf textului publicat in M.Of. al Romaniei nu cum ar fi trebuit formulat un articol ori altul.
    2. Indexarea si actualizarea sunt actiuni distincte , prima aplicata in fiecare an, a doua aplicata doar cand creste solda de functie /grad la activi.Aceste actiuni, matematic , sunt judecate anual si nu trebuie sa se intersecteze , tot matematic vorbind doar in anul aplicarii , nu La anul si La Multi Ani!
    3. Cu privire la "dedesubturile " salarizarii si stabilirii pensiilor la militari-Art. 2 din Legea 223/2015 nu precizeaza absolut nimic despre "dedesubturi" .Ba, mai mult art. 2 spune Art. 2.
    Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat sunt următoarele:
    a) principiul unicității, potrivit căruia statul organizează și garantează sistemul de pensii militare de stat bazat pe aceleași norme de drept, pentru toți participanții la acesta;
    b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege;
    f) principiul recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației
    penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei.
    Concret, in LEGEA 223/2015 NU ISI AU LOCUL "DEDESUBTURILE" Domnule Mos, iar daca e sa vorbim totuis de dedesubturi trebuie sa ne intrebam cum se face ca buclucasul si dragalasul de punct G aduce, la aceeasi situatie juridica dpv grad, functie, vechime pensii duble la unii iar altora le sunt raschetate sporurile esentiale pt activitatea efectiva desfasurata ca militar activ, gen primele de parasutare sau orele de zbor, aterizarile etc.Cam atat si cu mii de multumiri pentru gazduire




    RăspundețiȘtergere
  7. @Leon 27 martie 2019, 15:44
    La : "Cunoscand ca aceasta CIBS a fost retinuta dupa data de 01.04.2001 iar pensia suplimentara in perioada 01.01.1967-01.04.2001, de ce oare se regaseste si in deciziile de recalculare pentru pensiile stabilite pana in data de 01.04.2001 ?".

    Presupun ca ati vrut sa scrieti: "...de ce oare se regaseste si in deciziile de recalculare pentru pensiile stabilite DUPA data de 01.04.2001 ?".
    ************* Ma gindesc ca sinteti constient de faptul ca, prin nedumeririle si intrebarile pe care vi le puneti, intrati in rindul celor (putini) care meritam dispretul si injuraturile maselor largi "pensionaro-militare! Daca nu... treaba dvs.!************

    Sa vedem:
    - pina la 01.04.2001 s-a platit contrib.la fond.pt.pens.suplim. (ultima valoare fiind 5% din toate "veniturile")
    - intre 01.04.2001 - 31.12.2009 s-a platit contrib.individ.la buget (5% dintr-o parte din venituri)
    - intre 01.01.2010 - 31.12.2015 s-a platit contrib.individ.de asig.soc. (5% dintr-o parte din venituri; pentru ca diferenta, pina la 10,5% din toate veniturile, se "restituia" prin compensare)
    - intre 01.01.2016 - 31.12.2017 s-a platit contrib.individ la buget (5% dintr-o parte din venituri; pentru ca diferenta, pina la 10,5% din toate veniturile, se "restituia" prin compensare)
    - de la 01.01.2018 se plateste contrib.individ.la buget (25% din toate veniturile; s-ar parea ca se mentin acele "compensari... culmea este ca sint calculate ca diferente intre 5% dintr-o parte din venituri si 25% din toate veniturile...Din deciziile emise in 2018 se pare ca asa ar fi... dar nu am informatii precise)

    Deci... l.223/2015 contine o timpenie cit casa (inca una... pe linga multe altele): pentru faptul ca impricinatul plateste niste contributii pentru pensia proprie (pensia propriu-zisa), i se majoreaza acea pensie! Contributie care este pentru o parte din venituri... dar genereaza o majorare a pensiei stabilite ca procent din toate veniturile!...
    Culmea timpeniei este atinsa atunci cind, la "numararea" anilor de contrib. la fond.pt.pens.suplim/contrib.individ.la buget, se includ si anii in care impricinatul a platit contrib.individ.de asig.soc. (anii 2010-2015)... nici contrib.la fond.pt.pens.suplim., nici contrib. individ.la buget!

    La intrebarea dvs. "de ce sa gaseste acea majorare a pensiei in deciziile de dupa 01.04.2001" ... raspunsul este "din cauza ca asa scrie legea"! La care trebuie adaugat si "aportul" nepretuit al CPS-urilor care "numara dupa ureche" anii aducatori de acea majorare!

    RăspundețiȘtergere
  8. @danutmg 27 martie 2019, 17:47
    La : "...și-i faceți proști pe cei care au alte părari.".
    Nu-i fac eu!
    Eu constat numai!

    La : "De ce a mai fost necesară prevederea „(3) În anul în care pot fi aplicate atat prevederile Art. 59, cat si cele ale alin. (1) se aplica dispozitiile cele mai
    favorabile.”?".
    Pentru ca, in cazul "suprapunerii" celor doua modalitati de marire a pensiilor, sa intre in plata cuantumul cel mai convenabil/favorabil/avantajos generat de una din cele doua modalitati...Numai ca mintea de oaie creata a "scriitorilor" legii a produs acea formulare care produce "placere" celor din constatarile mele!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim 27 martie 2019, 16:29
    Daca continui cu lălăieli pe-aceeasi tema... acela a fost ultimul comentariu publicat!

    RăspundețiȘtergere