Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

12 septembrie 2018

Prostia în stare pură...

Zice un "formator de opinie" de-ai nostri : "... gresiti. Confundati actualizarea cu indexarea. Actualizarea in baza cresterii solfdelor activilor este una si se face pentru a pastra un echilibru intre pensiile celor iesiti la pensie in perioade diferite, pentru a nu crea discriminari si diferente mari intre grade, conditii de munca si vechime egale, iar indexarea cu rata inflatiei este necesara ca o masura de protectie a populatiei si pensionarilor fata de plotica dezastruoasa a guvernantilor. Ambele sunt la fel de necesare.".
Aiasta insemnind ca:
- pensie pentru anumite "grade, conditii de munca si vechime egale," recalculata . A rezultat un anume cuantum.
------ mergind pe timpenia sustinuta (pentru "o masura de protectie a populatiei si pensionarilor fata de plotica dezastruoasa a guvernantilor") acel cuantum a fost majorat/indexat, in 2016, cu 5%, si'n 2017 cu 5,25%
- in aug.2017, dupa majorarea SF, o pensie "nou stabilita" pentru aceleasi "grade, conditii de munca si vechime egale". A rezultat un oarecare cuantum. Cuantum care este mai mic decit cuantumul indexat/majorat al pensiei recalculate.
------ nu zice nici pîs guristu' nost' ca pensia lui recalculata si super-indexata/majorata este mai mare si nu mai "pastreaza un echilibru intre pensiile celor iesiti la pensie in perioade diferite"
- pensia recalculata este, si ea, actualizata ca urmare a majorarii SF. Rezulta un cuantum egal cu al pensiei "nou stabilite".
------ guristul nostru protesteaza ca pensia lui actualizata nu este si indexata/majorata... pentru că pensia lui nu mai trebuie "sa pastreze un echilibru intre pensiile celor iesiti la pensie in perioade diferite"!
Avusesem niste dubii asupra formei corecte intre "cretInItate" si "cretinAtate" . M-am documentat si am aflat ca forma corecta este "cretinAtate"!

5 comentarii:

  1. “cineva , acolo sus , (nu)-i iubeste pe disponibilizati.” Sărăcuţul disponibilizat cu forţa, trăind cu amintirile din Cincu, îndeamnă la distrugerea L223/2015, în forma ei de promulgare şi asta doar pen’că nu l-au ascultat domne pe el, specialistu în calcule care dau bine doar dacă e pentru el şi corul de băşinoşi lăudători. Ăl de a făcut legea a gândit când a introdus şi actualizare şi indexare. Că au decis politic să calculeze indexările la pensia în plată şi nu la cea cuvenită din recalculare e un lucru relativ greşit, dar favorabil pensionarilor de mai demult. Tot politic a fost şi cu diferenţele din urmă- nesătulule, nu-ţi ajunge pleaşca de 6000E care ţi-a venit fără să existe o reală justificare. Să-ţi dea şi ţie sporul de Divizie multinaţională că şi tu ai lucrat la o divizie. Şi încă pe vremea când erau mai multe oi la Cincu decât cetăţence.
    Dacă ţi se pare că toţi interpretează legile în mod “creativ” ai o problemă: ori eşti Tudorel Toader, ori n-ai treabă cu noţiunile juridice. Pe Tudorel îl văd la tv acum, deci nu e pe blog sau facebook.

    RăspundețiȘtergere
  2. La adresa https://mosalecu.blogspot.com/2018/09/prostia-in-stare-pura.html?showComment=1536851277112#c7517282552756494552 este urmatorul comentariu :

    "Anonim13 septembrie 2018, 18:07
    “cineva , acolo sus , (nu)-i iubeste pe disponibilizati.” Sărăcuţul disponibilizat cu forţa, trăind cu amintirile din Cincu, îndeamnă la distrugerea L223/2015, în forma ei de promulgare şi asta doar pen’că nu l-au ascultat domne pe el, specialistu în calcule care dau bine doar dacă e pentru el şi corul de băşinoşi lăudători. Ăl de a făcut legea a gândit când a introdus şi actualizare şi indexare. Că au decis politic să calculeze indexările la pensia în plată şi nu la cea cuvenită din recalculare e un lucru relativ greşit, dar favorabil pensionarilor de mai demult. Tot politic a fost şi cu diferenţele din urmă- nesătulule, nu-ţi ajunge pleaşca de 6000E care ţi-a venit fără să existe o reală justificare. Să-ţi dea şi ţie sporul de Divizie multinaţională că şi tu ai lucrat la o divizie. Şi încă pe vremea când erau mai multe oi la Cincu decât cetăţence.
    Dacă ţi se pare că toţi interpretează legile în mod “creativ” ai o problemă: ori eşti Tudorel Toader, ori n-ai treabă cu noţiunile juridice. Pe Tudorel îl văd la tv acum, deci nu e pe blog sau facebook.
    "

    L-am copiat gindindu-ma ca individul se va rusina de asemenea "monstra" de
    prostie... si ca si-o va sterge ...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim 13 septembrie 2018, 18:07
    Tot textul tau arata spaima oarba care-l cuprinde pe orice prost care, neducindu-l mintea sa "produca" argumente, recurge la lozincareala, si la "las' ca stiu eu!" .
    Spaima care, in mintea lui putina, se transforma in ura!
    Ura produsa de teama ca s-ar putea sa se revina la normal si sa-si piarda "avantajele"!..
    Rau ati ajuns, hahalerelor, daca sinteti in stare "sa va puneti poalele-n cap" pentru a va pastra "pricopseala"! Vai de capu' vost'!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa se schimbe primim ..dar..sa nu se modifice nimic...!!!
    Astia lupta" cica - sa avem o lege corecta echitabila ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrați pe Cuiul Cătării.
    Este ceva cu un sondaj...

    RăspundețiȘtergere