Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

18 august 2018

Hai la justitie! (3)

Creatorii de iluzii desarte isi continua activitatea! Iluzia ca cei trecuti in rezerva inainte de l.149/2018 (aia cu recunoasterea, in vechimea pentru SOSP, si a perioadelor cit impricinatii au fost preoti militari si/sau SGP), deci ca cei trecuti in rezerva inainte de l.149/2018 vor primi si ei SOSP...
Primii pacaliti cu asemenea iluzie sint SGP-ii... care, trecuti in rezerva mai de demult, spera intr-o marire de pensie, ca urmare a primirii retroactive a SOSP... Deasemeni pacaliti sint si unii subofiteri, proveniti din SGP, dar trecuti in rezerva tot mai de demult, care spera in acordarea SOSP, sau in "marirea" SOSP pe care il aveau la trecerea in rezerva...
"Promotori" ai pacalirii: "ziaristul" din Prăzaria, nelipsitul "pasarica", ba chiar si conducerea Ligii Militarilor Profesionisti...
Ziaristului din Prazaria i-am "Iecsplicat" de mai multe ori, in mai multe locuri, si pe larg, si pe lung si pe lat, cum îi problema... La un moment dat n-a mai avut nici o reactie ... Nu cred ca a inteles! Iar daca a inteles nu s-a dus prin toate locurile pe unde "si-a depus" ineptiile pentru a recunoaste ca a vorbit prostii!...
Pasarica continua sa astepte "instructiuni de aplicare" care sa instituie ca legala iluzia pe care o sustine si el!...
Liga Militarilor Profesionisti transmite membrilor sai ca ministrul le-a promis ca va rezolva problema SOSP pentru toti SGP... deci si pentru cei trecuti in rezerva mai de demult!...
Reiau, din nou si inc'odata:
- prin lege (prin ambele, toate trei legile - l.573/2004, l.574/2004 si l.149/2018) una din conditiile obligatorii de indeplinit este aceea ca "... să aibă rezultate ... evidențiate prin calificative de cel puțin "bun" în aprecierile de serviciu din ULTIMII 4 ANI PREMERGATORI ANULUI IN CARE urmează să li se confere decorația."
----- asta inseamna ca in anul 2018 se poate conferi SOSP celor care au avut calificative de cel putin "bun" in anii 2017-2016-2015-2014... fara nici o posibilitate de "a o da la'ntors"... Toti cei care nu indeplinesc aceasta conditie nu pot primi SOSP... Intre acestia fiind (toti) cei trecuti in rezerva mai de demult, si carora li se promite ca vor primi SOSP!
Legat de chestia cu "instructiunile de aplicare" ... iaca ce se gaseste la :
https://lege5.ro/…/instructiunea-privind-conditiile-in-care…
- de-acolo (daca nu oboseste pasarica citind) va afla ca SOSP se poate acorda retroactiv NUMAI in anumite conditii... conditii foarte stricte.
----- sa nu se spuna ca cei pe care-i iluzioneaza el se inscriu la "e) omiterea propunerii ..." . Nu a fost nici o omisiune! Respectivii nu au fost propusi, atunci, in vechime, nu din cauza de omisiune ci din lipsa prevederii legale care sa-i faca "propozabili"!
----- sa nu se spuna ca acea instructiune este veche ... Legile 573/2004 si 574/2004 nu au fost modificate decit prin includerea in "propozabilii" la primirea SOSP a preotilor militari si a SGP ... si la includerea la vechimile ofiterilor, mm si subofiterilor si a perioadelor cit vor fi fost preoti militari si/sau SGP; din asta rezultind si posibilitatea acordarii SOSP si celor care au fost numai SGP... Restul prevederilor legilor 573 si 574 sint cele de la "inceputurile" lor . Instructiunea se va modifica tot numai sa includa si aceste doua categorii de militari (preoti si SGP) ... Nu va putea fi eliminata obligativitatea celor 4 notari de serviciu din ULTIMII ani premergatori anului propunerii; dupa cum nu va putea fi modificata nici prevederea conditiilor stricte de "retroactivitate".
----- nu se vor putea face acele modificari si din cauza ca "spiritul" l.573/2004, l/574/2004 si l.149/2018 este acela ca SOSP se acorda NUMAI militarilor IN ACTIVITATE! Acest "spirit" este subliniat de "admiterea" unor singure derogari, aplicabile tot numai celor in activitate:
--------- se poate acorda SOSP, retroactiv, si celor care "au fost curatati de pacate" pe cale judiciara
--------- se poate acorda SOSP, retroactiv, si celor care au fost omisi din propuneri in anul in care ar fi indeplinit conditiile
--------- nu este prevazuta acordarea de SOSP, retroactiv, pentru nimeni altcineva ...
In final ... cei care, in perioada de activitate, ati fost preoti militari si/sau SGP, dar ati fost trecuti in rezerva in anii trecuti, nu aveti nici o sansa de a vi se acorda SOSP, sau de a vi se recunoaste acele vechimi pentru "augmentarea" SOSP pe care il detineti in prezent!

4 comentarii:

  1. Juridic nu se poate refuza acordarea SOSP pentru un militar care îndeplineşte condiţiile de vechime stabilite de lege. Activii şi toţi care au trecut în rezervă începând cu 01.09.2017 care au vechimea şi aprecierile pe 2014-2017 cel puţin B trebuie să fie propuşi şi să li se acorde. Altfel, ar fi ilegal pentru că legea nu condiţionează explicit şi nici implicit acordarea SOSP decît celor activi.V-am mai spus anterior şi nu aţi fost de acord.Nu sunt dintre cei care susţin că trebuie acordată tuturor celor din rezervă, eventual SGP pentru perioade de dinante de 2006 când nu aveau aprecieri de serviciu anuale, etc.Astea sunt basme, cu şanse bune numai pentru buzunarul avocaţilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 18 august 2018, 16:28
      Iar o luati de la capat?
      Cei trecuti in rezerva in 2017 nu au apreciere de serviciu pentru anul 2017!

      Ștergere
  2. Cu tot respectul, cei care au cumulat minim 8 luni de activitate în 2017 AU aprecieri anuale de serviciu pe anul 2017. Aşa zice şi M122/2014, art.14,16 samd şi aşa se şi procedează în realitatea zilelor noastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 18 august 2018, 18:31
      Bine, dom'le!...
      Atunci ...textul "Este posibil (sper) ca aceste structuri sa fi trimis la detinatorii documentelor de evidenta o dispozitie de genul: "lingeti" documentele de evidenta ale celor trecuti in rezerva in 2018; ..." de la https://mosalecu.blogspot.com/2018/08/hai-la-justitie-dupa-atentionarea-de-la.html se va citi "Este posibil (sper) ca aceste structuri sa fi trimis la detinatorii documentelor de evidenta o dispozitie de genul: "lingeti" documentele de evidenta ale celor trecuti in rezerva incepind cu 01.09.17..."

      Ștergere