Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

17 iunie 2018

Noi ne facem ca cerem ... ca ei sa nu poata aproba 

"Reprezentantii" pensionarilor militari au avut/au ca cerinte imperative si MINIMALE :
- revenirea la forma initiala a l.223/2015 - pensie de 130,8% din baza de calcul (6 solde consecutive - cele mai mari - din ultimii 5 ani de activitate)
- acordarea si celor "mai vechi" a pensiilor la nivelul pensiilor bine "garnisite" cu sporuri (din actualitate)
- eliminarea art. VII/oug 59/2017 - acordarea de pensii de 130,8% din baza de calcul , impozitate cu 10% (din ceea ce depaseste 2.000 lei) ... asta in timp ce , la cei in activitate , aceeasi "baza de calcul" este "impozitata/taxata" cu 41,5% ...
Concluzia "interlocutorilor" acelor "reprezentanti" ai pensionarilor militari (din ministere si din Parlament) : "Nu ai cu cine discuta ! Singura lor dorinta este "sa ne dea mai mult ... mult mai mult" . Nu vor sa inteleaga ca cerintele lor sint mult prea mult peste bunul-simt ! N-au nici o urma de propuneri care sa poata fi analizate si , eventual , "legalizate" !" .
Efectul imediat : in zilele de 18-20.06.18 , Camera Deputatilor va discuta si aproba (in calitate de Camera decizionala ; in procedura de urgenta) proiectul legii de aprobare a oug 59/2017 . La adresa de mai jos vedeti la nr.crt. 34 :
http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi
Sint slabe (spre inexistente) sperantele ca plenul Camerei Deputatilor a adopte modificari esentiale la oug 59/2017 (fata de cele "de forma" adoptate de Senat si cele propuse in raportul Comisiei de munca a Camerei deputatilor) ... Modificari de la Senat si din Comisia de munca a Camerei deputatilor care nu aduc schimbari "de substanta" la oug 59/2017 ...
*****************
Sint idei ca , macar una din "asociatiile reprezentative" , se preface numai ca "lupta" ...
Nu stiu daca nu cumva mai multi sefi de astfel de "asociatii" se prefac doar ca lupta (stabilind obiective absolut de neatins) ...
Mimare a "luptei" garnisita cu_cotizatiile credulilor si , mai ales , garnisita cu mentinerea in plata (fara nici un pericol de modificare) a pensiilor lor stabilite pe vremea "goprizarii" !
Zic si eu , nu dau cu paru' !

11 comentarii:

  1. Marea mută încă nu a învățat limbajul social. De la Dogaru încoace rezerviștii militari sunt într-o continuă dezORGANIZARE și învață exprimarea social-politică. Sudalma, injuria grosieră, datul la gioale, sunt instrumentele folosite și se utilizează omnidirecțional, inclusiv împotriva partenerilor de dialog. Intre timp politicul juisează văzând ce afacere redutabilă au făcut aducând în aceeași oală apărarea cu internele, cu gardienii din penitenciare, păstrând SRI-ul militarizat in condițiile în care inclusiv Turcia au trecut la demilitarizarea serviciului lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine doreste, astazi intre orele 16.00- 18.00 si miercuri dupa 10.00
    poate urmari transmisiunea in direct a sedintei CD in care la pct.34 al Ordinei de zi este trecut Pl x nr.310/2017 ptr.aprobarea OuG.nr.59/2017..!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi Ordinea de zi a CD a fost modificata, in sensul ca astazi se discuta si se voteaza numai pct.1 si 2 privind lagile justitiei, iar Pl x nr.310 a "cazut" pe locul 42, avand putine sanse sa fie aprobata in aceasta sesiune parlamentara..!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca dumneavoastra aveti dreptate ,dar la altii de ce se poate ?
    Inteleg ca este in discutie nr mare de rezervisti ,dar se pot folosi alti coeficienti si anumite sume/drepturi sa fie adaugate si nu introduse in pensie .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La : "...dar la altii de ce se poate ?"
      Cine sint acei "altii" , si ce anume "se poate" ?

      La : "...se pot folosi alti coeficienti ..." .
      Daca va referiti la procentul de inceput a calculului pensiei ... Se poate porni de oriunde , dar , obligatoriu , sa se opreasca la 100% din baza de calcul . Pornind de mai "de sus" (de la 80-90%) sint oarecum "protejati" cei cu vechimi mici ... dar , in situatia "noilor" criterii de evaluare a conditiilor de munca , vechimi cumulate "mici" sint din ce in ce mai greu (spre imposibil) de "realizat" ...

      La : "...anumite sume/drepturi sa fie adaugate si nu introduse in pensie ." . Sa se adauge ... dar pina la 100% din baza de calcul !
      Orice alte "sume/drepturi" adaugate (fara limita) conduce la transformarea lor in "sume/drepturi" DISCRETIONAR acordate ! Tocmai de aceea ar fi necesar ca NUMAI elementele de salarizare definitorii ale nivelului atins de impricinat in ierarhia militara sa fie si elemente DEFINITORII ale pensiei impricinatului !

      Ștergere
    2. Sume/drepturi adaugate - cv ...ordinelor si pensia suplimentara .
      Daca in ...retributia actiilor nu se regaseste sporul pentru grupele de muna sa fie ,,adaugat,, la pensie .
      Atunci putem vorbi de ...100%.....

      Ștergere
    3. @ChRoMaX RarToto19 iunie 2018, 17:16
      La : "Sume/drepturi adaugate - cv ...ordinelor si pensia suplimentara ." .

      Daca prin "cv... ordinelor" intelegeti majorarea datorata OMM/SOSP ...
      Si magistratii au avut o asemenea prevedere la care au renuntat in momentul in care decorarea cu Ordine nationale nu mai producea reducere de impozit la cei in activitate ...
      Niciun pensionar , de orice fel , care fusese decorat cu Ordine nationale , nu primea si nu primeste o asemenea "gratificatie" la pensie .
      Referitor la "pensia suplimentara" - este inclusa in procentele de calcul a pensiei ... ca "nu incape" toata este alta poveste ... La nicio pensie calculata ca procent din ultimele salarii (pensiile de serviciu) , pensia suplimentara nu produce vreo majorare de pensie ...

      La : "...sporul pentru grupele de muna sa fie ,,adaugat,, la pensie ." .
      Este adaugat !... Ca "nu incape" in totalitate este , iarasi , alta poveste !

      Ștergere
  5. ,,Adaugat,, in acceptiunea mea inseamna ceva in afara pensiei calculata conform L223 reformulata .

    RăspundețiȘtergere
  6. Întrebare:
    De ce asociațiile rezerviștilor, de toate felurile, NU colaborează cu sindicatele activilor din poliție si penitenciare?
    N-as vrea sa fie o întrebare retorica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce înțelegeți prin asociații ale rezerviștilor de tot felul?
      O colaborare între structurile asociative din MApN și sindicatele civililor din MAI și Justiție, acei funcționari publici cu statut special care devin militari la pensie e greu de făcut pentru că o bună din rezerviștii din MApN nu sunt înscriși in nici o structură asociativă iar cei înscriși sun disipați în vreo 15-20 de structuri. Dacă prin această colaborare vă referiți la pensii puțin probabil atât timp cât elementele salariale deci și pensiile celor din MAI sunt mai mari cu 15-30% decât a așazișilor omologi din MApN.

      Ștergere