Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

31 mai 2018

Actualizare pensii   la CPS  a MApN 


La CPS a MApN se continua emiterea de decizii de ACTUALIZARE a pensiilor (ca urmare a majorarii SF din iun.2017) ...
Actualizare care se face fara a se aplica (la cuantumul actualizat al pensiei) nici una din indexarile/majorarile din 2016 si 2017 ... Cea din 2017 neaplicindu-se din cauza "interdictiei" aplicarii (in acelasi an) atit a actualizarii cit si a indexarii/majorarii . Cea din 2016 neaplicindu-se din cauza ca pensia actualizata este "valabila" din iul.2017 ... si nu din ian.2016 !
La CPS/MAI aplicarea indexarii/majorarii din 2016 (dupa zvonurile lansate de unii) se face "pe barba lor" !
O alta decizie de actualizare (in original) , emisa tot prin apr.2018 , am vazut "cu ochii mei" ... era in posesia cuiva (care-i promisese impricinatului "beneficiar" al actualizarii ca-i face o contestatie "beton" pe motiv ca nu se folosise SF de 1.450 lei) ... Acest "cuiva" , neavind acceptul impricinatului ... nu a fost de acord sa fotografiez (cu anonimizare) acea decizie ... Si acea decizie era tot fara nici un fel de indexare/majorare ...
















                                                             

Un comentariu:

  1. Naivi sunt mulţi.Păcat de speranţele deşarte! Am mai spus-o şi aici:
    1. toate indexările anuale sunt şterse de următoarea actualizare
    2. OUG cu SF 1450 este numai pentru activi, de la data intrării în vigoare a OUG. Pentru singura actualizare pe care o vom vedea aplicată se utilizează ce era in vigoare la data de 30 iunie 2017, indiferent dacă ea e calculată chiar şi peste 5 ani.
    3. un posibil efect pervers al modificării definiţiei indexării cu "actualizare" în OUG 59 va fi vizibil în ian.2019, când actualizarea cu indicele inflaţiei de +1,3% se va face la drepturile din ultima decizie şi nu la suma în plată.

    RăspundețiȘtergere