Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

06 februarie 2018

Raspuns oficial ...

Despre  recunoasterea reciproca a stagiilor de cotizare/vechimilor ...


Pentru cei care sustin ca pensionarii militari care muncesc (dupa pensionare) , in civilie , trebuie sa aiba 15 ani de munca (in civilie) pentru a primi (si) bucata de pensie din sistemul public ...

Asa cum tot le-am tot spus si le spun : cititi , mai oameni buni , art.192/l.263/2010 ...
Pentru stabilirea dreptului de a avea pensie se "numara" toti anii de munca ... indiferent unde (in ce sistem de pensii) au fost realizati . Daca sint peste cei 15 ani (minim necesari pentru o pensie in sistemul public) ... treaba-i in regula ...

Pentru stabilirea cuantumului pensiei se "numara" numai anii din sistemul in care se doreste primirea pensiei (in cazul nostru - numai anii "prestati" in civilie ... ani care sa nu fi fost valorificati" pentru pensia militara) .

Iacata si raspunsul primit de un impricinat de la Casa Nationala de Pensii Publice (casa care "gestioneaza" pensiile publice pe l.263/2010) :




3 comentarii:

  1. Mea culpa! Cer scuze pentru insistenta mea in a susține ca nu poți beneficia de pensie civilă decât dacă ai un stagiu minim de 15 ani.
    Astăzi un camarad amabil, pensionar militar, a posta pe fb cuponul de pensie civilă, care urmare faptului ca a mai lucrat 2 ani in privat după 01.01.2016 si are pensie civilă 69 lei. Domnul in cauza a spus ca la recalculare i s-a confiscat prin decizia de pensie militară toată vechimea in civilie realizată anterior, domnia sa fiind născut in 1950, deci are acum aproape 68 ani si după trecerea in rezerva a lucrat ca si cadru didactic universitar, pe funcția de decan mai mulți ani după trecerea in rezerva.
    In concluzie, pensionarii militari care realizează stagii de contribuție in civil după data de 01.01.2016, vor beneficia si de pensie civilă la împlinirea vârstei de 65 ani, fara ca sa fie condiționați de stagiul minim.

    RăspundețiȘtergere
  2. De aceleași prevederi beneficiază și cei care au avut stagii civile ulterioare pensionării realizate anterior anului 2016 dar nu le-au valorificat pe legea 119.

    RăspundețiȘtergere