Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

12 februarie 2018

Protocol ...



Inc'o lovitura pentru marii priceputi intr-ale legilor care sustineau ca cei care , dupa pensionarea ca militar , treb'e sa munceasca , in civilie , 15 ani pentru a primi (si o) pensie "civila" ...
Pasarica a primit si protocolul incheiat intre CPS-uri (toate) si CNPP privitor la recunoasterea stagiilor/vechimilor ...
https://www.huhurez.com/…/protocol-intre-casa-nationala-de-…
In nici un caz ... pasarica nu recunoaste ca a fost unu' dintre cei de mai sus ...
Faceti-va o pomana si transmiteti-i si diliului exaltat care voia "o funda" (ca recunoastere a infailibilitatii timpeniilor pe care le debita) ...
Deasemeni ar trebui instiintat si-un altcineva (cu pretentii de cunoscator) ... nu-i mai dau "indiciile de recunoastere" ...






18 comentarii:

  1. D-le Mos Alecu,
    In art.2 alin.2 se vorbeste despre dreptul la OPTIUNE al solicitantului in ceea ce priveste valorificarea stagiului civil adaugat doar intr-unul dintre sisteme, ceea ce este foarte corect.
    De ce eu sunt obligat, fortat sa accept ca stagiul meu civil adaugat sa fie CAPTURAT de CPS si neplatit in plus fata de pensia mea militara ?
    De ce nu pot sa OPTEZ asa cum spune protocolul, sa valorific stagiul civil pe legea civila?
    Subliniez ca eu n-am cerut ca stagiul meu civil sa fie introdus in vechimea cumulata pentru ca nu aveam nevoie si nu vad care este ratiunea morala, juridica, financiara sa se considere CU FORTA ca trebuie sa fiu CAPTIV pensiei militare in conditiile in care stagiul civil nu conteaza pentru calculul procentului de pensie avand vechime exclusiv militara suficienta.
    Cu multumiri anticipate,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo-i vorba NUMAI despre :
      (2) Perioadele asimilate stagiului de cotizare, prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. b) și c), care constituie și vechime în muncă sau în serviciu în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii se iau în calcul în unul dintre sisteme, în urma exprimării opțiunii de către asigurat.
      b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
      c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

      Numai in cazul "extragerii" vechimii in serviciu (militare) din pensie calculata de C.Terit.P. (adica pensie civila) se aplica/este obligatorie acea optiune
      Ca urmare intrebarile dvs. sint lipsite de ORICE temei !

      Ștergere

  2. Domnule Mos Alecu,

    TEMEIUL dreptului meu la OPTIUNE este faptul ca am contribuit CU BANI MULTI la BUGETUL ASIGURARILOR SOCIALE, obligat de legea romana.
    Toti cei invocati de d-voastra - militari in termen, studenti la zi - NU au platit nici un leu la BAS si totusi au DREPTUL LA OPTIUNE.

    Vi se pare echitabil, moral si nediscriminatoriu?
    De asemenea, de ce reciproca "EXTRAGERII' nu ar fi valabila pentru considerente de simetrie juridica?
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu fi nasol!
    Controversa a fost şi rămâne doar în legătură cu stagiile civile anterioare încadrării ca personal militar în instituţiile militare. Sunt ele utilizate pentru calculul pensiei militare în deciziile de pensie emise în baza L 233/2015?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca s-ar putea sa-i dea prin cap sa-si "searga urmele" , iata ce spune cineva :
    "Huhu Rezea13 februarie 2018, 20:06
    Nu fi nasol!
    Controversa a fost şi rămâne doar în legătură cu stagiile civile anterioare încadrării ca personal militar în instituţiile militare. Sunt ele utilizate pentru calculul pensiei militare în deciziile de pensie emise în baza L 233/2015?

    RăspundețiȘtergere
    https://mosalecu.blogspot.ro/2018/02/protocol.html?showComment=1518545181573#c620552855987454225

    RăspundețiȘtergere
  5. In ce legislație militara din NATO se amesteca stagiile civile cu cele militare pt.calcularea pensiei MILITARE?
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cite stiu io ... "nicaria" !
      Daaaa ! Da' acolo militarii nu vor cit mai multe sporuri in pensie , si nu vor nici cit mai multa "vechime" ca sa le iasa pensia cit mai mare !
      Că ... si din cauza asta ai nostri (printre care si dvs.) au dorit (pe timpul l.263/2010) ca stagiile civile sa le fie "tratate" identic si la fel cu vechimea militara - adica_cu impartirea la 20 !
      Că, daca nu erau (erati) hapsîni atunci , si cereau/cereati ca stagiile civile sa va fie tratate ca la orice alt lucrator in civilie ... la "facerea" l.223/2015 nu se facea timpenia includerii stagiilor "civile" in pensia militara ...

      Ștergere
  6. @ Huhu Rezea13 februarie 2018, 20:06
    S-acuma sa raspund la : "Controversa a fost şi rămâne doar în legătură cu stagiile civile anterioare încadrării ca personal militar în instituţiile militare. Sunt ele utilizate pentru calculul pensiei militare în deciziile de pensie emise în baza L 233/2015?"

    Mai intii ... probabil este vorba despre l.223/2015 .
    Mai de-al doilea : categoric , da ! Stagiile "civile" sint "utilizate" pentru calculul pensiilor militare de stat . Cele anterioare "militariei" - toate (pentru ca fusesera inscrise , la vremea lor , in dosarele initiale de pensie) . Cele ulterioare pensionarii - numai cele realizate (si "raportate" la CPS) pina la 31.12.15 !
    **********************
    Cit despre "Controversa a fost şi rămâne doar în legătură cu stagiile civile ANTERIOARE incadrarii ca personal militar în instituţiile militare." .

    "E grele" treaba cu memoria scurta !

    Iaca ce ziceai la https://www.huhurez.com/2018/01/inginerul-agronom-ioan-munteanu-trimis.html?showComment=1515663206675#c682334528329148600
    "Interpretare pentru toți cei care nu înțeleg că stagiile efectuate în alte sisteme de pensie, anterior angajarii în armată, NU NUMAI CELE ULTERIOARE pensionării, NU MAI INTRA IN CALCULUL pensiilor militare, potrivit art. 25, corelat cu art. 3 lit. f) din legea 223, decât dacă au fost validate ca atare în decizii de pensie anterioare." .
    Urmat de o poliloghie intreaga pe post de demonstratie ! (cu vestita amestecare/suprapunere/confundare a conceptelor de "recunoscute" si "valorificate") .

    Adica spui ca , in principal , stagiile ULTERIOARE NU INTRA IN CALCULUL pensiilor militare ... stagiile ANTERIOARE fiind , asa , "ca o adaugire" ...

    Ha ? Ce mai zici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moșule, ești complet în eroare!
      In citatul de mai sus, referitor la controversă, mă refer la drepturile de pensie deschise în baza, L 223, nu la cele recalculate.
      In care decizie inițială puteau fi recunoscute stagiile civile anterioare, dacă militarul abia acum își deschide dreptul de pensie militară în baza L 223?

      Te învăt cum se citește mai simplu al doilea citat:
      NU NUMAI stagiile ULTERIOARE pensionării... ci și cele anterioare angajării în armată NU MAI INTRA IN CALCULUL pensiilor militare.
      Aceasta este controversa!
      Vrei să spui că unui militar care îsi deschide dosar de pensie în baza L 223 i se iau în calculul pensiei militare și stagiile civile anterioare angajării în armată?

      Ștergere
  7. D-le Mos Alecu,

    Ma bucur ca aveti eleganta sa recunoasteti ca un astfel de melange nefericit intre activitatea militara si cea civila de dinainte sau de dupa cariera militara nu exista in nici unul din statele membre NATO.

    Inteleg ca d-voastra puneti sub semnul intrebarii corectitudinea si moralitatea folosirii prin lege a stagiului de cotizare de 20 de ani pentru militari, care a generat actualele pensii IN PLATA ale militarilor in procent de 60% dupa declaratiile unora si de 90% dupa declaratiile altora.
    Probabil Legiuitorul, Parlamentul Romaniei, a avut in vedere FORTAJUL legislativ si VIOLAREA BRUTALA a pensiilor militare încercând sa COMPENSEZE privatiunile specifice sistemului militar.

    Sa nu uitam ca si civilii care muncesc dupa pensionare beneficiaza de o majorare a punctajului si nu li se restrictioneaza vechimea in munca, conditiile de munca si pensia suplimentara asa cum se practica impotriva militarilor.

    Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La : "...puneti sub semnul intrebarii corectitudinea si moralitatea folosirii prin lege a stagiului de cotizare de 20 de ani pentru militari,..." .
      Nu pentru militari (desi si acolo a fost o "mînăreală" prin care s-a mascat salarizarea precara a acestora ; salarizare care ar fi generat pensii de mizerie) !
      Pun sub semnul intrebarii pentru cei care , dupa militarie , au muncit in civilie si carora acea munca in civilie le este "rasplatita" cu pensii mult mai mari decit cele primite de civilii care "presteaza" aceleasi munci !

      La : "...a generat actualele pensii IN PLATA " .
      Retineti ca multe (foarte multe) din acele pensii (mai mari decit "recalculatele") provin din l.164/2001 ... Asa ca lasati-o jos ca măcăne !

      La : "Sa nu uitam ca si civilii care muncesc dupa pensionare beneficiaza de o majorare a punctajului" .
      Mai degraba nu aminteati !...
      Da ! Li se majoreaza punctajul obtinut dupa pensionare , pentru munca DUPA IMPLINIREA VIRSTEI DE 65 de ani , si cu 0,5% !
      Pe cind la de-alde dvs. beneficiul este/era inca "din fașă" , cu o majorare de punctaj de peste 65% (din diferenta de impartitor la nivelul anului 2011) ...


      Ștergere
    2. Si pensia suplimentara și vechimea integrală și conditiile de munca transformate integral in puncte ?
      Si varsta scăzută pt balerini?
      La egalitate in coeficient de salarizare cu Șeful Apărării?
      Cu stima,


      Ștergere
  8. @Huhu Rezea14 februarie 2018, 11:30
    La : "Moșule, ești complet în eroare!......................." .

    Prima constatare este ca nu stii sa spui ceea ce vrei sa spui !
    A doua constatare este ca nu stii l.223/2015 ! (Noroc ca nu vad cei care te "maestre-uiesc" pe bloaga ta !) ...

    E complet vraiște in capu' tau !

    La : "Vrei să spui că unui militar care îsi deschide dosar de pensie în baza L 223 i se iau în calculul pensiei militare și stagiile civile anterioare angajării în armată?" .

    N-o spune eu ! O spune l.223/2015 : stagiile (civile) anterioare angajarii in armata se iau , obligatoriu , in calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat .

    Ce dracu' ? Chiar asa de nestiutor esti ?
    Nici nu stii ce spune legea ? "Articolul 16
    (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii...care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
    ...
    b) au o vechime EFECTIVA de cel puțin 25 de ani, DIN CARE CEL PUTIN 15 ani reprezintă VECHIME IN SERVICIU.
    Diferenta de 10 ani ce dracu' reprezinta , daca nu stagii "civile" anterioare angajarii in armata ?

    Ia si studiaza imaginea pe care o prezint in articolul urnmator ...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Iosif Vasile14 februarie 2018, 15:59
    E "grele" treaba cu_cunoasterea modului "cum functioneaza/ce efecte au" legile !...

    La : "Si pensia suplimentara și vechimea integrală și conditiile de munca transformate integral in puncte ?" .
    Cu toate alea impricinatii pot obtine numai vreo 50-60% din ultimele venituri ...

    La : "Si varsta scăzută pt balerini?"
    Virsta scazuta inseamna si un numar mic de ani de munca , producatori de puncte ...

    La : "La egalitate in coeficient de salarizare cu Șeful Apărării?"
    Eiii , na ! Acu' v-a apucat grija de el !
    Ia uitati-va in tabelele cu salarizarea ... si-o sa vedeti ca , fara sporuri , acel 4,35 s-a transformat in 8,35 ... Daca va mai uitati si pe tabelele cu salarizarea (publicate de MApN) veti gasi solde (venituri) cu mult-mult peste vestitul 12 ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Mos Alecu,

    Da, 50, 6o% este foarte aproape de 65% ...

    Si daca mai scadem :
    - calculul la net,
    - dubla impozitare,
    - scoaterea din venitul brut -aia nu, aia nu -,
    - nevalorificarea intregii vechimi cumulate,
    - furtul pensiei suplimentare si a contributiilor la BAS,
    - actualizarea numai cu rata inflatiei negative

    Ce mai ramane ca si recunostinta a natiunii pentru:
    - serviciul de 24 de ore din 24 cu arma la picior,
    - cu copiii si nevasta in geamantan pe toate coclaurile interne si acum si externe,
    - cu drepturile si libertatile fundamentale constitutionale cenzurate,
    - impiedicati sa avem alte surse de venituri suplimentare pentru a fi integral dedicati STATULUI ROMAN
    - obligati acum si cum sa umblam in afara orelor de program
    Ce a mai ramas din RECUNOSTINTA NATIUNII?

    Apropo, d-le Mos Alecu, ati stat vreodata in transee cu soldatul recrut galben la fata tinand in mana o grenada defensiva cu cuiul scos?

    Cu stima nestirbita,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La : "Da, 50, 6o% este foarte aproape de 65% ..." .
      Aproape ... dar nu 65% 1

      La : "- calculul la net,"
      Chiar si asa... tot pe-acolo se ajunge !

      La : "- dubla impozitare, "
      Nu exista decit in mintea naluca a unui "istoric" .
      Solda (bruta) se impoziteaza si rezulta un "net" .
      Acel "net" devine "pensie neta" . Din acea "pensie neta" se stabileste "pensia bruta" care , prin impozitare , ar genera acea "pensie neta" ... Daca vreti sa va referiti la faptul ca veniturile care genereaza pensia sint impozitate , si c-ar fi anormal ca si pensia sa fie impozitata - retineti ca si pensiile civile se impoziteaza (deci nu numai pensiile militare sint "dublu impozitate") ... Si , ceea ce-i cel mai important , partea din veniturile (generatoare de pensie) care se "pune deoparte" pentru viitoarea pensie este exceptata de la impozit !

      La : "- scoaterea din venitul brut -aia nu, aia nu -, "
      Cei mai afectati sint pilotii , scafandrii , ... Daca nu sinteti dintre acestia ... nu vi se scoate din venit nimic pentru care sa fi platit impozite si contributii ...

      La : "- nevalorificarea intregii vechimi cumulate, " .
      Lasati-o , si pe asta , incurcata ... Vechimea cumulata este realizata si din majorarea pentru conditiile de munca ... Majorare care s-a facut tot prin "mînărire" - adica sa se mai mareasca pensiile contributioniste generate de niste solde de mizerie ...

      La : "- furtul pensiei suplimentare si a contributiilor la BAS" .
      "Pensie suplimentara" cred ca vi-ati mincat-o singur , deja ...
      Contributiile la BAS (CAS???) . Daca va referiti la perioada de civilie a dvs. ... Cereti sa vi le returneze sub forma de pensie prin impartirea la 35 ...

      La : "- actualizarea numai cu rata inflatiei negative"
      Eiii , aici ati venit pe un fagas normal !

      La : "Ce mai ramane ca si recunostinta a natiunii pentru:...."
      Lozinci !
      Vedeti acolo unde ati citit despre "obligati acum si cum sa umblam in afara orelor de program" ... O sa vedeti ca tinerii de pe-acolo ii critica pe cei batrini ca nu mai stiu cum este in prezent ...Ca , de fapt , nu prea mai exista restrictiile despre care va plingeti ; si ca oricare restrictie este platita prin sporuri ...

      La : "Apropo, d-le Mos Alecu, ati stat vreodata in transee cu soldatul.... " .
      Nu inteleg unde bateti ! Adica inteleg ca va cam lasa nervii !

      Ștergere
    2. Nu ma lasa nervii.
      Doream sa stiu, cu sinceritate, daca sunteti un profesionist, daca, intr-adevar, cunoasteti fenomenul din interior, daca ati stat in fata plutonului si ati comandat:
      "Pluton asculta comanda la mine!" sau "Va arat miscarea. Faceti ca mine"
      Daca nu, ramaneti un foarte bun cunoscator al legislatiei, al contabilitatii, al economiei, al finantelor a tot ceea ce doriti d-voastra, mai putin al fenomenului militar.
      Ca urmare, nu ma mir ca NU INTELEGETI.
      Cu sinceritate.

      Ștergere
    3. @Iosif Vasile14 februarie 2018, 18:51...

      La : "Ca urmare, nu ma mir ca NU INTELEGETI."
      Nici eu nu ma mir ca ati ajuns la o astfel de concluzie ... atita timp cit tot "discursul" dv. arata ca ati ramas cu intelegerea fenomenelor la nivelul "Pluton asculta comanda la mine!" !

      Ștergere