Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

20 februarie 2023

Dulăii și cățeii

A’nceput populimea sa-si faca planuri cum va cheltui pleașca bănească pe care o vor primi in urma declararii oug 59/2017 ca fiind neconstitutionala de catre CCR!
Totul bazat pe “argumentatii” care mai de care mai avocățelărești că totul o sa fie bine si n-o sa mai fie rău!
“Demonstratorii” fiind dintre cei care prind greu da’  uita repede, si ce inregistreaza azi sterg miine cu o alta inregistrare!

“Stati la locurile voastre” cetateni si cetatene!
Jocul este la alt nivel, si voi nu sinteti decit la pagube/cistiguri colaterale!

Sa ne’aducem aminte:

- guvernul lanseaza ideea (concretizata intr-un proiect de lege) privind “rezolvarea situatiei pensiilor speciale”... “Rezolvare” care ar aduce pagube banesti magistratilor pensionari si viitori pensionari!...

- imediat CCR isi aduce aminte de niste sesizari de neconstitutionalitate a oug 59/2017 de prin 2019 - 2020... Neconstitutionalitate a oug 59/2017 care ar provoca dureri de cap financiaro – bugetare distrugatoare pentru guvern!

- deja de la guvern/parlament s-a aminat “rezolvarea”... De la sfirsitul lunii martie s-a dus la sfirsitul sesiunii parlamentare (iunie)!

- probabil CCR va amina si ea emiterea deciziei...

- daca guvernul va determina parlamentul sa elimine masurile referitoare la magistratii pensionari... CCR va constata deplina constitutionalitate a oug 59/2017, cu conditia, deosebit de aspra, de a mari literele cu care a fost tiparita!

- daca guvernul nu se conformeaza, imediat dupa aprobarea proiectului de lege (in forma actuala) pentru “rezolvarea” situatiei pensiilor speciale, CCR va constata neconstitutionalitatea oug 59/2017, iar guvernul va trebui sa-si bata capul cu rezolvarea efectelor produse de oug 59/2017 timp de 5 ani de zile!

Asa ca, băieți bucurăcioși, răbdare si tutun ca mai e mult pina departe... Inca nu e cazul sa va schimbati cardurile cu altele mai incapatoare in care sa va intre averea pe care vi-o va da neconstitutionalitatea oug 59/2017!


39 de comentarii:

  1. Dragă moșule mare dreptate aveți!
    Ați făcut o "radiografie" excelentă, de nota 10 cu felicitări a situației existente.
    Exact asta-i jocul: ne-ați fript, vă frigem și noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot in afara de rind...
    Zice cineva: "@Akord, eu stiam ca la Militari NU se retinea Ajutor de Somaj, n-am auzit ca militarii sa intre in somaj !
    Se retinea acest Ajutor de Somaj numai la Personalul civil din Unitatile Militare !".

    Zice asta deoarece nu stie ca:
    - l.384/2006
    Articolul 6
    Pentru a fi asiguraţi şi a beneficia de prestaţii în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor pentru şomaj, soldaţilor şi gradaţilor voluntari (*fostii m.a.c.*) li se reţin şi li se virează contribuţiile sociale în cuantumurile şi în condiţiile prevăzute de legislaţia privind aceste sisteme de asigurări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai acel Cineva, in activitate, a avut in subordine numai Ofiteri Ingineri, MM si Salariati civili si niciun MAC...!!

      Ștergere
  3. Se pare ca s-a amânat pronunțarea pentru data de 21.03.2023..!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Leon 24.02.2023, 15:41
    La : "Se pare ca s-a amânat pronunțarea pentru data de 21.03.2023..!".

    Asa cum spuneam: "- deja de la guvern/parlament s-a aminat “rezolvarea”... De la sfirsitul lunii martie s-a dus la sfirsitul sesiunii parlamentare (iunie)!
    - probabil CCR va amina si ea emiterea deciziei...".

    "Negocierile" continua!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mos Alecu, credeti ca este suficient daca, in proiectul de lege L 4/2023 se introduce un nou Articol prin care
    Cuantumul pensiilor de serviciu aflate in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se mentine in plata pana cand noul cuantum rezultat in urma RECALCULARII va fi depasit de Majorarile si Actualizarile ulterioare. ??

    RăspundețiȘtergere
  6. @Leon 24.02.2023, 19:47
    La : "@Mos Alecu, credeti ca este suficient daca, in proiectul de lege L 4/2023 se introduce un nou Articol prin care
    Cuantumul pensiilor de serviciu aflate in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se mentine in plata pana cand noul cuantum rezultat in urma RECALCULARII va fi depasit de Majorarile si Actualizarile ulterioare. ??".

    Mai întîi și'ntîi: pensii de serviciu sint numai pensiile magistratilor, grefierilor, aviatorilor civili, diplomatilor, functionarilor publici parlamentari si personalului Curtii de conturi.

    S'acuma:
    - pentru magistrati este prevazuta recalcularea, dar fara "cuantumul avantajos"... ar trebui introdus articol pentru cuantumul avantajos
    - pentru celelalte pensii de serviciu ar trebui, mai intii, introdus articol pentru recalculare... s'apoi, eventual, cuantumul avantajos
    - tot mai intii ar trebui introdus articol pentru recalcularea pensiilor militare de stat... s'apoi, eventual, cuantum avantajos

    Numai ca toate aceste "gaselnite" (recalculare si cuantum avantajos) incalca flagrant dorinta celor care au intocmit acel PNRR (transformat in ordin al mUE) de diminuare severa a "pensiilor speciale"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a "multumi" pe cei 9 Judecatori CCR, sunt sanse mari ca L 4 sa fie "amendat" cu Recalcularea si mentinerea in plata a celor 6 categorii de pensii de serviciu; pentru Militari va fi mai dificila o Recalculare, cu Razboiul la Granita Romaniei !!

      Ștergere
  7. @Leon 24.02.2023, 21:04
    La : “Pentru a "multumi" pe cei 9 Judecatori CCR, sunt sanse mari ca L 4 sa fie "amendat" cu Recalcularea si mentinerea in plata a celor 6 categorii de pensii de serviciu; pentru Militari va fi mai dificila o Recalculare, cu Razboiul la Granita Romaniei !!”.

    Considerind ca discut cu cineva care “a avut in subordine numai Ofiteri Ingineri, MM si Salariati civili”, si nu cu cifrimi cu mintea la nivelul aiurelilor pasaricesti...

    Avind in vedere si “dorinta celor care au intocmit acel PNRR (transformat in ordin al mUE) de diminuare severa a "pensiilor speciale"... citeva consideratii care fac improbabila “recalcularea cu mentinerea cuantumului avantajos”:

    - pentru magistrati introducerea cuantumului avantajos
    ---- mentinerea cuantumurilor (mari) actuale pentru multi, multi ani in viitor adica nexam reducere cheltuieli
    ---- mentinerea de cuantumuri actuale pentru unii care, dupa noile prevederi, n-ar prea mai avea dreptul la pensie de serviciu
    ---- “golirea” sistemului judiciar prin iesirea la pensie rapida a celor care vor vrea sa “prinda” cuantumul avantajos

    - pentru celelalte cinci pensii de serviciu
    ---- “explodarea” cuantumurilor celor vechi
    ------- pentru recalculare ar trebui obligatoriu “aduse la zi” salariile ... nu pot fi recalculate cu salariile din 2017 – 2022 pen’c’ar fi “umpic” de retroactivitate a legii (*iar in Romania nu este permisa retroactivitatea legii decit pentru politisti... cu a lor oug 75/2020*)
    ---- si aici s-ar manifesta “exodul” celor care vor iesi pe vechile prevederi, cu recalculare “pe nou” si mentinerea vechilor in plata...

    - la pensiile militare de stat recalculare si cuantumul avantajos
    ---- “explozie nucleara” a cuantumurilor celor vechi
    ------- pentru recalculare ar trebui obligatoriu “aduse la zi” soldele ... nu pot fi recalculate cu soldele din 2016 – 2022 pen’c’ar fi “umpic” de retroactivitate a legii (*iar in Romania nu este permisa retroactivitatea legii decit pentru politisti... cu a lor oug 75/2020*)
    ---- si aici s-ar manifesta “exodul” celor care vor iesi pe vechile prevederi, cu recalculare “pe nou” si mentinerea vechilor in plata...
    ---- iar principala piedica in calea recalcularii si cuantumului avantajos este ca acele cheltuieli suplimentare inseamna reducerea cheltuielilor cu achizitii aducatoare de comisioane!

    Asa ca... pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile “speciale” fereasca Dumnezeu de “reluarea” l.119/2010: contributivizarea “tutulor” pensiilor de serviciu (mai putin cele ale magistratilor care ramin pe l.303/2022) si a pensiilor militare de stat, cu punerea in plata a acelor cuantumuri, fara nici un fel de cuantum avantajos!...
    Pentru linistirea militarilor se va accentua activitatea pro-contributivitate a păsăriceilor... cu “demonstratii” care mai de care mai avocatelareasca_ca ce bune-s, pentru militari, pensiile contributioniste!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mos Alecu, daca ramane Recalcularea ptr.Magistrati in actualul L 4/2023, cand , cand pensiile vor fi reduse la Jumatate, cum se explica faptul ca prin Decret prezidential se pensioneaza aproape zilnic cate3-4-6 magistrati?
    Personal am trecut prin "n" Recalculari si Actualizari, L.164/2001, OuG.1/2011, L.241/2013, L.223/2015 si am si in prezent cuantumul avantajos obtinut pe L.164, binenteles cu indexarile ulterioare.
    Si am mai stat pe loc 3 ani cf.preved.L 241..!
    Recalcularea, nu cred ca este retroactiva, deoarece aduci in baza de calcul elementele de la data intrarii in vigoare a noi legi !
    In sfarsit, dupa cum se vede proiectul L 4 va suferi ceva "imbunatatiri".
    Om trai si om vedea si Decizia CCR si parcursul L 4..!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Leon 25.02.2023, 15:58
    La : "... daca ramane Recalcularea ptr.Magistrati in actualul L 4/2023, cand , cand pensiile vor fi reduse la Jumatate, cum se explica faptul ca prin Decret prezidential se pensioneaza aproape zilnic cate3-4-6 magistrati?".

    Spera sa se introduca cuantumul avantajos... daca nu se introduce cuantumul avantajos tot vor cistiga citeva luni (pina la intrarea in vigoare a legii, plus 6) cu pensii babane...

    La : "Recalcularea, nu cred ca este retroactiva, deoarece aduci in baza de calcul elementele de la data intrarii in vigoare a noi legi !".

    Pentru recalculare se vor folosi elementele care vor fi stabilite prin lege... nu e deloc obligatoriu sa fie folosite salariile "actualizate". De aceea n-am spus ca RECALCULAREA este retroactiva. Am spus "nu pot fi recalculate cu salariile din 2017 – 2022 pen’c’ar fi “umpic” de retroactivitate a legii".

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am uitat în OUG 1/2011 și-am făcut un raport între soldele de grad și funcție minime și salariul mediu pe economie.
    În anul 1969 (după invazia Cehoslovaciei de către URSS și nu numai, în anul 1968 la care România n-a participat) am constatat o crestere vizibila a salarizării militarilor, cu consecinte și asupra pensiilor.
    În anul 2023 , după invazia Ucrainei de către Rusia in anul 2022 la care România n-a participat, am constatat iar o îmbunătățire a salarizării militarilor (dublarea soldei de grad, creșterea cu 10% a SF, etc) dar fara consecinte asupra drepturilor de pensie.
    La ceas de seara și folosind "metoda reducerii la absurd", am ajuns la concluzia că va urma și o îmbunătățire a pensiilor militare.
    Singura metoda pe care- o întrevăd, foarte simpla și care nu afectează programul de pregătire militară a nici unei UM , este o actualizare a pensiilor militare cu noile valori a soldei de grad.
    Alta actualizare și/sau recalculare cu creștere pozitivă eu unul n-o văd.
    Asta nu înseamnă că nu pot fii actualizări și /sau recalculări, dar, daca vor fii, atunci vor fii cu CRESTERI NEGATIVE

    RăspundețiȘtergere
  11. In afara de rind...
    Din prostiile marelui onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist:
    "Huhu Rezea spunea...
    @M
    Anexa 6 la L 263/2010 nu mai este de actualitate mai ales că urmeează ca L 263 să fie abrogată prin L 127/2019, modificată prin PNRR."...

    Nu, idiotule!
    Anexa nr. 6
    Abrogată.
    (la 01-01-2018, Anexa 6 a fost abrogată de Punctul 165, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 103 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1010 din 20 decembrie 2017 )

    https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/124530

    RăspundețiȘtergere
  12. Dl Alecu, nu-l mai băgați în seamă pe huhurezea, el nu mai contează și nu va mai conta în forțele destinate Apărării Naționale a României, nici nu cred c-ar fii contat ...
    Păsărică desfășoară o activitate comerciala s-atat, nimic mai mult.
    Se crede un specialist in domeniul pensiilor militare , dar este un afon.
    Păsărică a fost militar de carieră ?
    Eu spun că nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Merita huhurezu o pensie militara ?
    Nu.
    Merita angajații din care a făcut parte huhurezu să mai beneficieze de o pensie militara de stat ?
    Nu.
    De ce păsărică, acest guru Bivolaru, al pensiilor militare, mai exista în conștiința unor pensionari militari, ca Mesia ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cine se aseamănă se adună, dar noi militarii de cariera nu uitam de "violarea pensiilor militare" prin legea 119/2010 + OUG 1/2011 și de profitorii acesteia, gen pasarica

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu se poate discuta de o însănătoșire a sistemului de pensii militare de stat, atâta timp cât există lipitori gen poliție, penitenciare, etc care-l saboteaza.
    USA este partenerul strategic al României. Drept urmare, este normal ca de drepturile de pensie militara de stat sa beneficieze cetățenii români care îndeplinesc aceleași condiții ca și cetățenii americani care primesc pensie militara.
    Nu vreau viza nemeritata-n sistem, gen pasarica, reddog, etc.

    RăspundețiȘtergere
  16. "Dulăi " gen pasarica care-si ataca cetățenii , vor fii "eutanasiati" din legea pensiilor militare de stat.
    O să le-o facă pe contributivă, stagiul complet de cotizare 35 ani, fara indice de corecție =1,41.
    Vor fii mulțumiți.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pt atragerea bunăvoinței poporului, împărații Romei antice dădeau pâine și circ.
    Clasa politică din România, susținută și de politrucii din vârful ierarhiei militare, în special de la MApN, le -a oferit activilor circ și coji de pâine neagră iar pensionarilor militari, numai circ.
    Acum s-a ajuns la final, pt cariera militara, poporul nu-și mai trimite reprezentați.
    Dacă se dorește o Armata Națională este timpul ca cei din clasa politică și politrucii activi care le-au făcut jocurile , în dispreț față de interesul național, să-și trimită odraslele, pupilele, amantele, amanții, etc. sub arme, atât pe timp de pace cât și la război.
    Dacă nu, să se apeleze la mercenari, pt că într-o țară membră NATO trebuie sa existe și armata finanțată de la bugetul național.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lui Rambo și Cezar le-au dat ajutoare și solde compensatorii și acum fac circ. 😁
      E valabil și pentru anonima cu păsărică de mai sus care zice ceva de reddog. 😁

      Ștergere
  18. Asta Necunoscutul...mare stiubei...o muwie nu vrei ??? Intreb si eu ,ca doritori sunt multe mii sa-ti arate ce..si cum..!

    RăspundețiȘtergere
  19. Necunoscutule,pensiile militare sunt pentru cei care au facut școala militară!Știai???Școală militară au făcut și alții ,informează-te,nu doar MAPN are școală militară! Mai ușor să nu aluneci pe scări!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dacă ați depus jurământul militar, daca nu , doriti să-l depuneți de buna voie și nesiliți de nimeni și obligatoriu doriți să fiți rezerviști voluntari la structurile militare ale SNAp, n-am nimic împotriva să beneficiați și voi polițiștii, cei de la penitenciare, etc. de pensie militara de stat.
    În caz contrar nu, pt că războiul national de apărare, nu-i pt "domnișoare de pension"
    Voi aveți ca pregătire un fel de premilitărie , așa cum aveau elevii înainte de 1989.
    Nici ei nu depuneau jurământul militar, dar asta, pt că erau minori.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sper sa nu fiu chemat să-mi apar tara, ca rezervișt cu obligațiile aferente.
    Dacă da, o să-i mobilizez și pe reddog și pe luc și pe toți beneficiarii de pensii militare de stat, în primul rând pe cei care nu merită pensii militare de stat, n-am nici un stress...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper sa fiu chemat dar nu cred că am norocul asta.
      Chiar și acum ar trebui chemați rezerviștii pentru mici stagii de pregătire.

      Ștergere
  22. Ciuca și-a luat consilier, robot.
    Îl cheamă Ion, nume de sluga, de fapt și ciuca- i o slugă și mai umbla și cu cioara (DEX ciuca) vopsita.
    Ar fii fost culmea să-l cheme Ioan, nume de sfânt.
    Da putea să-l cheme huhurez și avea "garantat" peste 30 de milioane de apelări.
    Sau Ariel , pt ai spala teza de doctorat și ai topi surplusul corporal.
    Elevii (postăcii) păsăricii cred că nici nu pot dormii de dorul lui Ion.

    RăspundețiȘtergere
  23. Să trăiești Moș Alecu!

    Trebuie sa fim uniți și sa luptam pentru îndreptarea inechităților.
    Primul pas ar fi acordarea ajutoarelor și soldelor compensatorii.
    I-am transmis un mesaj in acest sens lui Ciuca Nasirianul prin Ion (că și el e robot)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te supăra domnule, de ce sa te susținem in demersul dumneavoastră ?
      Într-o lume civilizata n-aveti nici un drept la o pensie militara de stat.
      Cu alte cuvinte, militarii de cariera nu se trag de șireturi cu agenții de la penitenciare, cărora le urează o pensie contributivă , cât mai lunga.
      Și-i să fie sănătoși.

      Ștergere
    2. Anonima cu șireturile.
      E vorba de camarazii în kaki.
      Macar ei sa ia aceste ajutoare și solde compensatorii.
      De fapt am scris solde nu salarii.
      Și asta nu întâmplător.
      Tocmai pentru astia care nici nu știu să se lege la șireturi și se dau militari cu sânge kaki. 😁

      Ștergere
  24. Se încearcă să se facă o construcție a unui edificiu privind pensiile militare de stat.
    Ce se face azi, mâine nu mai sta-n picioare.
    S-a mai întâmplat acest lucru la N de Dunăre, pe vremea Meșterului Manole.
    Solutia-i simpla, trebuie pus la zid și jertfit, un militar, un pseudo militar pt că are pensia neta mai mare ca un militar ?
    Da, la zid și la temelie trebuie pus un pseudo militar și mă gândesc eu la huhurezu.
    Este și din zona seismică a Olteniei și nu v-a sta mult acolo la zid și cei mai interesant, toată spuma cea vestita a pseudo militarilor, se vor ruga la Dumnezeu: da Doamne pe lume, o ploaie cu spume, pe huhurezu ...
    Cel puțin un timp rezonabil, vom scăpa de acest "insalubru și inconsecvent " susținător răuvoitor al
    pensiilor militare de stat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Huhurezu n-are nici un drept să pretindă pensie militara de stat și nici să-și dea cu părerea privind pensiile militare de stat.
    Ca orice muncitor in campul muncii, huhurezu are drept de pensie contributivă, ca orice cetățean al României stagiul complet de cotizare 35 de ani.


    RăspundețiȘtergere
  26. Moș Alecu, care mai este treaba pe aici.. Sau care sunt ultimele noutăți?

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. MOȘ ALECU :
    ..nu mai susține.."apăsat" că pensiile militare nu sunt pensii de serviciu, atât timp cât chiar în lege scrie clar = românește, în L.223/2015, SECTIUNEA I..,de la art.15.. încoace.., că PENSIILE MILITARE, printre altele.., sunt și "PENSII DE SERVICIU"..(!); "delimitarea" asta nu e adevărată și.."dă apă la moara"..celor care tot "cârcotesc" asupra acestui aspect = care în opinia mea: e neimportant, nerelevant, etc., dar în schimb..este pur diversionist ..și lucrativ..în folosul autorităților care au pus gând rău acestor năpăstuite= în ultima vreme= pensii de serviciu..militare..!

    ( și..= NU te agăța de "punctulețele" de suspensie folosite în scris, pt.că ele au rolul lor în scris/comunicare în ORICE LIMBĂ, și anume = acela..de a nuanța sensurile ideilor exprimate astfel..!)

    RăspundețiȘtergere
  29. "Moșule" A.:

    ..PS.: am scris comentariul ăsta, eu "anonim "x"..!, dacă nu poți distinge..între comentariile diferiților.."anonimi" care îți scriu !

    RăspundețiȘtergere
  30. @Anonim 09.07.2023, 12:45
    La : “MOȘ ALECU : ..nu mai susține.."apăsat" că pensiile militare nu sunt pensii de serviciu, atât timp cât chiar în lege scrie clar = românește, în L.223/2015, SECTIUNEA I..,de la art.15.. încoace.., că PENSIILE MILITARE, printre altele.., sunt și "PENSII DE SERVICIU..........” .
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Daca nu erai leneș si citeai ce ti-am spus găseai si explicatiile detaliate ale deosebirilor intre pensiile DE SERVICIU si pensiile militare DE STAT...

    Chiar daca pentru o baba surda popa nu trage clopotele de doua ori reiau sintetic...

    Pensiile militare DE STAT nu sint pensii DE SERVICIU!

    De pensii DE SERVICIU beneficiaza numai:
    - magistratii – “l.303/2022 - Articolul 211(1) Judecătorii, procurorii, ... pot beneficia de o PENSIE DE SERVICIU”
    - grefierii – “l.576/2004 - Articolul 68^5(1) Personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești .... pot beneficia, ... de PENSIE DE SERVICIU”
    - personal din Curtea de conturi – “l.94/1992 - Articolul 49...(4) Persoanele care au îndeplinit funcția de consilier de conturi pe durata unui mandat complet beneficiază, la data pensionarii, de PENSIE DE SERVICIU”
    - aviatorii civili – “l.223/2007 - Articolul 42^1(1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist beneficiază de PENSIE DE SERVICIU”
    - diplomatii – “l.216/2015 - Articolul 1(1) Membrii Corpului diplomatic și consular al României ... pot beneficia ... de PENSIE DE SERVICIU”
    - functionarii publici parlamentari – “l.7/2006 - Articolul 73^1...(3) La împlinirea vârstei prevăzute la alin. (2), funcționarii publici parlamentari ... beneficiază de PENSIE DE SERVICIU”

    Militarii beneficiaza de pensii militare DE STAT!
    L.223/2015
    - Articolul 1
    Dreptul la pensii și asigurări sociale pentru militari, ... se exercită, în condițiile prezentei legi, prin sistemul pensiilor militare DE STAT și alte drepturi de asigurări sociale ...
    - Articolul 12
    În sistemul pensiilor militare de stat se acordă următoarele drepturi:
    a) pensii militare de stat; (*** deci nu PENSII DE SERVICIU***)
    b) alte drepturi de asigurări sociale.
    -Articolul 14
    În sistemul pensiilor militare de stat se acordă următoarele categorii de pensii:
    a) pensia de serviciu; (*** adica pensie militara de stat de serviciu ***)
    b) pensia de invaliditate; (*** adica pensie militara de stat de invaliditate***)
    c) pensia de urmaș. (*** adica pensie militara de stat de urmas***)
    - Articolul 15
    Pensia de serviciu (*** adica pensia militara de stat de serviciu***) poate fi:
    a) pentru limită de vârstă; (***adica pensie militara de stat de serviciu pentru limita de virsta***)
    b) anticipată; (***adica pensie militara de stat de serviciu anticipata***)
    c) anticipată parțială. (***adica pensie militara de stat de serviciu anticipata partiala***)

    RăspundețiȘtergere
  31. Doctore, nu fi mai prost decit iti permite ne-pregatirea!

    Legile alea de dinainte de l.119/2010 (referitoare la pensiile de serviciu) au fost actualizate/modificate dupa 2015 prin re-introducerea pensiilor de serviciu!
    Ceteste-le, bre, si nu'ncerca sa te tot faci de ris!

    RăspundețiȘtergere