Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 septembrie 2022

Ăsta știu că combate bine

Invatatorii neamului militaresc continua sa gindeasca, si sa transmita populimii rezultatele gindirii lor!
Numai ca, neavind prea multe circumvolutiuni pe “creerele” lor, gindesc cu “circumvolutiunile” hemoroidale!

Ia sa vedem...

1) Prima

"Acestia (*medicii militari*) intra in spitalele militare pentru sporuri, pentru o ipotetica protectie a sistemului, dar aleg salarizarea pe sistem civil, insa pensia militara pentru ca au posibilitatea sa isi umple ultimele luni de activitate cu garzi si alte posibilitati de umflare a pensiei. ...".

Numai ca:

L.153/2017 Anexa VI

Articolul 92(1) ...precum și personalul militar, ...- personal de specialitate medico-sanitar - din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, ... pot opta, în locul soldei lunare brute... pentru salariul lunar brut stabilit potrivit prevederilor din familiile ocupaționale ...Sănătate și asistență socială, la care se adaugă solda de grad/salariul gradului profesional deținut.
(2) Pensia ... care se acordă, potrivit legii, se stabilesc în raport cu soldele lunare brute...cuvenite în calitate de personal militar, ... corespunzătoare funcțiilor încadrate, potrivit legii.

Pi di’adicatelea medicii militari nu vor avea pensiile stabilite conform salarizarii alese de ei (salarizarea pe “model” civil)... vor avea pensiile stabilite conform salarizarii pe care ar avea-o pe functia militara pe care sint incadrati!

************************************************************

A doua:

"Tot nu ai înțeles că numai pensiile militare au rămas pensii necontributive?
Celelalte pensii de serviciu sunt deja contributive."

Numai ca :

L.263/2010

Articolul 2
Sistemul public de pensii se organizează și funcționează având ca principii de bază:...
c) principiul contributivității, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuțiilor datorate de persoanele fizice și juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuțiilor de asigurări sociale plătite;

Articolul 94
1) Cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

L.127/2019

Articolul 2
Sistemul public de pensii se rganizează și funcționează având ca principii de bază:...
b) principiul obligativității, potrivit căruia persoanele fizice și juridice au, conform legii, obligația de a participa la sistemul public de pensii, DREPTURILE de asigurări sociale exercitându-se CORELATIV cu îndeplinirea obligațiilor;
c) principiul contributivității, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuțiilor datorate și plătite de persoanele fizice și juridice, care contribuie la sistemul public de pensii;

Articolul 85
Cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință.

L.303/2004

Articolul 82
Judecătorii, procurorii, ... pot beneficia, ... de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
(* la fel si in l.94/1992 – personal Curtea de conturi; l.223/2007 – aviatori civili; l.567/2004 – grefieri; l.7/2006 – functionari publici parlamentari; l.216/2015 -  diplomati*).

Pi di’adicatelea:

- pensie contributiva inseamna pensie pentru care s-au platit contributii si care va fi calculata/stabilita strict in functie de marimea contributiilor platite in intreaga perioada de activitate
----- ai venituri mari -> vei plati contributii mari
----- ai venituri mari -> vei avea multe puncte de pensie 
-------------- adica din contributii mari rezulta puncte de pensie multe
----- ai puncte multe -> vei avea pensie mare
-------------- adica din contributii mari -> puncte de pensie multe -> pensie mare

Dar pensiile de serviciu (magistrati, aviatori civili, grefieri, personal Curte de conturi, functionari publici parlamentari, diplomati) se calculeaza/stabilesc strict CA PROCENT DIN ULTIMELE VENITURI!
Fara absolut nici o legatura ca marimea contributiilor platite de impricinati!

**********************************************

A treia:

Nu exista pensionari militari.Militarii se gasesc in urmatoarele situatii: militari in actuvitate,militari in rezerva si militari in retragere.Pensionari militari sunt penytu prostii care s-au luat dupa Olguta Vasilescu militar de seama al prostilor din poliyicieni

Numai ca:

L.223/2015:

Articolul 3
În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarea ...
d) PENSIONAR MILITAR - persoana definită la lit. a)-c), care beneficiază de pensie militară de stat în condițiile prezentei legi;

L.80/1995

Articolul 9^1
Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.(la 16-05-2019, ...
Pensionarii militari decorați cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10%, 15% și, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.

Pi di’adicatelea... “pensionari militari se ezista” fiind clar definiti in legi in vigoare!

************************************************************

Sa nu ne miram ca, vazind astfel de “monstre” de gindire la invatatorii pensionarilor militari, decidentii vor zice: “Facem cum vrem noi ca ei habar n’au despre ce si cum!”. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu