Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

08 iulie 2022

Cînd nu te duce mintea, mai ceri un control... (2)

Cind e sa-l faca de rîs pe cineva, Dumnezeu ii ia, mai intii, mintile... atitea cite mai gaseste la unii care nici nu au prea multa minte!

Unu’  dintre invatatorii “specialisti” de-ai asociatiilor (cunoscut ca unu’  dintre cei cu au avut un aport deosebit la bramburirea l.223/2015 pe vremea “facerii” ei) a mai descoperit niste motive de “a da cu parul” in decidenti...

Pe scurt, da’ si pe lung, iaca_citeva din zisele cu pretentii de invataturi si explicarea lor:

- la : “Prin OUG 59/2017,  apoi completată sau modificată de OUG 114, ... actualizarea a dispărut ca procedură.”.

---- prin oug 59/2017 a disparut ACTUALIZAREA CUANTUMULUI PENSIIILOR aflate in plata ca urmare a majorarii SG si/sau SF ale celor in activitate (fostul art.60)
---- nu a disparut ACTUALIZAREA SOLDELOR/BAZA DE CALCUL folosite la recalcularea pensiilor de dinainte de 01.01.16, sau la stabilirea pensiilor dupa 01.01.16 (art.109, 110 si 28)
------- la recalcularea din 01.01.16 soldele celor pensionati in o mie noua sute toamna au fost ACTUALIZATE la cuantumul (marimea) pe care l-ar fi avut in 01.01.16
------- la stabilirea pensiei dupa 01.01.16 soldele celui care si-a ales primele 6 luni din ultimii 5 ani de activitate se ACTUALIZEAZA la cuantumul (marimea) pe care le-ar fi avut in ultima luna de activitate
------------ impricinatul si-a ales acele prime 6 luni deoarece ulterior fusese retrogradat in functie, ceruse sa fie mutat pe o functie chiar si mai mica (lt.col. la Cocîrlatii din deal, pe functie de col. la max. cere/accepta mutarea in buricul Bucurestiului pe functie de lt.col. la min.), avusese o multime de sporuri pe care nu le mai avea in ultimele luni de activitate, etc., etc., etc...

- la : “Termenul ACTUALIZARE ERA PREZENT în Legea 223 în 3 articole. Articolul 28 (1),...  Articolul 109,... Articolul 110”.

---- termenul ACTUALIZARE  era prezent in l.223/2015 in 5 (nu 3) articole ...
-------- art.28 (actualizarea soldelor baza de calcul la stabilirea pensiei)
-------- art.59 (pentru perioada 07.08.17 – 15.09.17 a fost introdusa si ACTUALIZAREA  pensiilor aflate in plata cu rata inflatiei)
------------ aceasta prevedere nu a avut efecte deoarece pensiile aflate in plata fusesera deja INDEXATE cu rata inflatiei (vechea prevedere a art.59), iar pentru pensiile stabilite in acea perioada disparuse prevederea cu indexarea pentru anul in care fusesera stabilite; iar in 2018 acea actualizare ar fi trebuit sa fie 0% (zero)
-------- art.60 (actualizarea cuantumului pensiei aflate in plata ca urmare a majorarii SG si/sau SF ale celor in activitate
-------- art. 109 si 110 (actualizarea soldelor baza de calcul la recalcularea pensiilor de dinainte de 01.01.16

- la : “După cum se poate lesne constata, toate cele 3 articole FAC REFERIRE LA TERMENUL ACTUALIZARE CU TRIMITERE LA ARTICOLUL 60 DIN …. fosta prevedere a articolului original al Legii 223.Numai că articolul 60 a fost modificat de ordonanța 59 și … NU SE MAI APLICĂ.”

---- art.28 NU face nici o referire/trimitere la fostul sau actualul art.60
---- art.109 si 110 fac trimitere/referire la art.60 numai pentru ordinul comun prevazut la art.60... fara nici o legatura cu procedura de actualizare a cuantumului pensiilor ca urmare a majorarii SG si/sau SF ale celor in activitate

- la : “Doar pensiile celor care ies la pensie, CHIAR ȘI DUPĂ INTRAREA ÎN VIGOARE A OUG 59/2017,  chiar dacă au fost stabilite în pe perioade înainte de 2017 sau după, CONFORM ART 28, SE ACTUALIZEAZĂ, în ciuda faptului că practic ATÂT SINTAGMA ”ACTUALIZARE” CÂT ȘI PROCEDURA, DAR MAI ALES, METODOLOGIA DE CALCUL NU MAI EXISTĂ, FIIND ANULATE DE OUG 59. Deci actualizarea de la art 28 este și IMORALĂ  și ILEGALĂ  pentru că a dispărut BAZA ei.

---- dupa oug 59/2017 NU se ACTUALIZEAZA pensiile (cuantumurile lor)...
------- se actualizeaza soldele/baza de calcul (prevazuta la art.28) care se vor folosi la stabilirea pensiilor (pentru impricinatul care si-a ales primele 6 luni din ultimii 5 ani... asa cum am explicat mai sus)
------ aceasta actualizare a soldelor/bazei de calcul nu are nici o legatura cu actualizarea prevazuta de fostul art.60

- la : “Pe baza cărei metodologii a afectuat CPS a MApN actualizările, de vreme ce M25/15.02.2016, nu mai există, fiindu-i anulat certificatul de naștere?”.

---- ord. M 25/2016 nu a “disparut” ca urmare a oug.59/2017... din acel ordin a “disparut” (prin oug 59/2017) numai “utilitatea” anexei 2. Nu a intregului ordin!
---- ord. M 25/2016 si-a “incetat activitatea” pe 01.01.2018... cind s-a “terminat” activitatea de recalculare a pensiilor de dinainte de 01.01.16
------- deci, la actualizarea din iun.2017, intregul ord. M25/2016 (inclusiv anexa nr.2) era in perfecta si deplina “stare de functionare”.

Si mai sint si multe alte inturlucari si rastalmaciri de texte din lege!

Si, bineinteles, cere un nou control numai la CPS/MApN!

No, asta-i!

Sa-i uram succesuri multe invatatorului in activitatea pe care o va desfasura in viitor si pentru bramburirea unei vreo posibile noi legi pentru pensiile militarilor!


8 comentarii:

  1. Despre cele spuse in postare...
    Ridic mina si recunosc: am gresit!

    Am gresit cind am crezut ca “autorele” timpeniilor despre care vorbeam ar fi cel care le semneaza pe acel blog!

    Nu!
    Cel care le semneaza (“patronul” blogului) nu este decit un simplu scrib care scrie dupa dictarea unuia care este “eminenta cenusie” a tuturor scrierilor despre pensiile militarilor!
    “Eminenta cenusie” despre care avusesem parerea ca mai stie cite ceva despre legile pensiilor si salarizarii militarilor... dar, si atunci, ma înșelam! Nu este decit un simplu mînuitor de chichițe si invăluiri avocățelărești, pline de interminabile citate din legi, care fac pe oricine sa creada ca ar putea fi si adevarate! (*treaba care merge in instantele cu judecatori tot necunoscatori ai legilor pensiilor si salarizarii militarilor*).

    Mateiasule, nu mai continua sa sustii timpenia identitatii intre ACTUALIZAREA CUANTUMULUI PENSIILOR in plata (cu evolutia soldelor celor in activitate, fostul art.60), si ACTUALIZAREA SOLDELOR/BAZA DE CALCUL (la stabilirea pensiilor noi/recalcularea pensiilor mai vechi art.28, 109 si 110)! Acelea “e chestii” total diferite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă moșule, expresia „Divide et impera” a suferit un update,
    așa, mai pentru zilele noastre, acum este: "Năucește, dezbină şi stăpâneşte”.
    Și le "merge" văd, din plin!
    Degeaba încerci să-i lămurești cu argumente pertinente, juridice și de bun simț. Năucu-i năuc și basta!
    Mai rămâne speranța, Dă Doamne românului mintea de pe urmă că și-așa suntem vai de plua noastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate!
      Vinovati suntem si noi, cei care intelegem problemele, dar stam cuminti si nu ajutam cu nimic! Tacem din gura si ne bucuram ca este cineva care vorbeste asa cum gândim si noi, fara sa aratam ca sustinem spusele vorbitorului!
      In acest fel confirmam, indirect, toate spusele naucilor (cum le spuneti dvs.)! Iar ei sunt foarte activi, ceea ce creeaza impresia ca ei detin adevarul prin aplicarea vorbelor lui Lapusneanu "Prosti, dar multi!".
      Noi, cei care tacem, nu facem nimic sa aratam adevarata lor fata: "Multi, dar prosti!"!

      Ștergere
  3. Liviu spunea...
    Bună dimineața!
    "Vrem o țară că afară"!
    Să avem și noi infrastructura din Germania, veniturile din SUA siguranța zilei de mâine ca în Elveția și multe altele. Cred că toți suntem pe aceași lungime de undă. Să nu uit, o clasă politică în care să avem încredere. De exemplu, pensiile militare să aibă aceași legislație că în țările NATO. Bă tu ești prost? Noi care suntem buricul universul am ajuns să-i copiem pe alții. Nu este posibil așa ceva. Să trecem pe contributivitate că numai așa este bine. Ce prosti sunt americanii sau probabil nu au auzit de contributivitate. Visăm să trăim că în occident dar numai când ne convine. Și nu uitați!
    O cioară trăiește 200 de ani. Vă dați seama cât ar avea pe contributivitate?
    O zi bună!
    11 iulie 2022, 10:14
    Am postat acesta comentariu pe blogul Huhurez

    RăspundețiȘtergere
  4. Cumva in afara de rind...

    Spune marele onorabil maestru/adevarul absolut/adevarat artist: "Dacă L 223/2015 nu avea articolele 109 și 110, așa cum fusese introdusă de Guvernul Ponta în Parlament, ea nu se aplica pensiilor militarilor în plată la 31 12 2015, calculate potrivit legilor 119 și 263 din 2010. Văzând ce s-a întâmplat după 2015....poate era mai bine așa.".

    Da, mare invatator, forma introdusa in Parlament nu avea art.109 si 110... avea art. 111 si 112, cu "ezact" recalcularea pensiilor din l.119/2010/oug 1/2011 si l.263/2010!

    Da' nu-ti fa probleme!
    Multa lume iti ceteste si aplaudeaza prostiile, da' putini stie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma dece nu contributivitate?.
    Vechime slava domnului aveti,sporuri dupa 2010 cat cuprinde,functii de functii,salariu de merit ca ti l-ai dat singur,ai revolutionat sistemul si deci ai lucrat excelent si pe cale de consecinta pensie dela 10000 lei in sus.Da-l in masa pe cel ce inainte de 1010 nu era activ.Eu sa traiesc bine ca ala bosorog ce sa mai faca cu banii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sefule,.peste 6 luni adio si n-am cuvinte.Esti om cu mine sunt om cu tine.Abonat la ore suplimentare ca baietii au treaba,prima pe hartie ca sunt baiat bun,vezi ce faci cu mine.
    O mana se spala pe alta si ambele spala obrazul sefului.Legea 223/2015.

    RăspundețiȘtergere

  7. @monteoru 14.07.2022, 20:28 si @monteoru 14.07.2022, 20:40

    Sa chiorasc io dac'am inteles despre ce-i vorba si ce'are sula cu prefectura!

    Mai degraba cred ca, spre deosebire de cetateanu' turmentat, ati gresit andrisantu'!

    RăspundețiȘtergere