Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

20 noiembrie 2021

De-o fi una, de-o fi alta…

Incepe marea vînzoleală ca ce si cum va fi...

 @Burebista 19.11.2021, 23:03
La : "Lasă că o să dea acum la pensiile civile 10%, la militare??? %, poate 2,2 % și în plus la pensiile brute de peste 4000 lei CAS 10% atât la civile cât și la militare...
Pentru cei pensionați după 15.09.2017 nu este prea mare deranj pentru ca oricum ei nu primesc pensiile nete rezultate după impozitarea pensiilor brute ci au pensii plafonate la net, deci li se va mai lua ceva din brut...netul nu va fi afectat .. Dar pentru ceilalți... 😩😭...Mai ales pentru cei care sau opus plx199... Jale mare...".

(***CASS, nu CAS 10%***)

Depinde ce si cum le va trece prin minte decidentilor!
Sa nu cumva sa le treaca prin minte la fel cum au facut basinesco-bocciii in 2011 - retinere CASS la pensiile mai mari de 750... iar ei au stabilit ca la pensiile mai mari de 750 sa se retina CASS pentru tot, nu numai pentru ce depasea 750!

La : "Mai ales pentru cei care sau opus plx199... Jale mare...".

Astia ne sint populimea care pune botu' la toate prostiile "specialistilor" asociatiilor si păsăricarilor! "Specialisti" si păsăricari care nu stiu legile, da' dau verdicte! Iar populimea "aplaudeaza"!

Ultima (in timp) timpenie a pasaricii... dă "iecsplicatii" docte privind modul de stabilire a CASS pentru salarii! Zice el ca CASS se stabileste in functie de marimea salariului minim pe economie! Numai ca acest mod de stabilire a CASS este de la alta categorie de venituri...
Chiar daca cineva are, inexplicabil, curajul sa-l contreze pe "maestru", si chiar daca, si mai inexplicabil, "maestrul" publica corectura... populimea aplaudaca a ramas cu "iecsplicatiile" date initial de pasarel!

Populimea va incepe sa plinga asa cum i se va indica de catre "specialistii" p..lii si maestrii pasarei! Total aiurea si pe linga probleme!

2 comentarii:

  1. Mos Alecu,
    Rogu-te, lumineaza-ne.
    Cum va fi, daca va fi?
    Ca la Radio Erevan: "Si nu i s-a dat (10%) i s-a luat 10%....".

    RăspundețiȘtergere
  2. @vasile iosif 21.11.2021, 10:42
    La : "Cum va fi, daca va fi?".

    Va fi cum va fi!

    Va fi dupa sfaturile competente (????) date de de-alde cei care nu stiu ca CASS s-a introdus din 1997, pensionarii fiind obligati sa plateasca CASS din 2006 (cu diverse "scoateri" si "re-bagari" la plata), sau ca toate inflatiile pentru anul precedent se cunosc din 10 -12 ian. a anului imediat urmator...!
    N-ar fi imposibil ca si printre decidenti si-ai lor "sfetnici" sa fie tot habarnisti de-acestia!

    S-asteptam pensiile din ian. 2022... si vom afla cum s-a hotarit!
    Sa nu ne luam dupa zvonurile care circula'n prezent! (*Anul trecut, prin decembrie, un membru al guvernului promitea ferm indexarea pensiilor militare pentru 2021... A doua zi dupa promisiunea acelui membru al guvernului, guvernul din care facea parte respectivul "membru" emite o ordonanta de urgenta prin care (si) pensiile militare nu se indexeaza deloc in 2021!*).

    RăspundețiȘtergere