Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 octombrie 2021

Memorie scurtă

Se zice ca pestii au o memorie de (numai) 3 secunde! Altii zic c’ar avea memorie ceva mai lunga!

 Insa este precis ca multi dintre pensionarii din parohia l.223/2015 au o memorie foarte-foarte scurta! Cam ceva de genul “de la mînă pîn’la gură”!
Iar acest lucru se stie si de cei care au ca sarcina de serviciu rezolvarea doleantelor pensionarilor militari! Nu numai ca se stie, dar se si foloseste in raspunsurile pe care la dau feluritelor plingeri pe care le primesc de la pensionarii militari!

Se tot raspindeste pe net raspunsul dat unei asociatii de-a pensionarilor militari de catre Departamentul pentru relatia cu parlamentul si calitatea vietii personalului! Raspuns dat (atentie) in 04.10.2021!
Cu injuraturile de rigoare din partea cititorilor!

Ce cuprinde acel raspuns... in fotografie!

Ce zice acel raspuns:
- “La inceputul acestui an Ministerul Apararii Nationale si-a propus ca obiectiv indexarea pensiilor militare de stat incepind cu data de 01.09.2021”
- “Avind in vedere bla, bla, bla, covid, crestere preturi gaze si energie s-a luat decizia ca indexarea tuturor pensiilor sa aiba loc incepind cu data de 01.01.2022!
----- aha! Deci pen’ca “uamini’ ” ar avea acum nevoie de mai multi bani, s-a hotarit sa li se dea ceva mai tirziu!

Ambele amindoua afirmatiile provocind reactiile mult injuratoare ale cititorilor!

Interesant fiind insa faptul ca nimeni nu sesizeaza mistoul facut in acel raspuns!

Sa ne amintim:
- pe 29.12.2020 se publica un comunicat al MApN in care se spune ca indexarea pensiilor, in 2021, se va face la 01.09.2021
- pe 30.12.2020 (exact a doua zi dupa comunicatul MApN) apare oug 226/2020 prin care, in anul 2021, nu se face nici un fel de indexare a oricarui fel de pensii   http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/235879

Cum putea MApN “La inceputul acestui an” (*2021*) sa-si stabileasca drept obiectiv indexarea pensiilor militare de stat la data de 01.09.2021, cind oug 226/2020 ii spunea clar ca’n 2021 nexam indexare pensii????

Da’  n-are importanta!
Baga tare pe aia cu textul cu “grija noastra” pentru pensionari ca ei au uitat care-a fost situatia!






3 comentarii:

  1. Javrele nu ne da din prea multa grija pentru noi.Ce e prea mult dauneaza grav sanatatii.Pentru acest raspuns la misto semnatarii nu ar trebui luati de fundul pantalonilor si dati de pamant?Cine creste pasari sa aiba grija de oule clocite.
    Din pacate primitorul raspunsului este legat de maini si picioare pentru ca "masa si cazarea"ii sunt asigurate de MApN.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil răspunsul ar fi putut fi pus în aplicare dacă guvernul Câțu nu ar fi fost demis....
    Cum ca guvern demis nu mai poate da ordonanțe de urgenta, probabil pensiile militare vor creste decât cu rata inflației din 2020 de 2,2% asa cum prevede legea 223...
    La civili pe lângă inflație este prevazut și jumătate din creșterea reala a salariului mediu brut pe economie.....
    Dacă pana la sfârșitul anului nu se numește un guvern plin care sa dea o ordonanță gen 114... La 2 ianuarie 2022 toate salariile/soldele trebuie aduse la nivelul 2022 deci și cu creșterea din 2021 care nu s a acordat.
    Și cum nu sunt sanse ca partidele politice să ajungă la o înțelegere..... Acesta este cel mai probabil scenariu...


    RăspundețiȘtergere
  3. Ideea este ca am avut un militar in fruntea ministerului apararii, care a uitat, imediat dupa numirea in functie, de camarazii lui care l-au tinut in spate atatia ani... Si-a vandut sufletul, camarazii si tara pe 2 bani de argint... A facut totul sa demonstreze ca tehnica noastra "straveche" si "militarii vechi" nu mai sunt bune si a cumparat toate vechiturile occidentului... Toate astea ca sa-si mentina grasimea din falci... Mosule, fara pic de indoiala, noi militarii suntem cei care au vandut tara asta, din lacomie, slugarnicie sau prostie...

    RăspundețiȘtergere