Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

05 ianuarie 2021

Năucirea năucilor...

 Cit de nauc sa fii încît sa continui a cere “contributivizarea’ pensiilor militare (renuntarea la stabilirea acestora ca procent din ultimele venituri), zicind ca “Am pus acest topic pentru a vedea și militarii ca se poate crea un sistem de pensii (***nota m.a.: stabilirea pensiilor avocatilor pe puncte de pensie contributiva pentru intreaga activitate***) echitabil și echilibrat, nu dispoporționat ca la pensiile militare,in care un colonel cu are 3500 lei si alt colonel are 15-20 000 lei, deși ultimul a iesit și neterminat din sistem.”????

 Asta in conditiile in care:
- diferentele intre pensile militarilor (stabilite in acelasi sistem) sint datorate NUMAI diferentelor de salarizare… nu sistemului de calcul a pensiilor
- ar insemna ca cei recent si viitori pensionari sa fie nevoiti sa “munceasca” 50-60-70 de ani efectivi/reali pentru a obtine aceeasi pensie ca cea stabilita ca procent din ultimele venituri!!!

 Interesant este ca si haulitorii, care-l gidila cu limba oricind, nu-i dau peste bot maestrului lor!

 De ce cere, naucul, acest lucru:
-a facut parte dintr-o “institutie”/corp de cadre neafectata de disponibilizari… ca urmare putind ramine “in sistem” pina la adinci batrineti (neavind de suportat “realitatile” vietii/activitatii de militar-militar)… acumulind puncte de pensie
- a “beneficiat” de mînărelile gopristilor care i-au marit “din burta” veniturile obtinute in perioada de activitate
- “punctajul” obtinut de individ, in aceasta situatie, fiind mult “gonflat”… inmultit cu valoarea actuala a punctului de pensie producindu-i mult mai mult decit pensia calculata ca procent din ultimele venituri…
- nu-l duce mintea sa inteleaga ca (si de ce) pensile stabilite ca procent din ultimele venituri sint (mult) mai mari decit pensile “contributioniste” pentru aceiasi impricinati (de vazut raportarile CNPP referitoare la pensile de serviciu ale diplomatilor, aviatorilor civili, magistratilor, grefierilor, personalului Curtii de conturi si functionarilor publici parlamentari)
 Cauza reala a diferentelor intre pensiile “vechi” si cele recente/viitoare:
- la pensile “vechi” nu s-au putut actualiza veniturile pentru a deveni egale cu ale celor recent/viitori pensionati… din asta rezultind diferentele dintre cele doua “categorii” de pensii.
- mentinerea in baza de calcul (a pensiei) a multitudinii de “sporuri”… acestea, fiind acordate celor recent/viitori pensionati, producindu-le acestora pensii mult mai mari decit pensiile “vechi” (***fara a mai pune la socoteala si faptul ca aceste sporuri pot fi/sint acordate “preferential” celor “pensionabili”***)

 Trebuie sa fii complet nauc sa crezi ca “demersurile” tale vor fi sustinute de cei recent/viitori pensionati… in conditiile in care acestia “au piinea si cutitul in mina” in ceea ce priveste o eventuala modificare a sistemului de stabilire a pensiilor militare!

 Calea de urmat???

Stabilirea pensiilor militare numai pe baza “veniturilor” obtinute ca urmare a atingerii unui anumit nivel in ierarhia militara (SF+SG+Gradatii+S.C.da.), si actualizarea lor permananenta cu evolutia acelorasi elemente la “omologii” in activitate!



5 comentarii:

  1. Dar de ce si S.de comanda,?
    Nu.i un venit permanent si nici nu se acorda tuturor
    Mai normal ar fi sa dispara
    Solda de functie remunereaza prin indicii de ierarhizare responssbilitatea comenzii
    Ca pensionar..nu mai comanzi pe nimeni pe scara blokului
    Hai ca te.am fript
    La multi ani

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cezar 5 ianuarie 2021, 16:28...
    La : "De ce S .comandă,?..Nu.i un venit permanent si general..".

    Este element de salarizare de sine statator... nu-i din categoria "indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale.".

    La: "SOLDA de functie prin indicatorii de incadrare remunereaza responsabilitatile comenzii".
    Dac'ai citi legile salarizarii ai vedea ca SF la cdt. B. este cam aceeasi ca a unui oarecare of.2 dintr-un comandament... Primul primeste SC, iar al doilea nu, astfel punindu-se in practica "principiul importanței sociale a muncii, în sensul că salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizează în raport cu responsabilitatea, complexitatea, riscurile activității și nivelul studiilor;".
    *****************
    La tine se aplica principiul : "cind vulpea n'ajunge la struguri, zice ca's acri!".
    C'asa spunea cineva care se lăuda c'a fost cdt.B.I... dar, din actele primite pentru stabilirea pensiei a aflat ca n'a avut nici indemnizatie/solda de comanda, nici solda de merit...
    Si nici cind l-au mutat ca ajutor al loctiitorului subsefului de la GAZ-ul diviziei nu i-au dat acele elemente de salarizare!

    RăspundețiȘtergere
  3. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😛😛😎😎
    Ham...ham..in perioada aleasa
    Lt.col..

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat % din personalul Armasii are IC..?
    NB..Pensia ii altceva decit salariu -solda ! Toti trebuie sa aiba acelasi numar de lemente de calcul.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Cezare de ce nu "șăzi, tu, ghinișor"???
    De ce vrei sa m'apuc iar sa-ti numar neuronii care pot prelucra si informatii mai complicate decit cele referitoare la "metode de ingrasare intensiva a porcilor din GAZ"???

    RăspundețiȘtergere