Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 decembrie 2020

Luptă, luptă şi dă-i, şi dă-i şi luptă… (3)

Tot pe tema ca politistii devin/redevin militari dupa incetarea raporturilor de serviciu iese la bataie si cineva pe care avusesem tentatia sa-l creditez cu oarece cunostinte in intelegerea legilor... M-am inselat! Este din gașca cititorilor de legi pe model pasarica!
Ce ne spune respectivul:
- dupa incetarea raporturilor de serviciu gradele profesionale ale politistilor “redevin” grade militare
- articole din l.360/2002 (statutul politistilor) cu echivalarea intre gradele lor profesionale si gradele militare;
- ca acea echivalare se aplica si la incetarea raporturilor de serviciu ale politistilor
- ca politistii cu raporturile de serviciu incetate se iau in evidenta (la CMJ-uri) cu gradele militare echivalente gradelor lor profesionale....
Toate astea spuse in ideea ca politistii au fost, sint si vor fi militari, prin asta meritind pe deplin pensii MILITARE.
Sa vedem:
- cadre militare sint numai cei carora le-au fost ACORDATE grade militare (l.80/1995, art.1)!
- ECHIVALAREA gradelor profesionale ale politistilor cu gradele militare ale militarilor nu inseamna ACORDAREA acelor grade militare
------ in anii 1800, in Germania si Rusia, functiile indeplinite de “slujbasii” statului erau echivalate cu grade militare... asta nu insemna ca acelor slujbasi le fusesera acordate grade militare si ca ei devenisera militari
------ in l.29/2000 detinatorii gradelor unor ordine (decoratii) sint asimilati/echivalati unor grade militare... asta nu inseamna ca acelor persoane le-au fost ACORDATE grade militare si ca au devenit militari
- ACORDAREA gradelor militare se face strict in conditiile prevazute de l.80/1995 (Cap.IV/l.80/1995)
------ nu se vorbeste in nici un fel despre ACORDAREA gradelor militare prin (sau in urma unui proces de) ECHIVALARE cu niste grade profesionale ale unor civili (politisti, preoti, padurari, ceferisti, etc...)
------ la provenienta cadrelor militare (in activitate, in rezerva sau in retragere) (Cap.III/l.80/1995) nu este prevazuta provenienta acestora dintre politisti in activitate sau dupa incetarea raporturilor de serviciu ale acestora
------ la transferul cadrelor militare intre ministere (si alte entitati “detinatoare” de militari) (art.110/l.80/1995) nu se vorbeste despre transferul politistilor prin echivalarea gradelor militare... (*De altfel o asemenea posibilitate ar crea situatii de-a dreptul timpite: comisar sef, echivalat colonel, cu vechime de 17ani si 1 luna, ar ajunge, printr-un astfel de transfer, sef (colonel) al comandantilor de batalioane (lt.colonei) cu vechimi de 22 ani si 11 luni****).
In concluzie: politistii nu sint (nici in activitate, nici dupa incetarea raporturilor de serviciu) militari!
Revin... rezolvarea ciudateniei acordarii de pensii MILITARE unor civili se poate face prin:
- elaborarea unei legi cu acelasi continut cu al l.223/2015, dar cu titlul de “Lege privind pensile de stat ale politistilor si politistilor de pensitenciare” sau
- schimbarea titlului l.223/2015 in “Lege privind pensiile DE STAT ale militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare”.
---- acest “sistem” fiind deja aplicat prin l.179/2004 (pensiile DE STAT pentru politisti)
- indreptarea “eforturilor” politistilor in aceasta directie... nu in directia demonstrarii prostiei ca devin militari la incetarea raporturilor de serviciu.

52 de comentarii:

  1. Vă salut D-le amdinistrator.... Vă dau ex. meu și să-mi spuneți dacă greșesc polițiștii, poate că da, poate că NU..... După absolvirea celor 3 ani de la Școala Militară Băneasa, am fost avansat la gradul de Locotenent și am lucrat în sistem până în 2015 când m-am pensionat cu gradul de cms. șef. În 2013 la demilitarizare, deși eram Lt. col, am primit gradul și funcția de comisar...... Ulterior după o viață petrecută în sistem(28 ani) fiind pensionar cu acte în regulă, am fost chemat la Centrul Militar, mi s-a eliberat Livret militar cu gradul de Colonel în rezervă și am primit atenție mare..... Ordinul de chemare la mobilizare sau război în baza Legii nr. 355/2009.Intrebarea mea este ca după încheierea unei cariere cu succes, să mă conformez celor spuse de dvs. și să nu mă conformez Legislației și ordinelor, că de nu mai sunt militar, sau să le respect....... Păcat dar sunteți foarte slab pregătit profesional și nu dați dovadă că aveți cultură militară....... Poate mă înșel dar nu cred..... Oricum nu mă aștept la o opinie realistă din partea dvs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Burebista 15 decembrie 2020, 18:21
    La : " a-ți spus ca nu există prevedere legala nici în legea 180 nici în legea 360 în care să se precizeze clar că la încetarea raporturilor de serviciu polițiștilor li se echivalează gradele profesionale cu gradele militare..".
    N-am spus nicaieri asa ceva!

    La : "în cazul polițiștilor prin lege respectiv 360 la încetarea raporturilor de serviciu li se echivalează gradele profesionale și li se conferă gradul militar....".
    Nu "li se confera"... pen'ca nimeni din M.A.I. nu are dreptul ca confer/acorde grade militare politistilor!

    La : "Ce faceți le tăiați di ălora??".
    N-am vorbit nicaieri despre "taieri"! Am vorbit despre scimbarea numelui l.223/2015 pentru a nu se mai acorda pensii MILITARE unor civili!

    La : "În rezervă sunt toți cetățenii români de sex bărbătesc între 20 și 65 ani...".
    Daca va referiti la cei in rezerva CA MILITARI ... Nu toti cetatenii sint in acea situatie. Numai cei care au facut vreo forma de pregatire militara... Dupa eliminarea stagiului militar obligatoriu si desfiintarea scolilor militare de ofiteri/subofiteri in rezerva foarte multi cetateni nu sint "in rezerva"!

    La : "s au desființat unități militare în anii de după 2002".
    Unitati militare s-au desfiintat incepind cu 1998.

    La : "dacă i s ar aproba mutarea înseamnă că ar fi competent...".
    Mvai, vai!... Competent cu pregatire militara la nivel de "... echivalarea îndeplinirii serviciului militar obligatoriu." (Art.12/l.360/2002.

    La : "echivalarea gradelor profesionale cu grade militare se face în funcție de pregătirea și vechimea fiecăruia".
    Da! Valabil pentru data intrarii in vigoare a legii, si "mutarea" politistilor militarizati in politisti civili!

    La : " gradele militare sunt acordate de către MAI nu de către MAPN.".
    Da!
    Pentru pompieri si jandarmi, nu pentru politisti!

    Mai "cetiti" legile... si nu le mai interpretati pasariceste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Burebista 15 decembrie 2020, 19:29
    La : "O sa reproduc textul în care a-ți făcut acele afirmații (***Nota mos alecu: "afirmatiile" fiind ca "a-ți spus ca nu există prevedere legala nici în legea 180 nici în legea 360 în care să se precizeze clar că la încetarea raporturilor de serviciu polițiștilor li se echivalează gradele profesionale cu gradele militare....". ***)

    ,, Din start... politistilor nu li se aplica “de nici o culoare” prevederile l.80/1995 (statutul cadrelor militare)... in tot cuprinsul l.80/1995 nu este nici o referire la politisti... Iar in l.360/2002 (statutul politistilor) nu este nici o referire la l.80/1995!.
    Sa vedem cum e cu acel ordin (ca cel prezentat in fotografie);
    - nu este ordin DE TRECERE IN REZERVA... este ordin DE INCETARE A RAPORTURILOR DE SERVICIU. De altfel l.360/2002 (statutul politistului) nu defineste situatia de “politist in rezerva” asa cum l.80/1995 (statutul cadrelor militare) defineste situatia de cadru militar in rezerva
    - gradul militar din acel ordin nu este DETINUT... este o simpla ECHIVALARE a gradului profesional cu un grad militar
    ----- pentru a fi DETINUT un grad militar trebuie sa fie ACORDAT de cineva... iar prin l.360/2002 sau l.80/1995 nimeni nu acorda grade militare (nici in activitate si nici dupa perioada de activitate) politistilor.".

    Din spusele mele ati inteles ca eu am afirmat ca nu exista prevederi legale referitoare la echivalarea gradelor profesionaloe cu gradele militare???
    Atunci e clar: cititi din 3 in 4 si intelegeti din 5 in 7!
    *****************
    Dupa ce ati dus discutia in balarii... totusi ati inteles ca politistilor nu li se ACORDA grade militare??? Adica politistii nu devin/redevin militari la incetarea raporturilor de serviciu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În schimb devin ofițeri superiori în rezervă și char generali, ziaristi(e), politicieni, primari etc..🤣

      Ștergere
    2. Făcuți la apelul bocancilor, pentru că se poate la MAPN, și ministrul poate... Fatuca aia de la realitatea TV poate fi lt col în rezervă, chiar și fără armata la TR, în schimb un polițist care jumătate din cariera sau chiar toată nu poate fi militar în rezervă. Pentru ca nu-i convine lui Moș Alecu sau altor Apv.isti .

      Ștergere
    3. @Anonim 16 decembrie 2020, 19:41
      La : "Făcuți la apelul bocancilor, pentru că se poate la MAPN, și ministrul poate...".

      Vai, vai, vai!...
      Ca la M.A.I. n-oti fi fiind destui facuti "la apelul bocancilor"!

      Ștergere
  7. Hm!
    Burebista si-a sters comentariile!
    Asa's "vitejii" care se extaziaza la elucubratiile pasaricii: cum le spui ceva ce nu reusesc sa'nteleaga, cum dau bir cu fugitii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un alt militian ..caruia nu i-a placut ce i-ai oferit !

      Ștergere
    2. Mesajele le-am șters pentru ca erau destinate lui Moș Alecu. Dacă tot susține ca deține numai el adevărul absolut atunci nu mai aveau obiect postările mele. Nu din alte motive. 🤣 😊

      Ștergere
  8. @Anonim 15 decembrie 2020, 18:08
    La : "să-mi spuneți dacă greșesc polițiștii".
    N-am vorbit nicaieri despre vreo greseala a politistilor!
    Am vorbit despre ciudatenia acordarii de pensii MILITARE unor civili (politisti). Iar solutiile prezentate de mine nu schimba deloc parametrii pensiilor obtinute de politisti.

    La : " În 2013 la demilitarizare,...".
    Demilitarizarea a avut loc in 2002.

    La : " am primit atenție mare..... Ordinul de chemare la mobilizare sau război în baza Legii nr. 355/2009...".
    Da!
    Dar "chemarea" este la un Inspectorat de politie unde veti indeplini tot atributii de politist civil. Nu sinteti trimis la o unitate militara unde sa indepliniti atributii militare.

    La : "Păcat dar sunteți foarte slab pregătit profesional ".
    E cel putin straniu ca un civil cu pregatire militara la nivelul "îndeplinirii serviciului militar obligatoriu." (art.12/l.360/2002) sa-si dea cu parerea privitor la pregatirea militara a altcuiva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteți slab pregătit. În 2002 a fost de militari ață decât poliția națională .. Alte structuri din MAI ( Aparatul central, Politia de frontiera, UM 962...etc) au fost demilitarizate mai târziu. Mai faceți puține săpături înainte sa va dați cu părerea..
      Cat despre ce va face în caz de va fi vreodată război? Cam ce o sa faceți și dumneavoastră...
      Va servi patria!

      Ștergere
    2. @Anonim 16 decembrie 2020, 11:24
      La : "Sunteți slab pregătit. În 2002 a fost de militari ață decât poliția națională .. Alte structuri din MAI ( Aparatul central, Politia de frontiera, UM 962...etc) au fost demilitarizate mai târziu. " cumulat cu "În 2013 la demilitarizare".

      L.360/2002 (*LEGE nr. 360 din 6 iunie 2002
      privind Statutul polițistului
      Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 440 din 24 iunie 2002*)

      Articolul 82 (1) Prezenta lege va intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
      (2) La aceeași dată orice alte dispoziții contrare se abrogă.".

      Deci l.360/2002 a intrat in vigoare la 24.08.2003... si spuneti ca la unele structuri s-a aplicat dupa 11 (unsprezece) ani???? La unele din structurile nominalizate expres in art.76/l.360/2002???

      La : "Cat despre ce va face în caz de va fi vreodată război? Cam ce o sa faceți și dumneavoastră...".
      Da! Politistii vor face ceea ce fac si la pace!

      Ștergere
    3. Da Moș Alecu, Aparatul central nu erau polițiști. Nici cei de la UM 962 sau 2si un sfert cum știi mata..
      Aia au avut grade militare mulți ani după 2002....
      Dar comentariul maistrului militar de la MAI nu l ai văzut? El are voie sa fie militar un rezervă?

      Ștergere
  9. Im ritmul asta o sa comentați singur subiectele Moșule Alecu

    RăspundețiȘtergere
  10. Am fost trimis ( recrutat de MAI )
    Ptr. a ma prezenta la scoala de mm tehnici auto de la Pitești.In perioada 88-91 am absolvit Institul Militar Auto din Pitești.Sunt ofițer în rezervă al MAI.Oi fi militar,daca sunt comisar ?.A fi militar inseamna sa porti haina militară chiar dacă diferă de cea din MAPN.NU mai scoateți in evidenta documentele care nu reflectă realitatea.Ar fi bine sa ne gandim la țelul comun.Am toată stima și considerația ptr.cunostintele dv.stimate Moș Alecu

    RăspundețiȘtergere
  11. Numai prostii pretind ca le stiu pe toate.
    Numai cei ce au zamislit hotararea ca sa echivaleze gradele profesionale cu cele militare pot spune ce au avut in cap.Parlamentul daca vrea poate

    RăspundețiȘtergere
  12. Numai prostii pretind ca le stiu pe toate.Cine stie ce au avut in cap cei ce au venit cu ideia ca gradele profesionale sa fie echivalate cu grade militare?Noi emitem numai ipoteze.Din punctul meu de vedere poate sa-i faca si martieni.La cum arata infractionalitatea pe teritoriul Romaniei numeric sunt foarte putini.
    Numai CMJ si cei politistii ce desfasoara activitate de completare cu resurse umane in masura in care nu reprezinta informatii clasificate pot detalia la ce folosesc gradele militare la politie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mos Alecu..nu va obositi degeaba !
    Ei se cred ca ..este jmecheri...stiu sa le invirteasca din virful buzelor !
    Aratati-le scurt ..cu cit au ei pensiile ..mai mare la asa zisele grade echivalente !
    Aratati-le mirlania de care au dat dovada cind Ciuca ..a in cercat ceva..pentru eliminarea inechitatilor....vaaaii MAI si Justitia ..nu agreeaza ..nu sint de acord..nu parafeaza..documentul..
    De aici..se inteleg actiunile subterane..ale acoperitilor din Parlament..justitie etc...ca sa nu se modifice nimic ! Ca lor le place ..asa cum este adica scurt de vreo 3 x minim fata de omologii din Armata..de care s-au lipit..etc
    Si nu in ultimul rind PAPAGALII NOSTRI SINT DE VINA ..CLAR....!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce te face sa crezi, ca Ciucă nu a dat o ordonanță de îndreptare a inechităților din cauza celor din MAI sau MJ?
      Dacă ar fi dorit cu adresa o dea, o dădea si gata! Pe model oug75 a lui Vela..

      Ștergere
    2. Este FAPT CUNOSCUT...a circulat pe net si documentul nesemnat de AIA CARE S-AU LIPIT.....

      Ștergere
    3. Nu a circulat pe net.. După cât îmi aduc aminte a fost pus pe net de sindicatele ANP spre consultare, parca.
      Dacă Ciucă ar fi fost decis putea sa dea ordonanță de urgenta, dar nu a făcut-o...
      Plx 199 a fost îngropat tot de asociațiile de rezerviști din MAPN...
      Asa ca ciocul mic.. ��

      Ștergere
  14. Apropo cind ii vorba de punga lor si numai a lor uite cum lucreaza..

    14.12.2020 - INFORMARE: Legea de aprobare a OUG 75/2020 include și militarii în categoria personalului care beneficiază de prevederile Deciziei ICCJ 51/2019
    14.12.2020 - INFORMARE: Legea de aprobare a OUG 75/2020 include și militarii în categoria personalului care beneficiază de prevederile Deciziei ICCJ 51/2019






    Legea nr. 280 din 8 decembrie 2020 privind aprobarea OUG nr. 75 din luna mai 2020, promovată la nivelul Guvernului, de ministrul Afacerilor Interne,{ exclusiv pentru polițiști,} a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, în data de 9 decembrie a.c.

    Prin actul normativ adoptat de Parlament a fost modificată OUG nr. 75, în sensul că prevederile acesteia se vor aplica, în mod just, inclusiv personalului militar în activitate, în măsura în care acesta a beneficiat de drepturile respective.

    Evident, după emiterea procedurilor de aplicare, cadrele militare în activitate, precum și cele pensionate în intervalul de referință prevăzut în OUG nr. 75, își vor primi, în tranșe, drepturile salariale restante.

    Reamintim faptul că promovarea, de către MAI, a OUG nr. 75, a fost determinată, în principal, de acțiunile câștigate de către SNPPC în instanțele civile și de contencios administrativ-fiscal (unde am reprezentat peste 25.000 de membri de sindicat), acțiuni care au început acum mai bine de trei ani, în temeiul Deciziei CCR nr. 794/2016 privind salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, iar justețea demersului nostru a fost confirmată definitiv prin Decizia ICCJ nr. 51/2019 – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești atât de... Încât nu vezi ca aceasta lege se aplica și militarilor.
      Asa cum mai scria cineva pe aici datorită lor, polițiștilor și a sindicatelor lor, am mai câștigat câte ceva și noi cei din armată. Dacă ar fi fost după conducătorii din MAPN am fi rămas niște asistați.

      Ștergere
    2. Hombre nu fa pe prostul ..risti sa ramii asa...
      Eu am spus ca va credeti jmecheri...doar va credeti...
      Daa..se aplica aceiasi L ..numai ca in baza voastra de calcul intra mii de sporuri care mai de care mai haioase dar aducatoare de bani !
      La mine de exemplu..ofiter superior incadrat 26 de ani NUMAI in unitate combatanta cu statut " Gata de lupta permanent "..intra Doar Solda de functie si solda de grad....Intelegi..???

      Ștergere
    3. La tine nu intra și gradația, indemnizația de comandă, salariu de merit?
      La mine sunt și astea... 🤣

      Ștergere
    4. Maruntiosuri....mai putin gradatia...
      Intrebare ..cit la 100 din efectiv aveau solda de merit si cit I C..??

      Ștergere
  15. NB
    Au infestat toate siturile toate blogurile..la un militar din ARMATA (sic) gasesti cel putin 5 din MAI....
    Toti insa vorbesc de ..Pensii militare atentie...toti lasa sa se inteleaga cum ca sint militari ADEVARATI !
    Nu gasesti macar unul care sa zica noi cei din MAI sintem alaturi de cei din MAN..si ceremm....
    Ce sa ceara cind ei au de 3 x fata de omologii din Armata....
    E de ris....

    RăspundețiȘtergere
  16. UITE AICI UN CUPON DE PENSIE AL UNUI AVIATOR...LOCOTENENT COLONEL !
    SA AIBA TUPEUL SA PUNA SI EI UN CUPON AL UNUI SAF DE POST AGENT..

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=2121826731282607&set=a.403148693150428&__cft__[0]=AZUu1kdLEpk-ySx-CR8xrr7SRd0jSYvK8QVcy8dKHqNZkyKX4CA9DcDFs9wmy7kpPp376T6eXTgCMhPQYIRy7WOFFaUT1dJQRKz5CaFkr8AeKjo3xi6cMRLlG4CcTvn3MrdR_vLAGqj-1oIsHI_KhP_6llmzS39bYPmXjnLr2exDOxHsyk3oCMtLO0IQnBplet_B6qQ_UehTBQDzA-ldg8Ou&__tn__=EH-y-R

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are relevanta cuponul de pensie. Mai mult decât sigur ofițerul de aviație a avut probabil în jur de 15 ani vechime militară și o fi trecut la aviația civilă la cașcaval mai mult...
      Fiecare are pensie în funcție de solda avută dar și de vechimea în serviciu.
      Sunt zeci de mii de pensii militare ale subofițerilor din MAPN care depășesc pensia aviatorului însă cu vechime completa.
      Cioaca asta pusa de tine e la fel ca cea a Olgutei Vasilescu când arata la tv pensia aluia fost magistrat militar cu 70000 lei.

      Ștergere
    2. ..si cam cit crezi tu ca Functioneaza un pilot pe supersonic...Haaa..???
      Poate ca te gindesti ca poate zbura si pe la 60 de ani cu burta mare si gusa atirnind ..ca un ..saf de post ..!!

      Ștergere
    3. Dacă nu mai poate zbura, deși ma înșel ca la 38-40ani nu mai poate, atunci trece la sol și face altceva pana face vechimea militara necesară sa obțină o pensie maximă..
      Dacă dar nu pleacă la 40 ani, cu ordonanța, ia o căruță de bani compensatorii cam 30 solde de pilot plus vre-o 5 pentru cei 15 ani militar.... Apoi pilotează la civili ca acolo poate, mai ia și de acolo o alta căruță de bani și când apoi se plânge ca are pensie militară mică... O sa mai ia una civilă pentru ce a muncit după, tot de aviator, sau ce a mai lucrat el...

      Ștergere
  17. @monteoru 16 decembrie 2020, 09:03
    La : "Cine stie ce au avut in cap cei ce au venit cu ideia ca gradele profesionale sa fie echivalate cu grade militare?".
    La demilitarizarea politiei trebuia sa "consume" tone de hirtie si j'de mii de ore/om munca pentru "a-i da afara pe politistii militarizati" si sa-i reangajeze ca politisti civili... Pentru a evita aceste "cheltuieli" au adoptat "sopirla" cu echivalarea gradelor...

    La : "Noi emitem numai ipoteze.".
    Daca prezentarea articolelor din statutul militarilor privind acordarea gradelor (unde nu apare ca acordarea gradelor se poate face si prin echvalare)... deci daca acest lucru este "ipoteza"... atunci...

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu echivalarea gradelor e grava.Hartia suporta orice...Mai grav mi se pare clivajul ,evident dupa decizia ccr de ieri cu taxarea neconstitutionala,dintre membrii institutiilor statului pe de o parte si popor pe de cealalta parte.S-a ajuns in situatia in care acest popor nu mai este protejat de institutiile create de el,pentru el...Va intreb pe domniile voastre,cat va mai dura acest "fanariotism" modern?

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu intra in obiceiul meu sa vorbesc mai mult decat trebuie.Greseala de a vorbi odata mai mult decat trebuie pe blogul Pasaricii de noapte a fost speculata de diversi pitifelnici cand am gandit diferit de ei.
    Dece nu sunteti de acord ca legile in Romania au si norme de aplicare?Chiar credeti ca totul este de domeniu cunoaterii publicului larg?
    Stim noi ce statut au IPJ-urile la razboi?Stim noi organigrama IJP la razboi?Noi uitam ca nu am avut acces la tot iar cei care am avut la ceva este de domeniu trecutului.
    Nici macar politistii nu stiu dece gradele lor profesionale devin grade militare.Cert este ca actiunea lor sindicala in anumite momente ne-a cazut bine.Fac imprudenta sa va spun ca intr-o perioada am lucrat cu ei pe pozitie de forta atat cand erau militieni cat si politisti.Afirm ca pe perioada cat au fost militieni o duceau bine spre foarte bine iar cand au devenit politisti viata lor s-a complicat.Nu le plang de mila dar in acest moment e mai bine in MApN ca viata decat in politie.Cu pregatirea lor pur militara politistii nu au ce cauta in MApN.E bine ca militarii sa-si vada de pregatirea lor iar politistii de a lor.Meciul Steaua_Dinamo nu ajuta .

    RăspundețiȘtergere
  20. Asa ca o gluma.Dece nu vedeti un fost politist dupa pensionare domn adjutant sef la nevoie,specialitatea politie la nevoie a MApN devenit domn la politia militara?
    Cat timp membri CCR sunt numit politic si nu prin vot popular nu va asteptati la apararea intereselor populimii.
    Pui lupul sa renunte la hrana lui? E o aberatie.
    Decand se stie Avocatul poporului numai al poporului nu a fost.Ce interese ale poporului a aparat Iancu sau Ciorbea? La ce va asteptati dela o numire politica?

    RăspundețiȘtergere
  21. Se adusese (si) pe'aici vorba despre faptul ca prin "lupta" politistilor s-au adus "beneficii" si pentru militari...
    Deasemenea se mai vorbise si despre oug 75/2020 "lansata" special numai pentru politisti... dar aplicabila acum si militarilor...

    Ce zice acea oug 75/2020:
    - se acorda (retroactiv, deci contra Constitutiei) niste sporuri disparute in 2010
    ---- sporul de fidelitate - numai politistii il au; spor pentru studii superioare; spor pericol deosebit; spor complexitatea muncii... Ultimele 3 sporuri le primesc relativ putini (si militari si politisti)... Foarte multi politisti vor primi sporul de fidelitate...

    Sa vedem efectele:
    - militar si politist porniti de la aceleasi solde/salarii in 2016
    - in iun.2017 se majoreaza soldele de functie numai la militari - crestere de total solda de vreo 8-9%... avantaj militari
    - in oct.2017 se majoreaza salariile de functie numai la politisti - crestere de total salariu de vreo 5-6% ... inca avantaj militari
    - din feb.2017 (prin oug 75/2020) se acorda sporul de fidelitate tuturor (la procentele valabile din 2017 pina'n prezent) - crestere de total salariu de pina la 19%... s-a dus dracului avatajul militarilor... De retinut - majorarile se platesc retroactiv din ian.2017! S-au dus dracului si "beneficiile" obtinute de militari prin actiunile politistilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sporul de fidelitate despre care vorbiți dvs este de maxim 20% la valoarea salariului de funcție din 2009.....si majoritatea pensionarilor aveau deja 15%.sau chiar 20..
      Cei care au intrat în politie în 2000, 2005, aveau deja 10 %, 5% doar cei din 2010 nu au avut...
      5% înseamnă aproximativ 100 lei brut la nivelul 2020 actualizat și 10% cam 200 brut... În 2017 erau cu 25% mai mici pentru ca la 1 ianuarie 2018 a fost crescut tot salariul brut la toată lumea inclusiv la militari...
      Așa că procentul ala spus de dvs 19 % este fals... Diferența de salarii între polițiști și militari nu mai este atât de mare datorită sumelor care se acorda în fiecare an ca diferența între salariul de funcție din 2018 și salariul de funcție 2022 cu tot cu gradație, spor apărare 7,5,. Cu cât salariul de funcție din 2018 a fost mai mic cu atât sumele primite au fost mai mari iar salariile aproape s au egalizat, ba chiar s ar putea ca militarii sa fi depășit pe polițiști pentru ca la MAPN sun mai multe funcții de comandă..

      Ștergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Anonim 16 decembrie 2020, 19:33
    La : "Sporul de fidelitate despre care vorbiți dvs este de maxim 20% la valoarea salariului de funcție din 2009.....Așa că procentul ala spus de dvs 19 % este fals... ".

    OG 38/2003
    Articolul 2
    Poliţiştii au dreptul lunar la un SALARIU DE BAZA, COMPUS DIN: salariul pentru funcţia îndeplinită, salariul pentru gradul profesional deţinut, gradatii, sporul pentru misiune permanenta şi, după caz, indemnizaţia de conducere şi salariul de merit.
    Articolul 6
    Pentru activitatea desfăşurată ...politistilor li se acordă un spor de fidelitate de până la 20% din SALARIUL DE BAZA, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului de interne."

    Soldele militarilor (sa zicem "echivalenti" unor politisti) erau si sint inca mai mici (si) din cauza acelui spor de fidelitate...
    Din 2019 s-a marit numai acel conglomerat denumit cuantum compus al SF, nu si celelalte elemente... deci zisele dvs. cu "egalizarea" iar sint pe dinafara...

    Astea insemnind ca procentul spus de mine nu este fals... ba chiar este "subestimat" pentru politistii cu multe-multe sporuri! Si mai insemnind ca_cam vorbiti din auzite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar va dați cu presupusul..
      La 1 ianuarie 2018 sa mărit la polițiști tot salariul brut cu toate elementele din el (salariu de funcție,gradație, grad, spor de condiții grele și toxicitate, salariu de comandă, și toate sporurile pe baza de pontaj care se calculează din salariul de funcție. În salariul de funcție o parte mică o reprezinta sporul de fidelitate, v am dat exemple mai sus cât ar fi creșterea în anul 2020 pentru cei care nu au avut sporul respectiv la maxim în 2009. Sporul de pericol era deja la toți polițiștii la maxim, iar sporul pt studii superioare se acordă doar la subofițeri și la nivelul 2020 a crescut salariul de funcție cu măreață suma de 90 lei.
      La militari au fost aceleași creșteri, mai puțin sporul de fidelitate dacă nu l au avut.
      Asa ca nu știți nimic dar va dați cu părerea.
      PS. Nu este nevoie sa repetați texte din postarea mea sau a celor care scriu pe aici, treceți doar simplu răspuns pentru...
      Mai citiți, mai documentați-vă și apoi postați.

      Ștergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Lenovi 16 decembrie 2020, 22:03
      La : "Pana la urma beneficiază si altcineva in afara de politisti de oug 75? ".
      Conform l.280/2020 (de aprobare a oug 75/2020) trebuie sa bemeficieze si militarii..

      La: "Acum primesc sau nu ceva retroactiv din 2017...".
      Cititi sporurile care se "revitalizeaza" la mos alecu16 decembrie 2020, 18:23...
      Pompier fiind ... sporul de fidelitate se acorda NUMAI politistilor... Nu stiu cum ati fi avut acel spor pina in 2009!...

      Ștergere
  25. Moș Alecu, ar trebui să te bucuri ca ți-am făcut puțin trafic de comentarii și accesări... Dacă ma uit la subiectele anterioare postate de dumneata vad ca nu prea se înghesuie nimeni pe aici.
    Și nu uita sfatul meu.
    Când răspunzi cuiva poți sa i răspunzi direct la comentariu sau dacă postezi alt comentariu poți simplu ca te adresezi direct celui căruia îi răspunzi cuun @ în fața.. 🤣 🤕😂😎😱

    RăspundețiȘtergere
  26. TOT IRELEVANTE....DATI CLIK SI VA ARATA MAI MULTE!

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=832305620888762&set=pcb.832305677555423&__cft__[0]=AZW0SfbSHurslPL6tXUtRWRbMlnTb5cL8_tJY0c-JD4sgKezZT3XzK4W0sFetONJu3uEJU8_RlDf0A0xGvLRb-_uxkTOCVHYXiHlQRYSxrQvLrXXPjiv2HHXflT55BLydJF02kcu_V6h404jWWNvj8aVk_fr3hbC2VqbW5T3aLU9eQ&__tn__=*bH-R

    RăspundețiȘtergere
  27. @Burebista 17 decembrie 2020, 00:04
    La : "Moș Alecu, ar trebui să te bucuri ca ți-am făcut puțin trafic de comentarii și accesări... ".
    Trafic (si accesari multe) faceti la cei care va instiga la injuraturi si la aiuritoare interventii in justitie! Aici (ca si pe facebook) neocupindu-ma cu asa ceva... spusele mele nu au atractivitate pentru populime!

    La : "Și nu uita sfatul meu.".
    Ce ma "dixtreaza" sfaturile tineretuluii care crede ca el a descoperit apa calda!
    Băbăiete... cind eu bîntuiam net-ul, tu inca făceai cercetari pentru descoperirea hoțului care furase gaina din Răscrăcănații din Deal!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Anonim 16 decembrie 2020, 22:00

    La : "Aparatul central nu erau polițiști. Nici cei de la UM 962 sau 2si un sfert cum știi mata..
    Aia au avut grade militare mulți ani după 2002...".

    Ahaaaa! Deci, la acele entitai, statele de organizare prevedeau functii de militari, nu de politisti! Si au fost schi,bate statele de organizare mult mai tirziu... de atunci prevazind functii de politisti!
    Asa se explica si de ce personalului Ministerului agriculturii (sa zicem) nu i-au fost aplicate prevederile l.360/2002!
    Păi zi asa, neicușorule"!

    La : "Dar comentariul maistrului militar de la MAI nu l ai văzut? El are voie sa fie militar un rezervă?".
    A fost militar in perioada 1988-2002! De atunci este, si va ramine politist civil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost anulate școlile militare făcute de mine in cadrul MAPN ?

      Ștergere
  29. @Anonim 16 decembrie 2020, 21:39
    La : "Iar va dați cu presupusul......................................".

    Băiatu', discutia era despre salarizarea pina-n l.153/2017! Acolo's diferentele discutate!
    Ceea ce a facut l.153/2017 pina'n prezent este o incercare de eliminare a acelor diferente!
    Nu se stie ce va mai fi cu l.153/2017 in 2023 (cind ar fi trebuit sa se elimine o mare parte din diferente)... Chiar daca l.153/2017 va mai "trai" pina'n ian.2013 sint sigur ca baietii vostri vor gasi caile de a reface diferentierea din 2017!

    RăspundețiȘtergere
  30. @ANALIST 20 decembrie 2020, 12:43

    La : "Au fost anulate școlile militare făcute de mine in cadrul MAPN ?".

    Nu!
    Pentru aia vi s-a ACORDAT gradul militar de MM!
    Pina in 2002 ati fost inaintat in grad (grade militare). Din 2002 vi s-a echivalat ultimul grad militar (avut atunci) cu un grad profesional de civil! Ulterior vi s-au acordat alte grade profesionale...pina ati ajuns comisar sef!
    La incetarea raporturilor de serviciu vi s-a ECHIVALAT gradul profesional (detinut atunci) cu un grad militar... nu vi s-a ACORDAT acel grad militar...
    Cititi L.80/1995... dvs. NU SINTETI COLONEL!
    Ce dracu pregatire militara de colonel aveti???
    Puteti sa planificati, sa organizati si sa conduceti actiunile de lupta ale unei brigazi de infanterie/tancuri/etc.???
    Cel mult puteti (ca MM de auto) sa conduceti o grupa de soldati (mecanici si electromecanici) de reparatii auto la un batalion!...
    Lasati-o dracului cu dorinta asta de a fi considerati militari pentru a "merita" sa primiti PENSII MILITARE!
    Nu e nici o problema sa primiti PENSII DE STAT (cu acelelasi elemente si procedura de calcul ca si pensiile militare).
    Problema este ciudatenia acordarii de PENSII MILITARE unor civili!

    RăspundețiȘtergere