Invatatorii continua emiterea de prostii primite cu bratele deschie de enoriasii lor!
Invatatorii continua promovarea prostiilor emise de enoriasii lor, fara a le corecta, fiind astfel de acord si cu acele prostii!
Din multele prostii emise de invatatori cu pretentia de adevaruri definitive, prostii luate drept litera de lege de cei care se uita’n gura invatatorilor ca la izvorul cunoasterii supreme:
- 1) ...”pentru a nu face eroarea de a calcula solda de funție corespunzătoare gradației ci solda de funcție corespunzătoare gradației 0”.
----- art.11/an.VI/l.153/2017 spune: “Articolul 11...(4) Intervalele de timp în funcție de care se acordă cele 7 gradații, precum și procentele corespunzătoare acestora, calculate la solda de funcție...avută... la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație SI INCLUSE IN SOLDA DE FUNCTIE... sunt următoarele:
a) gradația I - de la 3 la 6 ani - și se determină prin majorarea soldei de funcție... prevăzut la cap. I din prezenta anexă cu cota procentuală de 3%, rezultând cuantumul nou al soldei de funcție...; (***in continuare la fel pentru toate celelalte gradatii***)
----asta insemnind ca SF care se foloseste pentru calculele urmatoare in stabilirea soldei lunare este SF in care AU FOST INCLUSE GRADATIILE... nu SF gradatia 0
- 2) “După recalculare nu se mai precizează că se păstrează în plată cuantumul mai avantajos.
Art. 111 din actuala lege a pensiilor militare privind cuantumul mai avantajos s-a aplicat recalculărilor trecute, potrivit art. 109 și 110.”.
----- in Plx 199/2020 este prevazuta si modificarea art.11/l.223/2015 cu textul: “In situatia in care se constata diferente intre cuantumul pensiilor recalculate si/sau actualizate si cel aflat in plata, se pastreaza in plata cuantumul mai avantajos beneficiarului”
----- asta insemnind ca invatatorul da verdicte fara sa fi citit amendamentele in cauza
- 3) “Să fie clar pentru toată lumea, sporul OMM s-a aplicat la pensia militară,încă de la reglementarea lui, in baza L 80/1995, nu în baza legilor care au reglementat pensiile militare, fie Decretul 214/1977, fie L 164/2001, 119/2010/ 263/2010 sau 2223/2015.”
----- D.214/1977 nu avea o acea prevedere deoarece nimeni nu se gindise, cu 19 ani in urma, ce va fi stabilit in l.80/1995
----- l.164/2001 nu avea o acea prevedere deoarece urma sa se elimine, din l.80/1995, prevederea acelor sporuri devenite anacronice din 2000... asa cum facusera si judecatorii si procurorii (care avusesera si ei spor la pensie datorat detinerii Ordinului Meritul Judiciar)
----- l.119/2010 avea acea prevedere: “Art. 5. -...
(3) La cuantumul pensiilor prevăzute la art. 1 lit. a) sau b), stabilite ca urmare a procesului de recalculare, se aplică prevederile art. 11 teza a III-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările si completările ulterioare.
----- l.263/2010 avea (indirect) o acea prevedere: “Articolul 196 La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:... r) prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 11 alin. 1 şi 2, din Legea nr.80/1995 ...”. Neabrogindu-se si alin.(teza) 3 – cea referitoare la sporul pentru OMM/SOSP
----- mai mult... HG 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune clar: “Art. 70. -...
(4) La cuantumul pensiei corespunzător stagiilor de cotizare în specialitate, stabilit potrivit prevederilor legii, se aplică dispozitiile art. 11 alin. (3) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările si completările ulterioare.”.
----- deci invatatorul iar vorbeste pe gaura camasii...
- 4 Pensionari mai vechi se pling de pensiile lor mici... Apar frecvent pensionari mai tineri care le cer sa nu se mai plinga pentru ca au primit solde/salarii compensatorii (*corect se spune PLATI COMPENSATORII*), solde compensatorii care nu se acorda si celor mai tineri...
Baietii acestia tineri, formati la “scolile” invatatorilor cu stiinta de legi pina la genunchiul broastei, nu stiu ca:
----- plati compensatorii s-au acordat numai disponibilizatilor in baza og 7/1998. Cei care iesisera la pensie anterior nu erau disponibilizati... dar pensiile lor tot mici sint...
----- plati compensatorii s-au acordat NUMAI celor care nu indeplineau (la disponibilizare/trecerea in rezerva) conditiile pentru a primi o pensie, sau nu optau pentru a primi pensie. ... deci nu tuturor, cu atit mai putin celor care primisera pensie.
----- OG 7/1998: “Articolul 8(1) Cadrele militare cu o vechime în serviciu mai mica de 20 de ani pot trece în rezerva, la cerere, sau pot fi trecute în rezerva de către Ministerul Apărării Naţionale ca urmare a nevoilor de reducere şi de restructurare a armatei, beneficiind de o plata compensatorie*) neimpozabilă, corespunzătoare vechimii în serviciu, al carei cuantum este de:
Articolul 9 De drepturile prevăzute la art. 8 beneficiază şi cadrele militare disponibilizate cu o vechime în serviciu de 20 de ani sau mai mult care nu optează pentru pensionare în condiţiile art. 6.
----- asta insemnind ca baietii habar n-au despre ce-i vorba iar invatatorii, la fel de nestiutori, ii lasa sa bata cimpii!
Neoficial si de amploare mica, restructurarile au inceput din 1995.Reorganizare cu diminuare de efective..Crede-ma ca stiu ce spun.Cu toate ca nu am reprezentat obiectul og7/1998 m-ai determinat sa o citesc .
RăspundețiȘtergere.Atentie.Au primit compensatii inclusiv cei cu vechime de 30 ani dar care aveau varsta mai mica de 55 ani.Reciteste spre convingere.
Legea 80/1995 in forma initiala nu prevedea spor pentru OMM.Ea a fost completata ulterior.
Am constatat pe propria piele ca cei ce au redactat legi ale pensiilor militare incepand cu 2010 s-au specializat in a da la unii si a lua la altii.Deaceea trebuie cantarita orice completare sau modificare a legii.Habar nu am daca ce este propozabil sa intre in vigoare incepand cu 01.01.2021 imi aduce un plus comparativ cu pensia in plata.Nu doresc raul nimanui dar trebuie pus fiecare in parratica lui.Cu alte cuvinte generalul ca functie sa primeasca pensie de general si soldatul pensie de soldat.Nu sunt nici impotriva legii 263/2010 cu completarile ulterioare
@monteoru 15 noiembrie 2020, 01:06
ȘtergereLa : "Au primit compensatii inclusiv cei cu vechime de 30 ani dar care aveau varsta mai mica de 55 ani.Reciteste spre convingere.".
Da!
Dar la acestia suma era insignifianta fata de suma de la cei fara drept de pensie!
La : "Legea 80/1995 in forma initiala nu prevedea spor pentru OMM."
Ba prevedea!
De vazut Monitorul oficial 155/1995
http://www.monitoruljuridic.ro/act/lege-nr-80-din-11-iulie-1995-privind-statutul-cadrelor-militare-emitent-parlamentul-publicat-n-monitorul-oficial-6151.html
De vazut si http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame unde nu apare nici o modificare a art.11/l.80/1995!
La: "trebuie pus fiecare in parratica lui".
Cuantumul net minim nu scoate si nu pune pe nimeni in vreo patratica! Mai "da" ceva celor cu pensii mici pina cind, la recalculare, toti vor fi pusi in pătrățicile ocupate in activitate!
Exact dragă moșule!
RăspundețiȘtergereSintagma "CUANTUM NET MINIM", este o formulă abstractă, care NU IA NIMĂNUI NIMIC CI DOAR DĂ, exact cum ați spus dvs, "CEVA CELOR CU PENSII MICI, pînă cînd, la recalculare, toți vor fi puși în pătrățicile ocupate în activitate"!
Totusi acestei pensii minime,care are regimul juridic al unei pensii militare de stat se adauga omm?
RăspundețiȘtergere@Xman 16 noiembrie 2020, 01:48
RăspundețiȘtergereNu este "pensie minima"!
Este "cuantum net minim"!
Se propune sa aiba "regimul juridic al unei pensii militare" pentru a putea beneficia de indexarile prevazuta pentru pensiile militare de stat!
Nu se adauga sporul pentru OMM?SOSP... dupa cum nu se calculeaza folosind vechimea "completa" sau sporurile de care a beneficiat impricinatul.
OMM/SOSP....se adauga la prima -actualizare ..se zice !
Ștergere@CEZAR 16 noiembrie 2020, 10:35
RăspundețiȘtergereLa : "OMM/SOSP....se adauga la prima -actualizare ..se zice !".
Sporul pentru OMM/SOSP, impreuna cu "toate" vechimile si sporurile se adauga la recalculare. Pe urma se va adauga si la actualizari.
Se face o egalizare între pensionari,dar Recalcularile(etapa 2) se vor mai face?
RăspundețiȘtergereCred cã nu.Vor interveni j'de chestiuni care in doi ani va schiba totul.Miroase rãu de tot a prosteala,binenţeles,cine credeţi cã sunt prostiţii,cã de fiecare data,noi suntem 150.000 de snaopsn-isti.
@Anonim 16 noiembrie 2020, 14:34
RăspundețiȘtergereLa : "Se face o egalizare între pensionari...".
Presupunind ca va referiti la stabilirea acelui cuantum net minim...
Acel cuantum net minim se stabileste in functie de grad, functie, gradatii, vechime in serviciu... suficient de multe variabile care sa elimine egalizarea!
Plus ca cei care (in prezent) la aceleasi grade, functii, gradatii, vechimi in serviciu, au in plata cuantumuri mai mari ramin cu acelea.
La : "...Recalcularile(etapa 2) se vor mai face? Cred cã nu.".
Posibil!
Da' macar cei cu pensii (acum) mici vor fi primit (prin acel cuantum net minim) o suplimentare de venituri, iar ceilalti nu vor fi pierdut nimic (decit ceva din "gomoșenia" cu care se uitau la cei cu pensiile mult mai mici)!
La : "...cine credeţi cã sunt prostiţii,cã de fiecare data...".
Prostitii sint cei care, uitindu-se'n gura invatatorilor, ziaristilor si "specialistilor" asociatiilor, pun botu' la toate timpenile pe care le imprastie acestia despre acele amendamente...
Prostitii sint cei care nu-si pun mintea la contributie sa citeasca acele amendamente si sa vada daca, ei personal, pierd ceva!
Prostitii sint cei care cred toate cele ce le vad pe monitoare (inclusiv aici) fara sa verifice personal!
Cei pensionați după data de 15 09 2017 vor beneficia de sporul OMM adăugat peste cuantumul pensiei nete plafonate
RăspundețiȘtergereVedeti articolul postat azi...
Ștergere