(la si din cauza unei discutii continuate pe altundeva...)
@Neacsu A Marin La : “La cei in activitate au fost sporurile, indemnizatiile, cresterea functiilor, si alte artificii prin care au ajuns la venituri de 7-8000, fara sa creasca soldele.”.
Hai, las’o’ncurcata!
- “sporurile, indemnizatiile, cresterea functiilor, si alte artificii” n-au fost “inventate” in 2015-2017!
------ au fost “inventate” prin 2001-2003 si de-atunci se folosesc cu harnicie... intrind, asa cum le place unora sa spuna, in categoria “drepturilor cistigate”
------ nefiind inventate in 2015-2017 nu pot fi “invinuite” ca au fost folosite pentru compensarea scaderii puterii de cumparare...
------ nu pot fi invinuite ca ar fi folositoare la acea compensare si din cauza ca, din 2010, prin diferite acte normative, au fost (si sint) mentinute la cuantumurile din 2009...
------ (****acele solde de 7.000-8.000 nu sint generate de sporuri, Acele solde au aparut din 2018 dupa majorarea soldelor/salariilor cu 25% pentru evitarea scaderii soldelor nete ca urmare a trecerii contributiilor la angajati. Acele solde din 2018 insemnau solde de 5.400-6.100 inainte de majorarea SF cu 15% din iun.2017, bineinteles ca si inainte de majorarea cu 25% din ian.2018. *********)
------ cu solde continind acele “sporuri, indemnizatii, cresterea functiilor, si alte artificii” sint si multi pensionati inainte de 2017...
------ acestia fiind cei atit de mult invocati ca avind pensii mult mai mari decit “inaintasii” lor
------ acestora de ce sa li se “compenseze scaderea puterii de cumparare” prin doua cai (indexarea/majorarea din 2016 plus efectul, asupra pensiilor lor, a cresterii soldelor celor in activitate)... in timp ce celor in activitate, aceeasi compensare, s-a facut doar prin cresterea soldelor???????????
Ramine intrebarea: “De ce la cei in activitate acea "compensare" a scaderii puterii de cumparare sa fie (a fost) facuta numai cu majorarea din iun.2017... iar la pensionari sa fie facuta prin acea actualizare plus cea facuta prin indexarile anterioare (care sa se adauge la acea actualizare)??????????????????...”.
Ș‘o alta intrebare: de ce nu lupta sefii si “specialistii” asociatiilor pentru eliminarea sporurilor din baza de calcul, eliminarea timpeniei indexarii in paralel cu actualizarea pensiilor militare, eliminarea sporului pentru OMM/SOSP concomitent cu revenirea la procent de calcul de 80%-100%, aplicarea limitarii net la net la toate pensiile militare “noi sau vechi”???
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu