Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

25 aprilie 2020

"Știri" în neștire...

Circula, si face vilva, o stire despre "Miercuri, 22 Aprilie
O măsură reparatorie pentru pensionarii militari".
https://gov.ro/…/o-masura-reparatorie-pentru-pensionarii-mi…
Cu explicatii care mai de care mai savante si mai stiutoare!

4 comentarii:

  1. Mai degraba ar trebui discutat avizul dat de guvernul Orban pentru un alt proiect PNL:
    In sedinta de guvern din 15.04.2020 la proiectul PNL, B 416/2019, privind interdictia beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele condamnate pentru fapte de coruptie, guvernul a dat un aviz favorabil !
    Sa urmarim mersul acestui proiect, aprobat tacit de Senat in decembrie 2019( L 548/2019), inregistrat la CD cu nr.PL X 661/2019..!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leon 26 aprilie 2020, 10:13
    La : "Mai degraba ar trebui discutat avizul dat de guvernul Orban pentru un alt proiect PNL: In sedinta de guvern din 15.04.2020 la proiectul PNL, B 416/2019, privind interdictia beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele condamnate pentru fapte de coruptie, guvernul a dat un aviz favorabil !"

    Inteleg ca nu credeti ca in acea "stire" este vorba de spre sedinta de guvern din 22.04.2015, sedinta in care s-a aprobat proiectul de lege privind pensiile militare de stat (proiect care va fi devenit l.223/2015)!

    Sa vedem:
    - titlul “stirii” este : “Ședinte de guvern
    Miercuri, 22 Aprilie
    O măsură reparatorie pentru pensionarii militari”
    ----- prima fraza a stirii incepe cu : “Guvernul a aprobat, ASTAZI, un proiect de Lege prin care se revine, în privința pensi....”
    ----- sper ca sinteti de acord ca nici macar labaralii nu puteau spune ASTAZI (in 22.04.20) despre sedinta de guvern din 15.04.20

    - in acea sedinta de guvern s-a aprobat un PROIECT DE LEGE
    ------ dvs. vorbiti despre o PROPUNERE LEGISLATIVA
    ------ pentru aflarea deosebirilor intre cele doua documente... consultati Constitutia Romaniei

    - din tot textul “stirii” se intelege clar ca este vorba despre un proiect de lege care -------- “ înlătură, astfel, sursa majoră de nemulțumiri pe care a reprezentat-o revizuirea pensiilor militare din anul 2010.”,
    -------- “se revine la principiile de stabilire a pensiilor potrivit legislației specifice categoriilor de personal cu statut special din instituțiile publice de apărare, ordine publică și siguranță națională, în vigoare până la data de 01.01.2011
    -------- “Pensiile aflate în plată, stabilite în temeiul Legii nr. 263/2010, pentru cadrele militare trecute în rezervă în intervalul cuprins între 01.01.2011 și data intrării în vigoare a prezentei legi, se recalculează potrivit reglementărilor cuprinse în aceasta.
    -------- adica este vorba despre O NOUA lege a pensiilor militare... cea care va fi devenit l.223/2015

    **********Dvs. “actionind” intr-o bula populata majoritar de analfabeti functional (inclusiv “maestrul”) ar trebui sa nu va lasati prada tentatiei de a gindi conform definitiei categoriei : “una citim, p.ula intelegem!”*********

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Mos Alecu, si care este logica discutiei din aceste zile despre o sedinta de guvern din 2015 ?
      De aceea spuneam ca de actualitate ar putea fi sedinta de guvern din 15.04.2020 care a dat un aviz asupra unui proiect de lege ce propune eliminarea pensiei militare pentru un militar condamnat pentru acte de coruptie !
      Dar daca ramaneti in "bula" celor care le place sa jigneasca comentatorii, va las in plata Domnului si nu mai insist sa comentez pe acest blog !
      La Buna Vedere, dle Alecu..!

      Ștergere
  3. @Leon 26 aprilie 2020, 15:06
    La : "...si care este logica discutiei din aceste zile despre o sedinta de guvern din 2015 ?".
    Ca la multe "informatii" vînturate pe net... nu trebuie cautata o logica:
    - ori cineva (interesat sau nu) a dorit sa "aduca o veste buna" militarilor, mizînd pe credulitatea si pe lipsa de informare a acestora
    - ori, mai probabil, cineva a rostogolit pe net ceva care i s-a parut interesant, fara sa stie despre ce-i vorba

    La : "...proiect de lege ce propune eliminarea pensiei militare pentru un militar condamnat pentru acte de coruptie !".
    Labaralii, pentru ametirea populimii, promit orice ar fi pe placul acesteia!
    Aiureli... militarul sa nu primesca pensie in situatia condamnarii pentru "primirea de mita" dar sa primeasca pensie in situatia condamnarii pentru "infractiuni savirsite de militari"! Va dati seama cit de idioti sint promotorii propunerii legislative!

    La : "Dar daca ramaneti in "bula" celor care le place sa jigneasca comentatorii, ...".
    Cind am spus : "Dvs. “actionind” intr-o bula populata majoritar de analfabeti functional (inclusiv “maestrul”) ar trebui sa nu va lasati prada tentatiei de a gindi conform definitiei categoriei : “una citim, p.ula intelegem!", am spus ca dvs., nefiind in acea majoritate, ar trebui sa va pastrati "statutul" de neapartinator la acea categorie!

    RăspundețiȘtergere