Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

24 aprilie 2020

Imbucurare prematura

Senatul a adoptat, “tacit”, doua propuneri legislative de modificare a l.223/2015.
Este vorba despre l.38/2020 si l.120/2020.
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L38&an_cls=2020
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx…
Este vorba despre propunerile legislative despre care am mai vorbit...
*Nu mai dau adresele unde am vorbit deoarece facebuciul face alergie la prea multe adrese indicate in acelasi material*
Sint acele propuneri legislative ale unora dintre multele noastre asociatii... propuneri insusite de niste parlamentari... propuneri pline de năuceli!
Adoptare “tacita” inseamna ca acele propuneri legislative nu au fost discutate/votate/aprobate in plenul Senatului, si se considera a fi adoptate (la aceasta camera a Parlamentului) ca urmare a depasirii termenului fixat de Constitutie pentru discutarea lor.
In urma adoptarii “tacite” aceste propuneri legislative se trimit la Camera deputatilor... dar, pina azi 24.04.20 ora 16.00, inca nu au fost primite la aceasta camera!
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.lista…
Pentru cei imbucurati de feluriti maestri ca_cum_ca la Camera deputatilor vor fi trimise formele propunerilor legislative “imbunatatite” cu amendamentele aprobate prin unele comisii ale Senatului...
Nu!
Deoarece acele amendamente nu au fost aprobate, prin vot, de plenul Senatului... la Camera deputatilor se trimit formele initiatorulor!
Tot spun de multe ori ca, din mila pentru cei care se “adapa” de la izvorul de stiinta de carte al “maestrului”, explic si ce si cum!
Da’ncep sa ma cam satur de a le tot corecta timpeniile primite de la idolul lor!
Daca lor le e lene sa “ceteasca” legile, si sa-i dea peste bot “maestrului”... sa fie sanatosi!
Ultima, pina in prezent, prostie a cetateanului este : “Toate proiectele care prevăd actualizarea pensiilor militare se adresează în primul rând pensiilor mici, din simplul motiv că actualizarea se aplica la cuantumul recalculat cuvenit, nu la cuantumul în plată. In consecință, pensiile militare mari, ale căror creșteri sunt rezuultatul unor sporuri din baza de calcul, și nu al soldelor de funcție, vor fi stopate la nivelul actual, până când vor fi depășite de actulizări. “.
Băi, năucule, toate proiectele/propunerile de modificare/imbunatatire a l.223/2015 prin reintroducerea actualizarii pensiilor cu evolutia soldelor, au ca idee comuna mentinerea tuturor sporurilor in baza de calcul a pensiilor... Ca urmare cei care au avut sporuri in solde le vor avea si la actualizare. Adica acele pensii nu vor fi “stopate”... vor creste si ele. Crestere “proportionala” cu numarul si marimea sporurilor din baza de calcul!
Deoarece drumul de parcurs de aceste propuneri legislative prin Camera deputatilor este, inca, lung... nu-i nici un motiv de imbucurare pe termen scurt!
Mai ales ca aprobarea ambelor-amindurora acelor propuneri este imposibila din cauza de grave “nepotriviri de caracter”!

2 comentarii:

  1. Drumul scurt sau lung, la capatul lui ne asteapta ceva bun? Eu am citit L120, daca s ar adopta, eu am inteles c ar fi bine pt mine, iesit in 2018. Sper sa nu fi inteles gresit.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lenovi 25 aprilie 2020, 14:38
    La : "Drumul scurt sau lung, la capatul lui ne asteapta ceva bun? Eu am citit L120, daca s ar adopta, eu am inteles c ar fi bine pt mine, iesit in 2018.".

    Propunerea legislativa este prea plina de aiureli ca sa poata fi adoptata!...
    Dar... la noi ca la nimenea... ne putem astepta la orice!
    Incercati la :
    https://mosalecu.blogspot.com/2019/11/s-au-gasit-noii-salvatori-ai.html

    https://mosalecu.blogspot.com/2019/12/proiectul-gropan.html

    RăspundețiȘtergere