Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

07 aprilie 2020

Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm...

Multe lucruri se hotarasc la noi "dupa ureche"!...
Circula pe net informatia ca cheltuielile facute de guvernanti (de la toate nivelele), la vreme de stare de urgenta, nu sint supuse controalelor Curtii de conturi!...
Dracu stie daca nu cumva astfel de informatii sint luate "de bune" si de cei indrituiti sa faca astfel de cheltuieli in prezent... indemnindu-i sa-si bage "mînurile", pina la coate, in "borcanu' cu miere"!
Numai ca!...
- Cei care au "scris" oug 1/1999 (aia care stabileste cadrul general de actiune in cazul situatiilor de urgenta si de asediu), grijulii cu viitorul lor si al copiilor copiilor lor, au bagat un "Articolul 36
Deschiderea de credite în vederea efectuării cheltuielilor necesare pentru activităţile instituţiilor statului, legate de aplicarea măsurilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă pe timpul stării de urgenta sau a stării de asediu, nu este supusă controlului preventiv al Curţii de Conturi."
- Dupa un timp au venit altii si, prin l.453/2004 (de aprobare, cu modificari si completari, a oug 1/1999) au zis ca "40. Articolele 35 şi 36 se abrogă.".
Adica au pus capac la borcanu' cu miere, cheltuielile facute la vreme de stare de urgenta si de asediu revenind sub controlul Curtii de conturi!
Nu spun cine au fost "scriitorii" formei originare a oug 1/1999, si nici cine le-a dat peste mina prin l.453/2004... ca sa nu'nceapa ș'aici balacareala politicianista a sustinatorilor/detractorilor respectivelor formatiuni! Curiosii putind cauta si citi cele doua acte normative!
"Succesuri"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu