Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 martie 2020

Propuneri de'aiurea...

Va mai aduceti aminte de intilnirile grupurilor de specialisti/experti de-ai asociatiilor noastre cu diverse personalitati care le-au promis sprijin deplin.
(***Propunerile specialistilor/expertilor asociatiilor noastre fiind, in marea lor majoritate, lozinci si lectii de invatamint politico-ideologic”****).

Iaca c’un parlamentar s-a hotarit sa-si transforme promisiunile (pentru care este  laudat de mamă-mamă) in fapte palpabile  !
La cererile specialistilor/expertilor asociatiilor noastre, parlamentarul respectiv a introdus in circuitul legislativ  o propunere legislativa!

Propunere legislativa in deplina concordanta cu zicerea: “Prostii cerem, prostii ni se vor da!”.

gasim acea propunere legislativa  (cea din imagini).

Ce zice acea propunere legislativa:

-1) se aduc modificari la l.346/2006 (organizarea si functionarea MApN)

------ art.5, (1), 17 - pentru “asigurarea unui tratament nediscriminatoriu” al pensionarilor militari din diferite institutii... MApN sa “elaboreze legislatia nationala in domeniul pensiilor militare”
-------------- exact in aceasta idee (pentru asigurarea acelui tratament nediscriminatoriu), au fost emise cele 2 ordine comune (pentru recalculare si pentru intocmirea dosarului de pensionare)... rezultatul fiind ca CPS/M.A.I. a facut altfel decit celelate 2 CPS-uri... Adica... lozinca din aceasta modificare nu va rezolva nimic!

------ art.5, (1), 44 – MApN sa “gestioneze” statutul militarilor, drepturile si oblogatiile acestora
-------------- chestiune rezolvata de l.80/1995 (impreuna cu statutele politistilor “politisti”, si al politistilor de penitenciare)

------ art.7, (4) – CPS/MApN, Directia instantelor militare si Oficiul national Cultul Eroilor sa functioneze “in subordinea nemijlocita a ministrului apararii nationale”
-------------- prin art.7, (2) – Directia instantelor militare este, si in prezent, in subordinea nemijlocita a ministrului
-------------- prin art.7, (4) – CPS/MApN este in subordinea directa a ministului... Adica nu se modifica/imbunatateste nimic!

- 2) se aduc modificari la l.223/2015

----- art.16, (1), c) (nou introdusa) – militarii cu virsta standard implinita, cu 25 ani vechime, dar cu mai putin de 15 ani vechime in serviciu, au dreptul la pensie militara de stat de serviciu pentru limita de virsta... cu scaderea (cu cite 1%  pentru fiecare an sub cei 15) a BAZEI DE CALCUL!
------------ modificarea este, categoric, pentru/in favoarea celor “veniti in militarie“ pe vestita “filiera indirecta” ... “să mănîncă si gura lor o bucata de piine. Alba. Mare. Si unsa cu mult unt!”
------------- specialistii/expertii asociatiilor nu stiu ca respectiva situatie este, deja, prevazuta si rezolvata de art.26/l.223/2015
------------- probabil ca specialistii/expertii nostri s-au gindit la scaderea (cu cite 1% pentru fiecare an sub cei 15) a procentului prevazut la art.29/l.223/2015 (acel 65%)... da’ , la mintea lor, au cerut altceva...
------------ prin aceasta modificare (fara modificarea si a art.29/l.223/2015 pentru aceasta categorie) se va ajunge ca cineva (de pe “filiera indirecta”) cu vechime in serviciu (in militarie) de 2-3 ani, dar cu vechime (din civilie) mare,  sa aiba pensie militara foarte apropiata de militarul-militar cu vechime in serviciu de 30 de ani... la care se va adauga (bașca) si pensia cuvenita din civilie...

----- art.85, (1) – CPS/MApN se subordoneaza DIRECT ministrului...
------------ asta insemnind ca intre CPS si ministru pot sa mai existe 2-3-4... structuri ierarhic superioare, subordonate direct ministrului...
------------ baietii gindindu-se (dar iarasi nu le-a iesit) la subordonarea NEMIJLOCITA ministrului... Adica asa cum este formulat in l.346/2006.

“Frumoase” modificari... chiar daca inutile sau aiuritoare!
Bine’nteles ca, la pasarica pe bloaga, asteptarile “bucuracioase”-s  in toi!



Un comentariu:

  1. Mos Alecu, iar ti-l pui pe Dogaru'n cap..:
    http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/03/legea-brailoiu.html?m=1

    RăspundețiȘtergere