Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

12 ianuarie 2020

Promisiuni noi



Cineva, luptator pentru drepturile nedreptatitilor, ne informeaza ca a aparut un nou proiect de ordonanta pentru modificarea l.223/2015... https://www.facebook.com/MNB37/posts/750040868817871?__tn__=-R

Ni se zice ca acel document ar circula prin Ministerul Justitiei, primit fiind de la MApN, pentru formularea de opinii asupra lui.
Niste ciudatenii ne-ar putea conduce la ideea ca acel document este o făcătură pentru linistirea/calmarea impricinatilor:
- copie primita cu “mîzgălituri”/observatii cu creionul?... Observatii, de altfel, foarte “subțirele”...
- la Ministerul Justitiei (forul tutelar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor) sa se mai vorbeasca despre “functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor” cind, de peste 6 luni, acestia sint “politisti de penitenciare”???

Proiectul respectiv de ordonanta este proiectul analizat la   https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2657868477781039?hc_location=ufi
cu citeva mici adaugiri:
- detalierea acelei anexe care cuprinde “cuantumul de referinta” (acel cuantum “minim” pe care ar trebui sa-l aiba pensiile militare in functie de gradul functiei indeplinite de impricinat)
- intrarea, inca din dec. 2019, in plata a cuantumului de referinta pentru toate pensiile militare care se situeaza sub acel nivel

Sumele inscrise in acea anexa (cuantumul de referinta) fiind foarte “tentante” pentru multa lume, precum si “promisiunea” intrarii in plata inca din dec.2019, au facut sa apara o multime de “euforizati” care nu mai contenesc cu laudele la adresa proiectului de ordonanta si a “fauritorilor” lui!
‘Euforizatii” uita vremurile cind “combateau cu mînie proletara” pensiile obtinute de cei care avusesera IC si SM, elemente de salarizare la care ei nu avusesera acces (din motive strict legate de posibilitatile personale)... acum convenindu-le ca, din burta, li se vor recunoaste in pensie (prin acel cuantum de referinta) sporuri pe care nu le-au avut (si nici nu le-ar fi putut avea) niciodata... Cum dracu se va simti un comandant de batalion cind se va vedea “vecin” de cuantum al pensiei cu un oarecare “ofiter cu numar”????

In concluzie: șădeti blînzi!
“Burtificarea” modului de stabilire/recalculare/actualizare a pensiilor, precum si efortul bugetar pe care l-ar presupune aplicarea acestui proiect de ordonanta, il fac, mai mult ca sigur, un candidat cu reale perspective de a ajunge la cosul de gunoi!





2 comentarii:

  1. "De menționat faptul că deși aparent proictul este mai… puțin darnic decât cel recent introdus la Senat de deputatul Lupescu și Senatorul Mocioalcă, are mai multe șanse de reușită, pentru că :

    Este introdus sau promovat de guvern, deci va avea avizul ministerelor asigurat.
    Este susținut de partidul de guvernământ, și este greu de crezut că nu va fi susținut de celelalte partide, mai ales în lumina ultimelor evenimente militare din Orientul Mijlociu.
    Este mai realizabil, cerând un efort financiar mai redus.
    Este adevărat, discrepanțele nu se vor nivela dintr-o dată, e nevoie de timp pentru ca aplicând progresiv și repetat măsurile propuse, să se apropie cât de cât pensiile.

    Este adevărat, multe obiective sunt cam îndepărtate și vor fi mulți care nu vor apuca să le vadă aplicat"...by Neacsu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singurul "euforizat"... mai sint si altii care vorbesc ca sa nu taca, exact pe principiul "curaj, găina, că te tai!"

      Ștergere