Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

20 decembrie 2019

Propuneri, propuneri, propuneri (2)...

Trebuie sa ridic mina si sa recunosc ca am gresit!
La postarea anterioara am spus: "Totusi semnalez ceva “de rîsu’ curcilor”... vedeti (la coada proiectului... prima fotografie prezentata) punctul 17! Cine intelege cum se va aplica acea propunere este pe deplin indreptatit sa primeasca Premiul Nobel!".... fara sa detaliez la ce ma refeream!
Despre ce-i vorba?
La acel pct.17 din acel proiect de lege se doreste a se spune ca se abroga, din oug 57/2015, oug 59/2017 si oug 114/2018, articolele care se refera la pensiile militare de stat!
Proiect ajuns la Senat (nr.B586/2019)
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b586&an_cls=2019&fbclid=IwAR0GY8ly5Vyw2BCfStrwALzKLJ4WFbRAa4VlVOXeK7oExlBHT8dQklZaXzM
Se abroga acele articole fara a se spune nimic despre "respectarea prevederii constitutionale, preluata si in Regulamentele Parlamentului, privind "măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței."".
Asta inseamna ca nu se spune nimic despre ce se intimpla cu pensiile (recalculate sau stabilite) timp de peste 4 ani in baza oug 57/2015, si nu se spune nimic despre ce se intimpla cu pensiile stabilite timp de peste 2 ani si jumatate in baza oug 59/2017...
Deci ... Premiul Nobel pentru cine intelege cum se rezolva problemele/efectele "generate" de acele ordonante care se abroga!

2 comentarii:

  1. Sa speram ca nu se va interpreta ca si cu cei 5% din 2016, la MAI s-au acordat iar la MAPN si SRI ( la CPS ma refer) nu. Pai ori e lege pentru toată lumea ori face fiecare cum îl taie capul!

    RăspundețiȘtergere
  2. La pct.17,au uitat så spunà si la lit."f"şi"h""se abrogà",ca la lit."g"!
    Altfel,nu se înţelege nimic.Cred cåeste o gresealà de redactare!

    RăspundețiȘtergere