Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

29 noiembrie 2019

Ia proiectu' nou, neamule!...

Continua “intrecerea socialista” (că_care produce mai multe proiecte de ordonante pe cap de locuitor) intre “grupuri de specialisti”, comitete, comiții si asociatii!

Noutate despre care, bineinteles, ni se spune ca este pe masa de lucru a tuturor ministrilor “de resort”... fiind vorba de citeva zile pina cind va fi aprobata de guvern!

In mare acest proiect de ordonanta este un amestec a unor prevederi din toate celelalte proiecte care au mai fost fluturate pe net...

In principiu acest proiect se limiteaza la “rezolvarea” unor probleme ale pensionarilor “in plata”, si renunta la actualizarea halucinanta prevazuta (in alte proiecte) pentru veniturile (implicit pentru pensiile) celor care au lucrat in entitati din afara MApN.

Proiectul aceste vorbeste despre:
- mentine timpenia indexarii pensiilor militare cu inflatia
----- nu “reintroduce” (la indexare) si acel 50% din cresterea reala a sal.med. pe ec.
----- reformuleaza art.59/l.223/2015 in asa fel incit (zic ei) in anul in curs sa se aplice rata med. anuala a infl. din anul precedent (nu din cel anterior anului precedent)
---------- acest lucru ar insemna ca in 2020 ar trebui ca pensiile militare sa se indexeze cu vreo 3,6% (cit va fi rata med. anuala a infl. in 2019)... nu cu 4,6% cit a fost rata med. anuala a infl. in 2018) ... Bine băbăieți!...
---------- cei care vedeti aceste lucruri spuneti-i si maestrului pasarică_că rata med. a infl. pentru anul anterior se cunoaste pe data de 10...13 ian. a anului in curs . Pe 10...15 ian.2020 ( din cauza de simbata/duminica) INS  va calcula, si va publica, rata med.anuala a infl. pentru anul 2019)

- reintroduce actualizarea pensiilor militare cu evolutia soldelor celor in activitate
------ amina, nu se stie de ce, aceasta actualizare pentru anul 2023
------ mentin formularea timpita cu “cresterea soldei de grad SI a soldei de functie”
---------- daca se mareste NUMAI una din cele doua... nu se face actualizare ... Iarasi “brava, băbăieți!”... dupa ce de-atitea ori vi s-a spus sa vorbiti despre “cresterea soldei de grad SI/SAU a soldei de functie”.
----- inventeaza o Anexa nr.2 la l.223/2015, anexa care sa cuprinda un “Cuantum de referinta – nivelul minim al pensiei unui militar conform gradului militar al functiei indeplinite...”
--------- nu ni se prezinta acea anexa (din cauza ca... ori nu meritam sa o cunoastem, ori nu i-a dus capu’ că_cum s-o faca
--------- acel cuantum ar fi stabilit pentru o vechime de 25 de ani
--------- pentru cei cu vechimi mai mici acel cuantum de referinta s-ar reduce proportional... dar pentru cei cu vechimi mai mari nu se face nimic

- sporul la pensie pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara s-ar adauga la procentul de calcul datorat vechimii...
---------  nu rezulta ca nu s-ar include in limitarea de 85%

- punctajele de pensie pentru stagiile de cotizare (munca in “civilie”), de dupa trecerea in rezerva, incluse in vechimea pentru pensia militara ar putea fi “transferate” la casele teritoriale (civile) de pensii
------ iarasi va fi mare “bucurie” pe capul M.Muncii care, prin Casa nationala de pensii, va trebui sa plateasca pensii pentru j’de mii de puncte de pensie, puncte de pensie pentru care nu mai contribuie nimeni in prezent

- incepind cu 01.01.22 ar trebui ca pensiile militare sa se recalculeze
------ iar la 01.01.23 ar trebui sa se actualizeze (dupa cum spuneau mai sus)...
------ recalcularea s-ar face cu soldele celor in activitate “in conditii identice/echivalente de functie si grad militar, sporuri indemnizatii si alte drepturi salariale...
---------- asta insemnind “ai avut sau n-ai avut, ti se baga de toate-n solda”...
---------- este o formulare tipica pensionarilor militari “juristi” si unor antrenori de fotbal – “Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!”.
------ soldele de la aceasta recalculare ar fi diferite fata de soldele care s-ar folosi la actualizarea din 2023, si urmatoarele...

Sa contabilizam si acest proiect la multele aiureli care trec prin mintea unora!




10 comentarii:

  1. De proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ce părere aveți? Ca s ar părea ca întra la vot miercuri. E vorba de modificarea art. 30 din legea 223/2015 prin care pensiile militare nu pot fi mai mari ca solda bruta din ultima luna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel proiect de lege (din 2018) a fost respins la Senat...
      Daca s-ar aproba... cheltuielile cu pensiile militare ar exploda! Nu stiu daca unele ambasade ar fi de acord ca banii cere le-au fost promisi sa fie cheltuiti cu pensiile!

      Ștergere
    2. Ați putea să detaliați de ce ar exploda? Știu cazuri în care pensiile de azi sunt și duble fata de solda de funcție. Au fost incluse în baza de calcul o sumedenie de sporuri, oscaruri.. Etc

      Ștergere
    3. Și altceva. Dacă eu am fost în concediu în ultima luna, se ia în calcul c am luat mai puțin în luna aia, sau e vorba de solda de funcție întreaga?

      Ștergere
  2. @Lenovi 2 decembrie 2019, 20:44
    La : "...detaliați de ce ar exploda? Știu cazuri în care pensiile de azi sunt și duble fata de solda de funcție. Au fost incluse în baza de calcul o sumedenie de sporuri, oscaruri.. Etc".

    Mai intii nu-i vorba doar de SF... in acel proiect este vorba despre "solda lunara".
    Si mai este vorba, in acel proiect, despre "stabilirea, recalcularea si ACTUALIZAREA pensiilor". Adica toate pensiile treb'e actualizate cu evolutia soldelor celor in activitate... inclusiv alea despre care vorbiti.

    Actualizarea s-ar face cu acele solde, cu limitarea la 100% (nu de 85%), la care s-ar mai adauga cei 20% pentru OMM/SOSP... adica pensii de 120% din ultimele solde aduse la zi.
    Din aceasta cauza pensiile (nete) de dinainte de 15.09.17 ar ajunge a fi mult mai mari ca cele de dupa 15.09.17 (o prima faza a exploziei)... ca urmare se va introduce si eliminarea limitarii "net la net" (a doua faza a exploziei).

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lenovi 2 decembrie 2019, 21:01
    La : "...Dacă eu am fost în concediu în ultima luna, se ia în calcul c am luat mai puțin în luna aia, sau e vorba de solda de funcție întreaga?".

    Se iau in calcul veniturile REALIZATE (adica cele real incasate)...
    Nu va obliga nimeni sa "alegeti" lunile in care veniturile "incasate" au fost mai mici!
    **************
    Daca va referiti la "sistemul" de "actualizare" propus in proiect...
    Baietii scriitori ai proiectului "este", ca multi dintre scriitorii nostri de legi, habarnist...
    Ei, scriitorii, "nu stie" ca impricinatii au putut sa-si aleaga 6 luni din ultimii 5 nai... 6 luni cu veniturile cele mai mari! Ei, scriitorii, "hotaraste" ca actualizat=rea sa se faca cu veniturile din ultima luna - venituri, la multi impricinati, cele mai mici din cei 5 ani...
    Asa se'ntimpla cind scriitorii de legi e habarnisti, iar impricinatii nostri "pune botu' " imediat si se bucura!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ mos alecu
    Pazea! Pasarica a eliminat de pe bloaga toata elita si si-a tras grupa pregatitoare. Unul si unul in frunte cu furierul sef.
    Bulă specialist intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. @tigri 3 5 decembrie 2019, 14:03
    La : "@ mos alecu
    Pazea! Pasarica a eliminat de pe bloaga toata elita si si-a tras grupa pregatitoare. Unul si unul in frunte cu furierul sef.
    Bulă specialist intre ei.".
    ******************
    Mai intii...numele de "Nicu T.Avia", "mitica alaska", "maiag" (folosit "la deruta", concomitent cu adevaratul "maiag"), "anonim", "tehnocrat" (folosit inainte de a fi folosit de catre "tigri2" - motanelul cacacios), "brenda" (folosit inainte de aparitia actualei "brenda"), "Nicu Avia" (un al doilea cont de "facebuci"), "Avianyc" ("putulica dobitocul , dupa cum ii spuneam eu)- aceste nume iti spun ceva?
    **********************

    "Elita" - daca te referi la "haita de maidanezi" - s-a "retras" dupa ce retragerea mea i-a lasat fara "obectu' muncii"! Ei, nestiutori fiind, neputind emite decit "rîgîieli"! Iar aiurelile pasaricii neputindu-i "instiga" nici la rîgîieli!

    Nu-i nici o "grupa pregatitoare"... e un grup de fraieri pacaliti de "faima" pe care si-a "auto-creat-o" pasarica (prin conturi false care-l lauda)... A se vedea ca pasarica lanseaza cite o "gulguta" placuta urechilor populimii, populime care pune botu' si face sa i se invirta contorul accesarilor cu ziceri care mai de care mai aiurea... pasarica neintervenind in "dirijarea" discutiilor ci numai pentru "întartă-i drace"!. "Invirtire" a contorului care-i aduce "firfirei" pentru reclamele afisate!
    ...Se lauda pasarica cu j'de milioanele de accesari, fara sa spuna ca, magar fiind, a preluat accesarile de prin 2008-2009 ale formelor succesive ale blogului!

    RăspundețiȘtergere
  7. T 2+1 recte 4-1...
    Te facu unineuiralul de tot kk....hi..hi..hi..

    RăspundețiȘtergere