Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

06 august 2019

Nu stie, dar nu crede...


Vorbesc de vreo doi ani ca discutiile timpite despre coeficientii (de salarizare) a soldelor de functii ale militarilor sint total aiurea... Atita timp cit nu intelegeti modul de calcul a soldelor (cei care tot reîncălziți ciorba asta sleita)... vorbiti aiurea!
Prin multe locuri, pe unde se tot vintura ideea compararii "coeficientilor" pentru militari cu cei ai unor civili, am atras atentia ca MODUL de calcul a soldelor produce solde mult-mult mai mari decit acei mici coeficienti... Si ca acei coeficienti au fost stabiliti asa tocmai in ideea "majorarii" lor de catre modul de calcul a soldelor!
Am atras atentia inclusiv celui care se mira ca solda sefului SMAp ajunge la coeficient 14,0 din acel "amărÎt" coeficient al soldei de functie de 4,35!
Bineinteles ca respectivul se mira ca proasta'n tirg... ca_cum sa se poata asa ceva!
https://www.facebook.com/groups/1686473368235919/permalink/2331551023728147/
Bineinteles ca cetateanu' nu crede... desi, in multe locuri, am (I-AM) aratat "docomentul" oficial...
Nu crede pen'ca datele erau prezentate de Mos Alecu, care-i "dusmanul militarilor", n'așa!
Nu crede chiar daca acest lucru i s-a spus de reprezentantul DGFC/MApN!
Luati de-aici (inca o data) hăbăucilor:
Iunie 2019; solda neta = 17.195 -> solda bruta = 29.393.
S.Min.B.E. = 2.080 -> 29.393/2.080 = 14,1 (coeficient).
Asta in conditiile in care sporurile sint limitate la 30% din SF+SG+Grad.+S.C.da... Ba, mai mult, in conditiile in care sporurile, in acest an, sint limitate la max. totalul din 2018!

10 comentarii:

  1. Ca de obicei, raționamentul tău tâmp nu se bazează pe principii. Legea 153/2017 prevede salarii de incadrare, nu sporuri lucrative, pe care le are orice angajat. Gradul militar este al meu și este recompensat valoric în baza restricțiilor și impunerilor de catre stat al unui stil de viață auster pentru mine și familie.
    Așadar, statul să-mi aprecieze corect competența profesională cu un coeficient proprțional multitudinii atribuțiilor de serviciu îndeplinite în condiții de muncă grele.
    Deci, coeficienții de ierarhizare ai funcției nu-i amestecați cusolda de grad sau sporurile lucrative, pe care le au angajatii ca urmare a negocierii contractului individual de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dan B. 6 august 2019, 22:17
    Nu-i de mirare ca entitatea (civila) in care-ai lucrat a fost desfiintata ...Cu asemenea harababura in gindirea "sefului" ei nici nu se putea altfel!
    Pune mina si vezi cum se stabilesc soldele militarilor, si o sa vezi ca, pe cai mai intortocheate, se ajunge tot la niste "salarii de incadrare" specifice!

    Vezi ca "gradul militar" (si solda aferenta) nu ti le-a dat (si nu ti le plateste) mămițica ta la nastere! Ti-au fost date (si-ti sint platite) tot de catre stat ca o apreciere a competentei profesionale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost desființată pentru că Băsescu nu și-a plătit vreodată transportul aerian și nici rezervarea în staționare a aeronavelor, el neînțelegând că stând degeaba, există totuși costuri de mentenanță. Să mai spun ca respectiva companie a fost obligată de MApN la prestații aeronautice gratuite sau cu costuri ridicole? N-ai priceput că mă interesează de la puțin către deloc sporurile lui Ciucă? Singurul punct de interes pentru mine este coeficientul de ierarhizare foarte scăzut al funcției. Oricare angajat își poate negocia sporurile până ajung la 500% din salariul de încadrare, dacă are o motivație excelentă și un angajator potent financiar.

      Ștergere
  3. @Dan B. 7 august 2019, 21:07
    La armata-militara sporurile nu se "negociaza"! Sporurile se acorda la indeplinirea unor conditii clar definite de lege! Tot (si) la armata-militara "sporurile sint limitate la 30% din SF+SG+Grad.+S.C.da... Ba, mai mult, in conditiile in care sporurile, in acest an, sint limitate la max. totalul din 2018!".

    Acordarea de sporuri completeaza/suplimenteaza "veniturile" pentru "aprecierea competentei profesionale"!

    In acelasi procent, sporuri se acorda si la civili!
    La militari, inainte de aplicarea sporurilor, se face si aplicarea unei alte multimi de majorari! La civili acei coeficienti se pot "mari" (in total salariu) numai cu acel max.30%!

    Inca o data: coeficientul de 4,35 "produce", prin aplicarea regulilor specifice de stabilire a soldelor, solde de coeficient 14,1!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.antena3.ro/amp/cati-bani-castiga-de-fapt-militarii-romani-care-lupta-in-afganistan-485989.html&ved=2ahUKEwiAgquVk_XjAhWDqIsKHQTHADsQFjACegQIBhAB&usg=AOvVaw301vCfTZkA6nvMWAUFNHTh&ampcf=1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L.153/2017/anexa VI/art.71...
      Idioteii de ziaristi, ca si multi de-ai nostri de altfel, uita ca netul primit este doar 58,5% din sumele pe care le prezinta...
      Pensiile acelor impricinati se vor stabili cu o baza de calcul definita de l.223/2015/art.28,(4)!

      Ștergere
  5. @Mos Alecu, in link ul de mai sus nu este vorba de pensii, ci despre veniturile nete in MApN, si este posibil ca veniturile maxime din Tabel sa fie a celor detasati in afara tarii si nu neaparat pentru Gr.Ciuca..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veniturile din tabel sint ale personalului MApN/Structurile centrale. https://www.mapn.ro/organizare/index.php
      V-am dat si adresa unde puteti gasi "salarizarea" celor care "lupta" in strainezia... Nu va luati dupa spusele "pițifelnicilor" din presa!

      Am adus vorba despre pensii pentru a va aminti (?) ca pensiile lor vor fi cu alte baze de calcul!

      Ștergere
  6. Moşul este şi defectiv de genul masculin.
    Corect:
    -coeficienţii(de salarizare) ai soldelor de funcţie. Mergea cu ierarhizare
    -modul de calcul al soldelor

    RăspundețiȘtergere
  7. @Huhu Rezea 10 august 2019, 12:44
    La : "Moşul este şi defectiv de genul masculin.
    Corect:
    -coeficienţii(de salarizare) ai soldelor de funcţie. Mergea cu ierarhizare
    -modul de calcul al soldelor".

    Exact asa procedeaza cei care, nemaiducîndu-i mintea la fondul problemei, s'agață de "mărunțișuri" de forma... punind intrebari de genul "da' de ce n-ai șapcă?"

    La prima liniuta... da!
    Dar... nu "mergea" cu "ierarhizare" pen'ca nu mai prevede legea!
    Legea (153/2017) vorbeste numai despre "coeficienti" (eu punind in paranteza si rolul acelor coeficienti)...
    Numai "redactorii" de la an.IV, "Diplomatie" (copiind textele din legile anterioare) vorbesc despre "coeficienti de ierarhizare a functiei"... nicidecum de "coeficienti de ierarhizare a salariului de functie"

    La a doua liniuta...da!
    Desi s'aici poate fi "calculare" A soldelor...

    Ramine cum am stabilit: cind n-ai argumente "pe fond", bag-o p'aia cu "de ce n-ai șapcă?"

    RăspundețiȘtergere