Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

15 iulie 2019

Miniștri, fătuci și pițifelnici

Un ministru arunca "pe piata" o lozinca!
Imediat sar fatucile si pitifelnicii din presa si maninca de-a material de excretie de-ti vine sa-ti iei lumea'n cap!
Sa vezi ce va fi la gura lozincarzilor din asociatiile "noastre"! Cei cu "pensiile militarilor sint pensii de serviciu ocupationale"!
*************
Pentru cei care, macar "de'amorul artei", vor sa stie ce si cum...
In Romania "se ezista" urmatoarele tipuri de pensii:
- pensii din sistemul public de pensii - cele care se acorda marii majoritati a celor care au muncit cîndva si cîtva in viata lor
- pensii DE SERVICIU - magistrati, aviatori civili, functionari parlamentari, diplomati, personalul Curtii de conturi, grefieri
- pensii militare de stat - militari, politisti, penitenciaristi, SRI, SIE, STS, SPP,
-----in acest sistem se acorda: 1) pensii militare de stat de serviciu ("pentru limita de virsta"); 2)pensii militare de stat de invaliditate; 3)pensii militare de stat de urmas
- pensii ale avocatilor
- pensii ale membrilor unor culte religioase
- pensii ale notarilor
In Romania inca nu exista PENSII OCUPATIONALE. Aceasta categorie de pensii ar fi acordata de unii angajatori fostilor lor angajati; fondurile acestei categorii de pensii fiind realizate din contributiile angajatorilor si ale angajatilor, Aceste PENSII OCUPATIONALE acordindu-se cumulat cu pensia din sistemul public de pensii.
Tot in Romania... o parte din contributiile pentru pensiile din sistemul public se "dirijeaza" pentru realizarea unor fonduri DE PENSII obligatorii administrate privat... Deocamdata nu exista legea care sa reglementeze modul de acordare si marimea acelor pensii platite din "fonduri obligatorii administrate privat". Acestea fiind cunoscute si sub numele de "Pilonul 2 de pensii".
Tot in Romania... unii cetateni pot (si o fac) sa plateasca niste contributii pentru asigurarea unor pensii PRIVATE. Acestea fiind cunoscute si sub numele de "Pilonul 3 de pensii"
Inca o data: pensiile militarilor nu sint nici pensii DE SERVICIU si nici pensii OCUPATIONALE! Sint pensii militare de stat!

8 comentarii:

  1. https://www.gds.ro/Bani-afaceri/2019-07-09/peste-1-000-de-romani-au-primit-pensie-si-din-pilonul-ii/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va mai luati dupa mass-media! Incercati sa gasiti sursa primara/oficiala si indreptatita sa emita informari!
      Incercati la https://asfromania.ro/publicatii/rapoarte-de-piata
      (vedeti ca nu s-au platit pensii private - nici la pilonul 2 si nici la pilonul 3 - ... peste tot se vorbeste despre "plata activului net").
      Nu s-au platit PENSII PRIVATE!
      Recititi l.411/2004! (Inca) nu exista o lege a pensiilor private
      S-au platit (restituit dupa retinerea comisioanelor si a eventualelor penalitati) sumele existente in conturile respectivilor.
      Acei "pensionari" care au primit ceea ce se acumulase in conturile lor pot fi si cu pensii anticipate/anticipate partiale (deci cu dreptul de a primi pensie privata la implinirea virstei de 65 de ani)...

      Ștergere
  2. @Mos Alecu, cred ca aveti dreptate, s-au restituit sumele depuse, celor care au iesit la pensie de invaliditate si urmasilor celor decedati, posibil si celor pensionati anticipat; deoarece si militarii au contribuit la pilonul 2 de pensii in perioada 2011-2015, esteposibil sa-si fi recuperat sumele depuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii militari nu au participat la fondurile de pensii administrate privat.
      Militarii care au participat la aceste fonduri... au participat din 01.01.13.
      A se vedea oug 98/2011 si oug 29/2012... Nu-mi amintesc daca nu s-o fi emis vreo alta ordonanta care se "amine" participarea si dupa 01.01.13.
      Au primit (daca au cerut) "activul net" cei din cele trei situatii: pensionati, invalizi, decedati... Ceilalti vor primi (daca vor cere) atunci cind se vor incadra in una din cele trei situatii!

      Ștergere
  3. @Mos Alecu, intr-adevar, militarii a caror identitate constituie informatie clasificata, nu au participat la Pilonul 2 de pensii( Art.II din OUG.nr.98/16.11.2011), iar pentru ceilalti militari in activitate s-a prelungit pana la 31.12.2012, termenul de optiune pentru aderarea la un fond de pensii administrat privat conform OUG.nr.29/2012..!

    RăspundețiȘtergere
  4. @MosAlecu
    Mai adaugati și indemnizatiile pentru ziariști, sportivi, artiști, arhitecți etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. @M 17 iulie 2019, 22:11
    La : "Mai adaugati și indemnizatiile pentru ziariști, sportivi, artiști, arhitecți etc.".
    Alea nu-s pensii! Sint "altaceva"!
    Asa cum sint si indemnizatiile de merit pentru activitate sportiva, stiintifica, culturala, sau indemnizatiile pentru artistii liber profesionisti.
    Tot "altaceva" sint si indemnizatile pentru limita de virsta ale parlamentarilor, primarilor/viceprimarilor, presedintilor/vicepresedintilor consiliilor judetene...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Altceva" da, dar tot bani în portofel. Un 50% spor la pensie cum e la ziariști e mișto, nu?
      Sincer? Poate să îi spună specială, de serviciu, de stat, indemnizație, zeciuială sau hodoronc-tronc important e până la urmă cât îți intră în buzunar.

      Ștergere