Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

20 mai 2019

De la I.C.C.J. ...

La adresa https://www.facebook.com/groups/1686473368235919/permalink/2278565182360065/
se gaseste ceva de la Inalta Curte de Casatie si Justitie!
Acel ceva este o Decizie a ICCJ prin care actiunile in justitie ale impricinatilor, pe tema primirii ajutoarelor la trecerea in rezerva, introduse dupa intrarea in vigoare a l.153/2017, sint considerate/solutionate ca fiind "prematur introduse".
Aceasta Decizie completeaza o Decizie anterioara prin care si actiunile (tot pe tema ajutoarelor la trecerea in rezerva) introduse inainte de intrarea in vigoare a l.153/2017 sint considerate/solutionate tot ca "prematur introduse".
Ș'acuma vin frumusetile:
- deja au aparut hotariri de-ale tribunaleleor care considera/solutioneaza actiunile impricinatilor ca fiind "prematur introduse"
- deja au aparut hotariri de-ale curtilor de apel care desfiinteaza hotaririle tribunalelor (care fusesera favorabile impricinatilor) tot pe considerentul ca fusesera "prematur introduse"
- deja au aparut hotariri de-ale unor judecatorii care "intorc" hotaririle unor tribunale prin care se solutionasera favorabil actiunile impricinatilor... tot pe motivul ca actiunile fusesera "prematur introduse"... Acest fenomen se soldeaza cu obligarea impricinatilor sa restituie sumele primite ca ajutoare la trecerea in rezerva (prin hotarire judecatoreasca).
- este foarte posibil ca, in viitorul apropiat, sa se inmulteasca hotaririle de genul celor de mai sus ale curtilor de apel si ale judecatoriilor
- este foarte posibil ca, pentru viitor, sa apara un efect "pervers": toti cei care au avut actiuni (pe tema ajutoarelor la trecerea in rezerva), si ale caror actiuni au fost "solutionate" ca "prematur introduse" sau intoarse (din acelasi motiv), sa nu mai aiba nici o posibilitate de a primi acele ajutoare... Asta din cauza ca nu vor mai avea posibilitatea sa deschida din nou actiuni pentru acele ajutoare...(*Codul de procedura civila :Articolul 431
Efectele lucrului judecat
(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeași calitate, în temeiul aceleiași cauze și pentru același obiect.".
----- nu este nici o bucurie ca, la cei cu hotaririle favorabile intoarse, sa li se retina 1/3 - 1/2 din pensie pentru restitirea ajutoarelor primite rpin hotariri judecatoresti! Hăbăucii (asocia-tii si "pe persoana fizica"), care au "pedalat" pe convingerea tuturor pe ideea ca-si vor obtine drepturile in instante, ii vor avea pe constiinta!
----- pentru cei cu actiunile in curs de judecare ar fi posibilitatea retragerii acelor actiuni, stiind ca vor fi solutionate ca fiind "prematur introduse"... Astfel avind posibilitatea sa introduca o acea actiune atunci cind va disparea suspendarea acordarii acelor ajutoare. Deocamdata acordarea acelor ajutoare este suspendata pina la 31.12.2021! Poate ca, cei mai tineri, vor prinde si vremea cind acea suspendare va disparea!

8 comentarii:

  1. Două chestiuni care nu sunt prezentate corect.
    1. Decizia nr.20 din 20.05.2019, nu vorbeşte de prematuritate, ci de inadmisibiitate , care e o chestiune diferită.Fără a discuta de motivele acestei decizii, pot spune deja dinainte de fi publicată motivarea-considerentele, că e vorba de o prostie inventată, cică sesizarea nu e o "problemă reală de drept". Hai sictir, jigodiilor, nerespectarea normelor de tehnică legislativă este neconstituţională, adică e o problemă mare. Aşa a spus CCR. Mai bine spuneaţi că respectaţi ordinul ministrului TT cu referire la acţiunile care au efecte asupra bugetului.
    2. Nu se poate aplica art.431 în cazul constatării prematurităţii. Acţiunea se reintroduce atunci când nu mai e prematură.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La : "Decizia nr.20 din 20.05.2019, nu vorbeşte de prematuritate, ci de inadmisibiitate ...".

      Eram sigur ca, prin cele spuse de mine, voi stirni musuroaiele avocățelărești!
      Decizia 20/2019 spune ca este inadmisibil sa pretinzi ca, dupa intrarea in vigoare a l.153/2017, actiunile (pe tema ajutoarelor la trecerea in rezerva) nu mai sint "prematur introduse"... adica, pe direct, asa cum am spus eu!

      La : " Nu se poate aplica art.431 în cazul constatării prematurităţii".
      Nici n-am spus ca, obligatoriu, se va aplica acel articol... Am spus ca este posibil ca vreo instanta mai habotnica sa-l aplice!

      Ștergere
    2. Cu respect, nu este loc de interpretări aiuristice, este vorba de o decizie prin NEPRONUNŢARE pe fondul sesizării CA Cluj, fiind declarată inadmisibilă pe excepţie- adică la verificarea dinaintea "fondului", ICCJ a hotărît că e inadmisibilă.Care este motivul, dacă el este prevăzut de CPC sau cum afirm eu că instanţa va zice(din motive cel puţin dubioase) că nu e o probemă reală de drept, rămâne de citit în MO la publicare peste câteva luni. Această decizie nu rezolvă nimic, iar cei care se aşteptau ca ICCJ prin completele de dezlegare să repare ceva sunt naivi.

      Ștergere
  2. http://www.scj.ro/1093/Detalii-jurisprudenta?customQuery%5b0%5d.Key=id&customQuery%5b0%5d.Value=149428

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai sus se face vorbire despre 2 lucruri Diferite!
    De aici si neintelegerea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mosule!
    Mergi sa votezi la europarlamentare si referendum?

    RăspundețiȘtergere
  5. Boicot referendumul sasalaului !
    Vivat PSD.ALDE..victorie zdrobitoare i n alegerile din 26...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mosule!
    Dumneata pari om serios.
    Sper sa mergi la vot, asta inseamna ca ne intereseaza cine va reprezenta Romania in Parlamentul european si ne pasa si de Justitie.

    Huhureaza amabila indeamna la boicot, o atitudine iresponsabila.
    Militarii sunt patrioti si cetateni responsabili.
    Pasarica amabila este manipulatoare dar nu-i merge cu militarii.

    RăspundețiȘtergere