Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

11 aprilie 2019

Ca la "de-a baba-oarba"

S'ascute lupta intre asociatiile noastre, si'ntre ele si toti cei care, "pe persoana fizica", ii mai intreaba de sanatate!
*Prin "asociatii" intelegindu-se cei din frunte...*
Că_care-i mai reprezentativa, că_care are mai multa dreptate, că_care'a tradat interesele militarilor!...
Că fiecare are remediul imbatabil... fara sa scoata macar un cuvintel despre care'ar fi acel remediu! Că toti ceilalti cer prostii... fara sa scoata macar un cuvintel despre ce cer ceilalti!
Iar noi, populimea, trebuind sa-i credem pe cuvint... ca las'ca stiu ei ce-i bine pentru noi, ca de aia's sefi!
Da' este unu' care ne spune tot adevaru' ! Un "adevar" atit de neadevarat incit te'ntrebi de unde dracu le scoate?
Iacătă ce aflam:
"Am verificat .... o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat.
Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”.
Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a celor care au facut carte inainte de anul 2000, pentru ca inteleg prea multe si nu este cazul.".
Proiectul respectiv se gaseste la https://www.senat.ro/Legis/PDF/2019/19L150FG.pdf
Despre ce-i vorba?
- Nu se refera numai la SGP... se refera la toti cei trecuti in rezerva, din motive neimputabile lor, care, la data trecerii in rezerva, nu au beneficiat de pensie din cauza neindeplinirii conditiei de virsta...
- In forma actuala a l.223/2015 un impricinat poate beneficia de reducerea virstei de pensionare (datorita activitatii in conditii de munca deosebite de cele normale) NUMAI la data trecerii in rezerva. Daca, la data trecerii in rezerva, chiar si cu reducerea virstei de pensionare, nu avea virsta "calculata"... nu primea pensie. Pensie putind primi abia NUMAI la implinirea virstei stabilite de lege... fara reducere.
- Prin acest proiect de lege se propune ca impricinatii respectivi sa beneficieze de reducerea virstei de pensionare chiar si dupa trecerea in rezerva... In asa fel incit atunci cind implinesc virsta "redusa" (mult dupa data trecerii in rezerva) sa primesca pensie militara de stat...
- Adica nimica-nimicuța din adevarul care ne fusese prezentat!
Sa nu credeti ca la ăilalți situatia'i altfel!
Numai ca ei tac!... Nu ne mai spun ce prostii le trec prin cap! Populimii i se furnizeaza numai lozincile "fundamentale", populimea trebuind sa aplaude si sa sustina!

8 comentarii:

  1. Eu nu aplaud si nu sustin nici-o organizatie din asta..de doi bani !
    Deocamdata am incredere in Dragnea si Olguta si ma bucur pentru ca au dat pentru inceput un semnal cum ca ca burtile verzi ..albastre ..azuriii..etc..au cam fost EXCLUSE de la masa celor care vor hotarai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti au inghetat pe aici ..??

    RăspundețiȘtergere
  3. In situatia in care FACTORUL POLITIC-CIVIL..se inspira de pe acest blog !
    ------------------------------------------------------------------------------
    Repet o propunere care zic eu ca ar fi deosebit de fezabila si ar face lumina si curatenie in acest nemaipomenit si intentionat facut ..hatis al pensiilor militare..
    CALCULUL PENSIEI IN CONCORDANTA CU FUNCTIA ALEASA (a nu se confunda cu gradul..care-i de doi bani ) cu un ecart si ajustata cu vechimea in serviciu astfel:
    1. EX.Maior intre ...si intre...ajustata cu vechimea in serviciu.
    2 Lt.col ..intre si intre ajustata cu vechimea in serviciu...
    Si asa mai departe
    La ce rezulta sa se adauge PENSIA CONTRIBUTIVA PLATITA + Ordinul Meritul Militar care este statuat de Statutul cadrelor !
    Sa se analizeze foarte serios Cuantumul cel mai avantajos...
    Eu opinez pentru DESFIINTARE sau ramanerea in vigoare pana intr-un anumit cuantum ..4000 sa zicem
    In acest fel se rezolva si problema celor cu VECHIMEA MICA ..dar care au iesit pentru restructurarea armatei cu OG.7
    Acum nu-i plangeti ca nu aveti de ce !! TOTI TRAIESC PE UN CUANTUM AVANTAJOS ..obtinut pe niste legi si conditiuni dubioase si cam IMORALE...
    Daca nu se elimina cuantumul avantajos ...situatia va ramane CA LA INCEPUT...VOM AVEA LEGE NOUA-DAR PENSIONARI PLATITI PE VECHILE SI ABERANTELE LEGI....
    Bineinteles ca situatia prezentata in urma unor simulari facute - de factorul politic atentie ..nu te diversi GUSATI.de prin ministerele vizate poate sa fie amendat ..imbunatatit etc.....
    Am ZIS..!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si, pe urma, iar o sa țipi ca si-a aranjat numirea pe functie superioara exact in vederea pensionarii!
      Si, pe urma, iar o sa țipi, ca lt.col.-cdt.B.- are pensie apropiata de lt.col.- ofiter (cu numar) la logistica diviziei...

      Ștergere
  4. OBLIGATORIU VIZIONATI ACEASTA ADRESA ! VETI INTELEGE CATA DREPTATE AM !

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208517482174517&set=a.3537876225553&type=3&eid=ARDa8CZ-m_RurDwXlFJBq3mHmRZh6A871JqgWlVMNEUpDn2LO86yr82T3_EbCq5QooKgVWYdUY2zoX2j&ifg=1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus spuneai ceva despre "pensie ajustata cu vechimea in serviciu" si cu gradul avut in activitate... Nu mai pune botu' la toate manipularile lozincarde!...

      Ștergere
  5. Nu inteleg ..ce vrei de fapt ..?
    Asta-i parerea mea ..

    RăspundețiȘtergere
  6. luni, M spunea...
    @Hubu Rezea - "Eu zic să punem STOP discuţiilor despre o nouă lege a pensiilor militare sau trecerea pensiilor militare pe contributivitate."
    Corect! aprilie 15, 2019

    ===================================
    Cum isi arata indivizii adevarata fata ...
    SA NU SE SCHIMBE NIMIC...caci lor le convine !
    Au facut pe sub scaune ..ca hotii.L-223...ne-au bagat in mocirla in care suntem...dar lor le convine au prins ..smantana .
    LEGE NOUA CU SAU FARA CONTRIBUTIVITATE
    ACUM POLITICUL HOTARASTE..mai bine zis OLGUTAAAAAAAAAAA

    RăspundețiȘtergere