Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

06 martie 2019

Hai la "contribuțeală", neamule...

Se vorbeste mult despre "bunaciunea contributelii" pentru pensiile militarilor!
Că... dac'ar fi pe contributeala pensiile militarilor ar fi mai mari!
Ne spune Radio Erevan: Asa-i!
Toti cei cu pensii de serviciu (judecatori si procurori, grefieri, diplomati, personalul Curtii de conturi, aviatori civili, functionari parlamentari) sint niste dobitoci ca accepta pensii de serviciu (calculate pe aceleasi principii cu ale pensiilor militare de stat), si nu cer si ei sa fie "mutati" la contributeala!
Din tabelul de mai jos se vede ca pensiile lor de serviciu (rubrica "Total") sint (mult) ne-convenabile fata de pensiile care li s-ar cuveni pe contributeala (rubrica "Cota suportata de la BASS")!!!!!!!!
*****************
Cu modul de calcul a pensiilor "contributioniste" (la militari) din 2011, cu elementele goprizate (la unii), cu adaugarea la pensii si a "punctelor" obtinute (si recunoscute) in civilie... pentru unii "recalculati" pe l.223/2015 se poate ca_"contributeala" sa fie mai avantajoasa!
Da' pentru cei iesiti la pensie pe l.223/2015 nu se ezista o astfel de posibilitate! Acestia nu se pot "orienta" decit pe datele din tabelul pensiilor de serviciu!
Pensionari militari "mai vechi": daca vreti "sprijinul" celor inca in activitate nu le bagati pe git aiureli pe care ei le stiu ca sint aiureli!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu