Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

07 martie 2019

"(In)succesuri" facute uitate...

Am spus de multe ori ca "apelarea la justitie" nu-si are rostul pentru motive de intelegere si interpretare lozincarda a legilor!
Interpretind lozincard legile, multe din asociatiile "noastre", precum si asociatii/formatiuni "neutre" care-si propun "ajutorarea" pensionarilor militari, impreuna cu multe din sindicatele celor in activitate, garanteaza "succesurile" care se vor obtine in justitie...
Bineinteles ca "succesuri" obtinute la unele situatii sint popularizate cu surle si trimbite... dar darimarea acelor succesuri este trecuta sub tacere pen'ca nu face bine la cresterea numarului de cotizanti sau de contributori la bunastarea avocatilor...
Este la moda la cei in activitate, dar si la pensionari, chestia cu solda de functie la nivelul s.min.b.e.
Unele tribunale dau cistig de cauza acelor cereri datorita faptului ca unii judecatori nu inteleg principiile salarizarii militarilor/politistilor...
Iacata ca sint si judecatori care inteleg acele principii si le spun impricinatilor: "Șădeți blînzi! Solda de functie nu este aia din dec.2009. Este aia in care sint incluse si fostele SM, ID, Sp.confident., Sp.fidelit, etc.! Iar aceasta "noua" solda de functie este mai mare ca s.min.b.e.!"...
Pentru convingere cititi "SENTINTA CIVILA Nr. 1847/2018" a Tribunalului Cluj (care da dreptate impricinatului) si "DECIZIA CIVILĂ NR. 180/2019" a Curtii de apel Cluj care respinge cererea aceluiasi impricinat...
http://www.rolii.ro/hotarari/5b359672e490092c0e00002d
http://www.rolii.ro/hotarari/5c808752e49009b80f000044

(***La ambele adrese: dati click pe "Nu sint robot", apoi pe "Continuare"***)

9 comentarii:

  1. @mos alecu, si daca SF+SM+ID+.., are o valoare sub s.min.b.e. de 1450 lei, in acest caz ar fi posibil sa se castige si la CA ..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Leon 7 martie 2019, 19:53
      La : "... si daca SF+SM+ID+.., are o valoare sub s.min.b.e. de 1450 lei, in acest caz ar fi posibil sa se castige si la CA ..?".
      Da!
      Numai ca nu este cazul la pensionari!
      Acestia au avut SF mai mari (conform gradelor avute la pensionare) care, impreuna cu SM, ID,... etc. faceau SF-ul "nou" mai mare ca s.min.b.e. de la data pensionarii...
      Au fost astfel de situatii (cu SF sub s.min.b.e.) in 2016-2017 la SGP... situatii care s-au rezolvat prin acordarea s.min.b.e.... Rezolvare care a produs "iritarea" subofiterilor, maistrilor si chiar a unor ofiteri la inceput de cariera; acestia fiind depasiti la venituri de SGP... (a se citi, daca ati uitat "reactiile" de atunci, acelasi interviu al finatistului de la MApN).

      Ștergere
  2. Ridica-te, Iosife, si vorbeste!
    Sau ai inceput sa intelegi ca lozincareala asociatiilor nu-i buna de nimic, decit de colectat cotizatii de la fraieri???

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cel cu mintea de gaina... La chestia cu "furtul majorarii cu 5% (din 2016) de la actualizarea pensiilor (cu majorarea SF din iun.2017)"...

    Spune-i idolului vostru (a celor citiva cu minte de gaina care ati mai ramas pe-acolo) ca:
    "Articolul 60
    (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad...și/sau solda de funcție...în procentele stabilite la art. 29, 30 și 108 și în funcție de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie astfel:
    a) potrivit gradului militar...și a mediei soldelor de funcție...îndeplinite în 6 luni consecutive,...
    b) în funcție de gradul militar...și media soldelor de funcție/salariilor de funcție deținute în cele 6 luni alese ...".
    Deci singurele elemente care se au in vedere la actualizare (cu evolutia soldelor) sint:
    - vechimea din ultima decizie
    - media soldelor dupa majorarea SF si/sau SF
    - procentele de calcul (care rezulta din vechime) avute tot in ultima decizie
    Atit! Nimic mai mult!
    Că o alta CPS a acordat, la actualizare, si acea majorare din 2016... e din cauza de legi aplicate a la Garcea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cele ce spune pe-acolo, baiatu' nu numai ca are mintea de gaina... da' mai e si deranjat la bibilica!...

      Ștergere
  4. Mosule, Te-am Intrebat(pe mail), Daca are ROST sa Dau In Judecata Ptr Neactualizarea Soldei de Grad?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O armata f slaba decit tracane vrajeli ieftine si atit daca mai traia gral Cheler nu se atingea nimeni de nici o pensie.Care vrea se baga peste militari trebuie lege sa nu se mai atinga nimeni de nici o pensie militara sa le spunem noi la politicieni cum e sa stai de la 14 ani in armata si toata tineretea in slujba patriei si pe urma vine un taranoi ca dragnea si o naimuta ca olguta si face pensiile praf.

      Ștergere
  5. @Alexcta 11 martie 2019, 10:48
    La : "Mosule, Te-am Intrebat(pe mail), Daca are ROST sa Dau In Judecata Ptr Neactualizarea Soldei de Grad?"

    Nu am primit nici un e-mail privind "darea in judecata"!
    Si nici pe messenger-ul facebook nu ati trimis nimic!

    Nu a fost (nu este prevazuta in lege) nici o "actualizare a soldei de grad"... in afara de actualizarea cuantumului SG din cele 6 luni la nivelul datei de 01.01.16!

    Daca, cumva, la data trecerii in rezerva aveati un grad diferit de gradul avut in cele 6 luni alese... va prezint raspunsul dat altui impricinat in acea situatie : "La: "...daca eu am trecut in rezerva maior este legal ca decizia sa fie calculata pentru gradul de capitan?".
    La decizia de recalculare se folosesc elementele din cele 6 luni alese. Adica si solda gradului avut in cele 6 luni!
    La decizia de actualizare (cu majorarea SF din iun.2017) ar fi trebuit sa foloseasca SG pentru gradul militar avut la data trecerii in rezerva.(art.60, alin (1), lit.a)/l.223/2015)
    Daca mai sinteti in termenul de 30 de zile de la primirea deciziei de actualizare... faceti contestatie.
    Daca ati depasit acel termen faceti cerere de revizuire (art.65/l.223/2015)."

    "Darea in judecata" este un procedeu cu durata mare de desfasurare... incercati mai intii cu o cerere de revizuire in baza art.65/l.223/2015!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am făcut contestație în termen!

    RăspundețiȘtergere