Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

27 februarie 2019

Amendamente la oug 114/2018

Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului a dat aviz favorabil la proiectul de lege pentru aprobarea oug 114/2018.
Aviz la care a admis si o serie de amendamente la oug 114/2018... amendamente care se refera la unele probleme de interes pentru militari. Amendamente initiate de senatorul Gabriel-Beniamin Les.
https://www.senat.ro/legis/PDF/2019/19L011ca6.pdf
Cei care au furnizat datele necesare pentru "fundamentarea" si redactarea respectivele amendamente continua "obiceiul" scrierii legilor "pe genunchi"!
De interes (imediat) pentru pensionari ar fi introducerea unei actualizari a pensiilor militare cu evolutia soldelor de grad ale celor in activitate.
Trecind peste faptul ca solda de grad reprezinta un ceva foarte mic in compunerea soldei/bazei de calcul... apar probleme in aplicarea amendamentelor...
- in anii in care va trebui aplicata atit actualizarea cu SG cit si indexarea pensiei... care operatiune se va efectua mai intii:
----- actualizarea pensiei cu diferenta de SG si, apoi, indexarea pensiei astfel rezultate, sau
----- indexarea pensiei si, apoi, adaugarea diferentei de SG stabilita prin procentul de calcul a pensiei
- pentru cei pensionati dupa 15.09.17 (la care se aplica limitarea "net la net"), in anii in care va trebui aplicata atit actualizarea cu SG cit si indexarea... situatia este la fel cu cea de mai sus, aparind, in plus, si obligativitatea ca netul pensiei indexate si actualizate (cu majorarea SG) sa nu fie mai mare ca netul bazei de calcul (cu SG majorata) careia i s-a aplicat "indexarea"...
De ce au fost scrise asa acele amendamente?
Naiba stie!... Efectele vor fi ca, iarasi, prevederi din lege vor fi aplicate dupa cum le va intelege si va voi sa le aplice fiecare CPS!

2 comentarii:

  1. egea 223/2015 este o lege discriminatorie si CLAR neconstitutionala, deoarece la aceeasi vechime si aceleasi conditii de munca ca militar aceasta lege face diferente grosolane si abuzive privind varsta de pensionare intre militari activi si militari ajunsi rezervisti desi o viata au muncit identic. La militari si politisti ajunsi rezerviști nu se mai iau in considerare grupele de munca avute ca șa nu poata primii pensie anticipata sau la limita de varsta

    RăspundețiȘtergere
  2. NU .... NU legea nu este discriminatorie daca se aplica in forma initiala

    RăspundețiȘtergere