Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

18 ianuarie 2019

Efectele salariului minim...

Informindu-se (numai) dupa spusele fătucilor ș'ale pițifelnicilor din presa, multa lume umple net-ul cu aiureli!...
Iar cind rolul de "răspîndaci" de informatii (asa zis) corecte este asumat de catre autoproclamati "cunoscatori"... iti vine sa-ti iei lumea' cap!
Este un cineva care-si pune intrebari "existentiale" de ce se stabilesc solde (??) in 2019 in functie de salariul minim brut garantat in plata de 2.080 si nu se foloseste nivelul s.min.b.e. de 2.350 (cel pentru cei cu studii superioare)...
Dupa ce una dintre asociatiile "noastre" ar fi obtinut "promisiunea" (???) actualizarii pensiilor militare cu evolutia soldei de grad a celor in activitate... au aparut "profeti" care ii imbarbateaza pe impricinati, spunind ca soldele de grad (ale celor in activitate) vor fi stabilite pe doua categorii : in functie de s.min.b.e. de 2.080 la cei fara studii superioare si in functie de s.min.b.e. de 2.350 la cei cu studii superioare!...
Amindoua situatiile de mai sus fiind fara baza... guvernul hotarind ca toate drepturile si obligatiile stabilite in functie de s.min.b.e. se calculeaza fata de nivelul de 2.080 lei!
HG 937/2018 : "Art. 2. -În aplicarea prevederilor art. 164 alin. (12) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2019, toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii se determină prin raportare la nivelul de 2.080 lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu