Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

19 noiembrie 2018

Respectul si onoarea care trec prin portofel

Se strofoaca unii din "lumea pensionara militara" ca "aminarea realizarii actualizarii" (*cu inflatia) pensiilor militare pina la 31 decembrie a fiecarui an ar insemna ca vor primi "actualizarea" de la 01 ianuarie a anului respectiv...
Formularea din oug 96/2018 este atit de criptata incit s-ar putea crede si asa...
Numai ca alte elemente ne duc cu gindul la alta varianta: "realizarea actualizarii" facuta undeva pina la 31 decembrie inseamna ca se pune in plata de la acea data, nu de la 01 ianuarie a anului respectiv ...
Care-s acele "alte" elemente:
- prin oug 59/2017, pe linga pensiile militare de stat, au fost trecute la "actualizarea" cu rata medie anuala a inflatiei si unele pensii de serviciu (aviatori civili, diplomati, grefieri, functionarii publici parlamentari, personalul Curtii de conturi), precum si indemnizatiile pentru limita de virsta ale parlamentarilor. *Nu sint afectate pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor. Nu sint inscrise in oug 59/2017 pensiile de serviciu ale diplomatilor - acestea fiind actualizate, si pina atunci, cu rata medie anuala a inflatiei.
- prin oug 96/2018 NUMAI la pensiile militare de stat "realizarea actualizarii" se face intr-un termen pina la 31 dec. a anului respectiv (nu si la celelalte pensii "afectate" de oug 59/2017)...
- "actualizarea" cu inflatia a pensiilor din oug 59/2017 inseamna in anul 2019
------ pentru "civili" 515.711 lei/luna (6.188.532 lei/ an)
------ pentru cei din l.223/2015 (mai putin SRI) 7.186.710 lei/luna (86.240.528 lei/an)
https://adevarul.ro/…/pensiile-militare-trei-mai…/index.html
https://adevarul.ro/…/pensiile-fostilor-politist…/index.html
Adica pentru cei din l.223/2015 ar trebui sa se "consume" intr-o singura luna mai mult decit se "consuma" pentru ceilalti intr-un an intreg!
Ca urmare... prin oug 96/2018 se stabileste ca pensiile din l.223/2015 se vor "actualiza" numai pentru cite o singura luna pe an!
Ce grija si respect fata de militari!?!
Ne-ar "costa" prea mult aceasta grija si respect!
Totul pina la "portofelul" guvernului!

8 comentarii:

  1. 1. „prin oug 96/2018 NUMAI la pensiile militare de stat "realizarea actualizarii". Asta din cauza CPS MapN care a cerut expres acest lucru:
    “Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat a fost finalizat la data de 30 iunie 2018………,dar activitaţile de încheiere a unor situaţii şi acte aferente acestui proces sunt în derulare (contestaţii drepturi de pensie; stabilire urmaşi;etc.)………….În aplicarea acestei norme, (n.r. – art. 59 din L223) este necesară stabilirea unui termen pînă la care se poate realiza actualizarea pensiilor militare de stat, mai ales pentru situaţia sus-menţionată privind procesul de recalculare a pensiilor militare de stat , cu rolul de eliminare a oricăror greutăţi sau erori cu privire la termenul pînă la care se poate realiza actualizarea respectivă.
    Totodată, soluţia legislativă care se propune……………sprijină, clarifică şi eficientizează activitatea caselor de pensii sectoriale din sistemul de apărare……… prin faptul că acestea nu mai efectuează activităţi inutile dacă media anuală a inflaţiei a inflaţiei înregistrează valori negative şi nu mai angrenează în acest sens resurse umane şi materiale.”
    AIURITOR! Asta cu “activităţile inutile” e nemaipomenită,care or fi ele, activităţile consumatoare de resurse umane şi materiale spre exemplu la actualizarea-indexarea cu -1,5% în 2018 ?
    2. La următoarea rectificare MAI primeşte 100 milioane RON pentru pensiile poliţiştilor.Această categorie nu a beneficiat de actualizare în forma veche şi nu văd o explicaţie raţională asupra sumei necesare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 22 noiembrie 2018, 00:21
      La : "Asta din cauza CPS MapN care a cerut expres acest lucru..." .
      Si pe mine ma bate acelasi gind!

      La "extrasul" din expunerea de motive a oug 96/2018... era mai bine daca specificati sursa pentru cei care ar dori sa se documenteze...

      La : "AIURITOR! Asta cu “activităţile inutile” e nemaipomenită,..." .
      Asa-i!
      Introduceau -1,5 in calculatoare, acestea calculau si le spuneau rezultatul!
      Aici au totusi "umpic" de dreptate :
      - inainte de oug 96/2018 trebuia sa faca acea "actualizare, sa ia in evidenta (in calculatoare) rezultatele... rezultate pe care trebuia sa le foloseasca la "actualizarile ulterioare
      - acum, dupa oug 96/2018, acele calcule nu se mai fac (in situatia ratei inflatiei medii anuale negative) ... Acest lucru fiind bun si pentru impricinati: urmatoarea "actualizare" se va face la cuantumul de dinainte de "actualizarea" din 2018 (care, fiind negativa, ar fi "produs" o micsorarea a efectului acelei urmatoare "actualizari")...

      La 2. ...
      Efectul sporurilor "fara numar, fara numar" care, marind pensiile care se stabilesc acum, dau peste cap toate calculele prin care isi stabilisera nevoile de finantare a pensiilor politistilor...

      Ștergere
  2. La Senat este inregistrat proiectul de lege L 677/2018, pentru aprobarea OuG.nr.96/2018 si este insotit de "Expunere de motive ". Interes pentru noi prezinta Pct.VII din Sectiunea 2 a..!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Art. 59 si 60 din L223 sunt clare :(3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât și cele ale alin. (1), se aplică dispozițiile cele mai favorabile.In anul 2016 nu a avut loc nici o crestere a functiilor la activi, deci indexarea din 2016 trebuie aplicata nu ignorata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 23 noiembrie 2018, 08:52

      Inca o data si inca o data ...Art.60/l.223/2015 (nemodificat) spune clar ce elemente se folosesc la actualizare (actualizarea cu evolutia soldelor):
      - s-a majorat SG si/sau SF
      - se folosesc procentele stabilite de art.29, 30, 108
      - se foloseste vechimea din decizia de recalculare
      - se foloseste gradul militar de la data trecerii in rezerva
      - se foloseste media soldelor din cele 6 luni alese
      Unde scrie ca, la actualizare, se mai folosesc si alte elemente?

      Ștergere
    2. Da, totul e bine scris insa actualizarea trebuie facuta avand in vedere datele din 30.06.2017(din care se scade doar indexarea din 2017 ata si nimic mai mult), deci indexarea din 2016 trebuie luata in calcul, plus sofisticaraile cu solda de functie compusa samd

      Ștergere
  4. Domnule, celalalt A. a deschis iarasi subiectul indexarii din 2016. Cunosc opinia dvs., cum ca nu se poate lua in calcul si stiind ca sunteti incapatinat nu voi insista. Totusi, reflectati putin la ce spun in continuare. Am mai avut discutii pe expresia “prin exceptie”, nu vreti sa intelegeti ca procesul legislativ se supune unor reguli precise din L24/2000, fundamentarea proiectelor este obligatorie si de aici rezulta multe clarificari privitoare la deciziile cuprinse in actul legislativ emis. Aceste documente conexe, nu se publica in MO, dar au caracter de documente administrative.
    Pe scurt, luati decizia primita dupa recalcularea pe L223 si veti gasi ca la Elemente de calcul al pensiei exista elementul procent indexare majorare aferent anului 2016(probabil pt cei care au primit decizia de recalculare in 2017, exista si un element corespunzator indexarii din 2017). La deciziile de actualizare smecherii MapN nu mai trec nici maar elementul indexare 2016. Si ca sa merg pe logica dvs., ca art.60 nu lasa loc de alte elemente si ca indexarea 2016 a fost prin exceptie de la prevederile L223-deci un drept separat, care nu a fost abrogat si care nu este influentat de legea 223, pentru ca e “exceptie” de la ea- spuneti de ce magarii dupa ce fac ce zice art.60 de ce nu o adauga ca element provenit din alta prevedere legislativa asa cum au facut la recalculare(ca asa zice M25, actualizarea se face cum s-a facut recalcularea)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 24 noiembrie 2018, 01:23:

      (V)-am mai spus: "Nu mai faceti lozincareala ieftina cu îmbîrligături "juridice" atita timp cit, de fapt, vreti pensie mai mare prin orice mijloace!" .

      Ceea ce tot "înturlucați" in aceste asa-zise "demonstratii" este asemanator cu sustinerile unui avocat, la o judecatorie de comuna, intr-un caz de furt a 2 oua ...
      "Onorata instanta, in luarea hotaririi va rog sa tineti seama de faptul ca din cele doua oua urma sa iasa doua gaini. Cele doua gaini ar fi facut cel putin cite 100 de oua pe an! Pentru fapta de a fi furat cele doua oua, va rog sa-l obligati pe inculpat si la plata a doua gaini si doua sute de oua!".

      Ștergere