Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

08 august 2018

Hai la justitie! (2)

Dupa atentionarea de la STS ...

La adresa http://www.stsnet.ro/info_utile.htm
este o atentionare adresata de S.T.S. "CADRELOR MILITARE IN REZERVA/RETRAGERE DIN SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE" .
Ideea principala a atentionarii este : "...cadrele militare trecute in rezerva/retragere din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au desfasurat activitati ca preot militar sau militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist sunt rugate sa sune la numarul de telefon 0212022410 in vederea identificarii cu exactitate a perioadelor ce se vor lua in calcul la conferirea Semnului onorific “in Serviciul Patriei” pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale si acordarea drepturilor legale." .
Mană cerească pentru creatorii de iluzii de la postarea mea anterioara: in gindirea lor... toti cei trecuti in rezerva (oricind, incepind de la Burebista pina azi) vor primi OMM/SOSP. Singura conditie (dupa parerea creatorilor de iluzii) fiind sa se respecte cerinta (din atentionare) de a se adresa telefonic!...
Pentru toata lumea (inclusiv pentru cel care, din cauza de lipsa de cap, gindeste cu pixul de "ziarist") ...
Despre ce-i vorba?
- sintem in perioada de intocmire a propunerilor de acordare a SOSP pentru cei care indeplinesc conditiile in acest an
----- pentru cei care macar citeva zile din acest an au fost in activitate
----- pentru toti acestia se "numara" anii de vechime, si se verifica daca in aprecierile de serviciu pentru anii 2017-2016-2015-2014 au avut cel putin calificativul "bine/bun"
- de la 30.06.18 in vechimea necesara pentru obtinerea SOSP se includ si anii in care impricinatul a fost (in activitate) preot militar si/sau SGP (SGP...cu toate denumirile avute de-a lungul timpului)
----- propunerile de acordare a SOSP in anul 2018 trebuie facute avindu-se in vedere vechimea stabilita "in noul sistem"
----- pentru cei inca in activitate... treaba-i simpla : la stabilirea vechimii se iau in calcul (din documentele existente la unitati) si cele doua "calitati"
----- pentru cei trecuti in rezerva (in 2018) documentele de evidenta nu mai sint la unitati... si treaba-i mai nasoala: trebuie "depistati" cei care, in trecutul lor in activitate, au avut si una sau amindoua cele doua activitati (preot militar si/sau SGP)...
----------- pentru acestia s-a lansat "atentionarea" (foarte probabil ca, la STS, s-a apelat si la alte metode de atentionare a acestora). Pe baza "reactiei" lor se vor cere, de la "detinatorii" documentelor lor de evidenta, fotocopii din care sa rezulte si acele vechimi, si calificativele din cei 4 ani de mai sus ... (in actuala epoca a IT-ului... totul se poate obtine relativ instantaneu).
In final:
- in 2018 vor primi SOSP (vor fi inscrisi in propuneri) (numai) cei care, in 2018, indeplinesc cele doua conditii: vechimea necesara si calificativ cel putin "bun" in anii 2017-2016-2105-2014
----- vechimea acestora se va stabili conform "noului sistem": prin "numararea" si a anilor in care impricinatul a fost preot militar si/sau SGP
- nu vor fi inscrisi in propunerile (pentru anul 2018) de acordare a SOSP(si nu vor primi) cei care nu erau in activitate in anul 2018
******************
Despre "atentionarile severe" si criticile aduse (de creatorii de iluzii) celorlalte structuri cu militari propozabili a primi SOSP... ca, vezi Doamne, acestia nu fac nimic pentru "supusii" lor; ba, mai mult, se opun acordarii SOSP la toata lumea...
Nu stiu ce sa zic!...
Este posibil (sper) ca aceste structuri sa fi trimis la detinatorii documentelor de evidenta o dispozitie de genul: "lingeti" documentele de evidenta ale celor trecuti in rezerva in 2018; faceti copii la toate cele in care gasiti si ani de vechime ca preot militar si/sau SGP; la acestia faceti copii si ale aprecierilor de serviciu pentru anii 2017-2016-2015-2014; trimiteti acele copii la unitatile "de bastina" ale impricinatilor!
In acelasi timp s-au trimis dispozitii la toate unitatile: inscrieti in propunerile de acordare a SOSP (pentru anul 2018) si pe cei care, pe baza copiilor primite de la detinatorii documentelor de evidenta, au indeplinit conditiile pina la 31.08.18, dar au fost, deja, trecuti in rezerva!
Daca se vor fi trimis aceste dispozitii ...gata!... Problema-i rezolvata si pentru celelalte structuri "detinatoare" de militari propozabili a primi SOSP in 2018!

2 comentarii:

  1. Va mulţumesc pentru că mă publicaţi. Uşor, uşor, cu cît timpul trece argumentele mele par a fi mai valabile. Remarc că aţi renunţat la condiţia trecerii în rezervă imediat după 31.08 şi până la emiterea ordinului şi aţi acceptat că oricine a lucrat măcar 1 zi în 2018, face obiectul propunerii pentru acordarea SOSP.Mai aveţi puţin şi o să vedeţi că şi cei care au apreciere de serviciu pe 2017 şi au trecut în rezervă pînă la 31.12.2017, ar trebui să fie propuşi. Mai este timp, eu mai pot aştepta. Din păcate, dacă am dreptate, după 31.08.2018 nu prea se mai poate face nimic pentru cei nepropuşi. Din listă poţi fi radiat, în condiţiile legii, dar nu poţi fi adăugat pînă la emiterea ordinului/deciziei de acordare. La anul se închide orice posibilitate de acordare pentru rezervişti, pentru că e anul ulterior îndeplinirii condiţiilor şi nu mai sunt 4 ani consecutivi la aprecierea de serviciu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 8 august 2018, 16:50
      Anul 2018 este an de "trecere" la noul sistem de calcul a vechimii necesare... De aceea este chestia cu aplicarea la cei cu citeva zile in activitate in 2018.
      In continuare se intra pe sistemul aratat: daca la 31.08 nu mai este in activitate, nu este inscris in propuneri deoarece nu mai este in evidentele unitatii! Gata!
      Numai in acest an se va face "derogarea" cu recuperarea datelor de la detinatorii documentelor de evidenta!

      Ștergere