Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

03 iunie 2018

Raspunsuri ministeriale (2) ...


Baietii care i-au bagat sub nas (spre semnare) ministrului "nostru" raspunsul prezentat , invirt argumentele mergind pe ideea "ameteste-i ca sa nu bage de seama" !
- la justificarea necesitatii modificarii l.223/2015 prin oug 57/2015 dau a se intelege ca cea mai mare cauza a modificarii era baza de calcul a pensiilor de invaliditate si a celor de urmas ... de fapt fiind vorba numai despre "invaliditatea survenită ca urmare a unor acţiuni specifice, din cauza unor accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului sau a unor misiuni şi operaţii în afara teritoriului român" , nu despre toate "invaliditatile" (la fel si despre urmasii celor decedati in conditiile de mai sus) ...
----- de ce nu s-a modificat numai art.40 si 55 ... si gata ???
- se mai zice si ca au fost eliminate din baza de calcul "elementele salariale care nu au fost obtinute la functia de baza"
----- da' cu primele orare (definitorii) ale pilotilor , marinarilor , scafandrilor ce ati avut ???
- la modificarile aduse l.223/2015 de catre oug 59/2017 se aduce "mareata" justificare : "legiuitorul are deplina libertate de a stabili modul de calcul si cuantumul valoric ale acestor drepturi de asigurari sociale , in functie de resursele financiare disponibile" .
----- adica sa ziceti/zicem multumesc ca_cuantumul valoric nu a fost stabilit in imediata vecinatate a lui 0 (zero) !
----- si sa mai zicem multumesc si pentru faptul ca , prin cuantumurile "stabilite" (in functie de resursele financiare disponibile) ne aducem contributia la inflorirea industriei de armament a Americaniei ... contributie "căptușită" , bineinteles , cu_comisioane pe masura ...
- iar incununarea logicii de balta este adusa de : "principiul constitutional al egalitatii in drepturi nu exclude instituirea unui tratament juridic diferentiat persoanelor aflate in situatii diferite"
----- adica cel iesit la pensie pe 14.09.17 este intr-o situatie diferita de cel iesit la pensie pe 16.09.17 ... Chiar daca au toate elementele definitorii pentru stabilirea pensiei absolut identice , este permis sa aiba "tratament juridic" (si pensie) diferentiat ... La fel si cel iesit la pensie pe 02.01.18 fata de (sa zicem) cel iesit la pensie pe 02.01.22 .
In concluzie : in baza argumentelor prezentate de ministrul "nostru" ... mai este loc si pentru alte "imbunatatiri" in acelasi sens !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu