Faceți căutări pe acest blog

Anunt moderare comentarii

Pentru corespondenta personala dolhasca9@gmail.com De semnalat trimiterea printr-un comentariu pe blog

08 februarie 2018

Din spusele falsilor invatatori ...

Multi se dau "dăștepți cu capu' " ... si altii iau de bune zisele lor ...
E cazul ș'unuia care-si zice "tehnocrat' ...
A aflat falsul "invatator" c-ar fi aparut o decizie a Curtii constitutionale prin care o prevedere a Codului muncii ar fi neconstitutionala .
Din asta trage o concluzie pentru politisti : "Concluzie: te poti pensiona de invaliditate gradul III si sa ramai in continuare in sistem prin modificarea CIM cu norma redusa de 4 ore.
Ex un sef de post pens gr III ia pensie si poate primi si salariu de la MAI lucrand 4 ore de ex la evidenta populatiei, prin modificarea CIM." .
Aiureli de aiurit !
La politisti , ca de fapt la toti functionarii publici , "nașterea, modificarea, suspendarea și încetarea raportului de serviciu" se face printr-un act administrativ (ordin , decizie , dispozitie) . Nu prin Contract Individual de Munca (CIM - cum ii spune el) .
Iar posibilitatea ca un politist (incadrat intr-un grad - orice grad - de invaliditate) sa poata fi mentinut in activitate in functii de politist este DEJA prevazut in art.33^1/l.360/2002 (statutul politistului) ...

De-alde astia ne sint "invatatorii" care-i "invata" si pe unii care vor sa'ntoarca lumea pe dos !

3 comentarii:

  1. Am onoarea să vă salut! Aș dori să vă adresez o întrebare. Inteleg că cei care după ce s-au pensionat în baza legii 223, în situația în care, după pensionare mai lucreaza câțiva ani, la împlinirea vârstei standard de pensionare pot depune cerere pentru pensie in sistemul public. Întrebarea ar fi: dacă pensia calculată pentru perioada respectivă este sub valoarea pensiei minime garantate, care în prezent est 520 de lei, i se plateste
    cât rezulta din calcule sau i se da la nivelul pensiei minime garantate, la nivelul la care va fi în momentul respectiv?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima : nu e PENSIE minima garantata ! E INDEMNIZATIE SOCIALA PENTRU PENSIONARI !

      La : "...dacă pensia calculată pentru perioada respectivă este sub valoarea pensiei minime garantate,...'
      Rezolvare : se aduna cu ceea ce mai are (ca pensii) si se aplica :
      OUG 6/2009 : Articolul 3
      (1) În situația persoanelor care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât și de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum și de drepturi stabilite și plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizației sociale pentru pensionari**) se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri.

      Ștergere
    2. Am înțeles. Mulțumesc!

      Ștergere